SUKOB U ROŽAJAMA OKONČAN TRAGEDIJOM: Ni mirovno vijeće nije uspjelo da pomiri komšije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dugogodišnji komšijski sukob oko imovine juče je završio kobno – dvadesetdevetogodišnji Rožajac Semir Murić ubijen je u rodnom gradu, a policajac Refik Dedeić ranjen je dok je pokušavao da spriječi Edmira Ramovića (19) da puca u sugrađanina.

Vatreni napad dogodio se ispred zgrade Osnovnog suda u gradu pod Hajlom.

Ramović je uhapšen odmah nakon pucnjave, a policajci su lisice na ruke stavili i njegovom stricu Sabru Ramoviću, od kog su oduzeli pištolj i nož, pišu “Vijesti”.

Navodno, obojica su ispred zgrade suda došli naoružani.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je Ramović prvo ranio policajca, a potom i Murića, koji je od zadobijenih povreda preminuo na putu ka bolnici.

”Kolega je pokušao da spriječi napad, odnosno da oduzme pištolj od Ramovića, ali je tokom intervencije ranjen”, kazao je sagovornik iz te bezbjednosne institucije.

Dedić, koga je metak pogodio u predijelu noge transportovan je u beransku Opštu bolnicu, gdje je i zbrinut.

Rukovodilac Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Mirko Bulatović sinoć je za “Vijesti” rekao da je dežurna viša državna tužiteljka Tanja Nišavić tokom uviđaja izuzela tragove, ali i preduzela sve druge mjere i radnje iz njene nadležnosti.

Rasprava, tuča pa pucnjava

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da je nakon verbalnog i fizičkog sukoba, oko 11.15 časova došlo do upotrebe vatrenog oružja “na štetu jedne osobe i policijskog službenika koji bio na dužnosti”.

”Došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba, nakon čega je E. R. (19) upotrijebio vatreno oružje kojom prilikom je povrede zadobio S. M. (29) usljed kojih je preminuo. Prilikom intervencije službenik Uprave policije R. D., koji je bio na dužnosti, zadobio je povrede od vatrenog oružja u predjelu noge i on nije životno ugrožen. E. R. je lišen slobode na licu mjesta, a istovremeno privedeno je više osoba vezano za ovaj događaja”, objasnili su iz UP.

U saopštenju su napisali i da su o događaju obavijestili dežurnog tužioca u Višem državnom tužilšatvu u Bijelom Polju, da je izvršen uviđaj i oduzet pištolj kojim je Murić ubijen, a Dedeić ranjen.

”Takođe, ovom prilikom pripadnici policije su, i kod lica S. R., koje je privedeno, pronašli i oduzeli pištolj i nož”, piše u policijskom saopćenju.

Mirilo ih i mirovno vijeće

Dobro upućeni izvor “Vijesti” kazao je da sukob između porodica Murić i Ramović traje godinama, a da su uzaludni bili čak i napori Mirovnog vijeća da izglade odnos.

”Oni su prve komšije, a godinama su u svađi zbog neriješenih imovinskih odnosa. Sukob oko imovine ekskalirao je i prije nekoliko mjeseci, kada su se obračunali pesnicama, motkama i sjekirama. I Mirovno vijeće je pokušalo da izgladi njihov odnos, ali uzalud”, rekao je taj Rožajac.

Mirovno vijeće, koje djeluje u Rožajama, okuplja ugledne ljude koji pored autoriteta i osjećaja za pravdu moraju imati i mnogo mudrosti i strpljenja za višesatna i višednevna pregovaranja sa zavađenim stranama.

”Kod Murića i Ramovića nije pomagalo ni Mirovno vijeće, ni redovni sudovi. Bojim se da je sada kasno za bilo kakvu priču, a naročito je zakašnjela reakcija specijalnih policijskih snaga koje su u Rožaje stigle oko 16 sati”, kazao je isti sagovornik.

On je dodao i da se pred sudom vodi nekoliko postupaka u kojima članovi porodica Murić i Ramović imaju suprotstavljene strane. Jedan od njih bio je zakazan juče u 11 sati.

Iako je prvobitna informacija bila da je Ramović u pravcu Murića pucao odmah po dolasku ispred zgrade suda, drugi izvor rekao je da je dvadesetdevetogodišnjak ubijen kada je izašao sa suđenja.

Interna istraga zbog propusta?

Tokom istrage ubistva Murića i ranjavanja policajca Dedeića nadležni će morati da utvrde i kako su dvojica Ramovića naoružani boravili ispred zgrade Osnovnog suda, rekao je za “Vijesti” sagovornik uključen u istragu.

On je kazao da je, s obzirom na dugogodišnji sukob porodica Murić i Ramović, obezbjeđenje prije, tokom i najavljenog suđenja moralo biti na visokom nivou.

”I juče su imali zakazano suđenje, a zašto su Ramovići do suda došli naoružani i kako to nije primijećeno, moraće da utvrdi istraga. Interna, koju će voditi policija, jer su oni obezbjeđivali zgradu suda, ali i istraga nadležnih organa. Moraće se utvrditi da li je neko napravio propust”, kazao je isti sagovornik.

Izvor: Vijesti.me

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex