Senad se bori u Ukrajini: Rusi su mi ubili familiju, ako poginem ponosno će me vratiti u BiH

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Ukrajini se protiv ruske invazije bore i dobrovoljci porijeklom iz drugih država, a među njima se našao i Bosanac i Hercegovac o kojem pišu i ukrajinski mediji. On je inače i državljanin Ukrajine.

Senad je proživio rat u BiH, nakon čega je otišao iz države i sada živi na relaciji između Poljske i Francuske. U Varšavi ima ženu i djecu, dok u Francuskoj radi i bavi se građevinskim poslom. Međutim, kaže da nikada neće zaboraviti ono što se dogodilo u njegovoj rodnoj državi prije tri decenije. Upravo to je jedan od razloga što se priključio ukrajinskoj vojsci.

Senad se za Hromadske prisjetio posljednjeg sukoba u BiH navodeći da su Rusi i tada u BiH ubijali na nemilosrdan način.

“Nekoć su mnogi Rusi došli u moju zemlju i pobili moju familiju. Moje poznanike. Uništili su moju zemlju kao što danas uništavaju Ukrajinu”, rekao je on za ovaj medij.

Kako prenose, Senad je upravo to istaknuo kao razlog zašto je spreman položiti život da bi Rusi bili poraženi.”Ja i svi ljudi iz Međunarodne legije – ne moramo se vratiti živi. Ako poginemo, ukrajinska zastava će ponosno visjeti na našim lijesovima i mi ćemo biti ponosno vraćeni u našu zemlju. Za razliku od ruskih pasa, koji će trunuti u ukrajinskom tlu”, rekao je.

Senad smatra da ako Rusi ne budu poraženi ovdje i sada, svijet može zaboraviti na sigurnost. Zbog toga smatra da učešćem u rusko-ukrajinskom ratu štiti i svoju obitelj koja živi u Poljskoj.

Uostalom, kako navodi, nakon što su mu Rusi 1995. ubili porodicu, više si ne može priuštiti rizikovati s njima.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
35 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
7 mjeseci ranije

E sramote kako nam gaze grb sa krinovima pod kojim je vojvoda Vlatko Vuković šjekao Turke pod Bilećom i na Kosovu ravnom. Krin/Ljiljan koji je i na zastavi Srbije, hrišćanski simvol Trojstva ništa manje nego Krst. Eto sada ga koristi izgubljena etnička zajednica koju bilbordima podučavaju kako da se izjasne na popisu. A na tkzv sandžačkom grbu su ga čak spojili sa osmamakim polumjesecima? Nema ljuđe atvari- i pravoslavno svetogrđe i širk i kufr. To je kao da neko za simbol uzme grb cara Lazara i sultana Murata ili sliku Bajazita i sliku Miloša Obilića. Ima li čudnijeg naroda pod kapom nebeskom?

Drangulija
Drangulija
7 mjeseci ranije

Pa kad je vas simbol sto se bunite protiv njega ? Ne brinite vi za nas

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Drangulija

Bunimo se što prisvajate naše, spajate nespojivo. Pri tom krin je univerzalni hrišćanski simbol – svaka evropska kraljevska dinastija ima krin u svom grbu. Zastava francuske monarhije je bila upravo zlatni krin na plavoj podlozi – pa je zato i uvreda za Islam da muslimani staju iza takvog znaka. Napravite brate zastavu i grb sa svojim simbolima i svojim vrijednoatima.

Strojnik
Strojnik
6 mjeseci ranije

Bosna je naša naši kraljevi kao i ljusi su se nazivali Bošnjanima. Na zastavi im je bio BOSANSKI ljiljan latinski “Lilium Bosniacum”. Mi živimo u Bosni i uzimat ćemo Bosanske simbole koji se ti vrag javljaš. Uzimaj za svoje simbole šta hoćeš kao što i jeste Bizantskog orla kao i 4 grčka slova ß. Koja u prijevodu znače :”Car caruje nad carevima”
A trobojku vam je Turski sultan Mahmud II dizajnirao kojom i danas mašete…
Meni ne smetaju ljiljani šta god da su mojim predcima prestavljali ja to poštujem s njom i u svatove i ratove. Istina vjera Bosanska danas ne postoji ali Bošnjaci itekako postoje, a tebi ako šta smeta šta ti mi možemo umri. I uostalom koji si ba ti faktor da nama govoriš šta ćemo uzeti za naš simbol ?

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Strojnik

Te lagarije okači mačku o rep, vjera bosanska postoji i to je pravoslavlje a postoje i ti dobri bošnjaci – to su bosanski Srbi danas kao i onda. Ti vaši falsifikat su jadni, podižete spomenik Stefanu Tvrtku pa na njemu ispisujete falsifikovanu povelju, ozostavljajući ono Vo imaja oca i sina… Srpski kraljevi Bosne i vlastela su se borili i protiv turaka i protiv njihove vjere, pa vi sa njima ne možete imati nikakav kontinuitet

ILIRIKA
ILIRIKA
6 mjeseci ranije

NEMATE VI RUMUNSKI VLASI NISTA SA LJILJANOM ! VASA JW MATICA RUMUNIJA, A U RUMUNIJU/VLASKU DOSLI STE SA BUGARIMA I AVSRIMA IZ CENTRALNE AZIJE, IZ PLEMENA TURKMENSKOG! JEDINO SE BUGARI NE STIDE SVOJIH TURKMENSKIH GENA ! ZAHVALITE SE SVOJOJ BRACI OSMANLIJAMA KOJI SU VAS KAO NOMADE PROVODALI OSMANSKIM CARSTVOM, KOJIMA STE BILI VJERNE SLUGE,TIMARI I UZGAJIVACI KONJA!
SVA VSM JE HITOEIJA ZAWNOVSNA NA KRADJI TUDJE HISTORIJE I NA LAZIMA, TAKO DA OSIM TURKMENSKE HISTORIJE NEMATE SVOJE!!
DO SADA STE PEOMIJENILI SVE RELIGIJE. PRVO STE BILI MUALIMANI, PA U HAZARIJI U JEDUIZMU, DOLASKOM U VLASKU PRIMILI STE OD VIZANTIJE PRSVOSLAVLJE, SLJEGLI STE U ILIRIJU GDJE STE OD VSTIKANA PRIMILI KATOLICANASTVO, PA STE STVOEILI NA KRAJU SVOJU VLASTITU SEKTU SVETOSAVLJE, IDOLOPOKLONSTVO!! U SLUZBI LUCIFERA!!

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije
Odgovor za  ILIRIKA

Ajde neznalice ne brukaj se, Rumuni su slovensko pleme – Dačani. Do pre sto godina njihov je jezik bio slovenski a i danas ima je 20% reči slovenskog porekla kao i većina ličnih imena. Pisali su ćirilicom i sve do 1924 bili pod vlašću SPC tj. Bukovičke episkopije. Šta ti znaš o tome, da nije bilborda nebi znao kojim jezikom govoriš

Ella
Ella
7 mjeseci ranije

Moj brate da te Allah uzviseni cuva, rusi su ubice I zlicinci bili I ostali

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

I malo pameti da mu poda, ovako glupo nešto može samo bosanac – grb sa ljiljanima, ispod zastava Ukrajine, napred poljska zastava i iznad grb sa lavom, belgijski ili bugarski. Tolko simbola nema ni vozač formule jedan, cirkus…

Ella
Ella
7 mjeseci ranije

Znas kako to pripadas narodu Genozidnom, narodu kome su ruke krvave, narod Koji vekovima ubija, siliju, Koji je drzao kozeztracione logore sirom bosne, omaska I ostali, al ti nemas ljudsta u sebi zlicinci ne mogu biti ljudi, zato me tvoji komentari u poste ne zanimaju sve sto kazes znam, jer znam ko su krvolocni srbi I rusi,. Ovom junaku svaka cast, brate drzi se Allah uzviseni da te cuva, amin

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Ti djevojko pripadaš narodu koji je za vrijeme drugog svetskog rata najviše procentualno dao Hitleru. Kad se saberu SS Handžar divizije, hrvatsko cvijeće sa udelom do 30% u ustašama, razne milicije poput bljutine, niko vam u evropi nije ravan. Odlazili ste i tada sa nacistima na Rusiju pa stizali prečicom na svijet ahiret. Što se genocida tiče za razliku od tvojih lagarija brojke su egzaktne. Prostor fildžan federacije 1992=550 000 Srba / 1995=40 000 Srba. Ni danas nije drugačije. To je genocid bez presedana.

Ella
Ella
7 mjeseci ranije

Da njih nije bilo vi bi Nas sve poklali, dosta je bilo vasih lazi, vase Genozide, konzentaciome logore vase su ruke krvave vasa dusa crna, srce zattovano to ste vi srbi

Dsda
Dsda
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Šibe!!! Fuj to !

ILIRIKA
ILIRIKA
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Dsda
Lale
Lale
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Jedi ti govna huljo jedna pokvarena i neobrazovana.

Ella
Ella
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Lale

Ostavi sebi za veceru jer cete vi srbi krepavat gladni, jos nesto istina boli

ZMAJ
ZMAJ
7 mjeseci ranije

A gdje i kada odose tzv “srbi”, tj bosanski pravoslavci iz federacije? Nakon sto je genocidna tzv vojska pobila i protjerala civile iz tzv pc, trebao im je neko ko ce zaposjesti okupirano podrucje i ko ce glasati za genocidni tadasnji SDS. Zato tzv “srba” nema u federaciji.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
7 mjeseci ranije
Odgovor za  ZMAJ

Ma da vi ste merhametlije, uvek samo naivne žrtve, ko vas sluša rekao bi da u tom ratu niste nosili puške nego cvijeće. Po vašim sumanutim pričama vi ispadamo luđaci što smo ostavili kuće i stanove po Sarajevu, Mostaru, Tuzli i napunili kolektivne centre, periferije i privatne smeštaje po Srbiji i Vojvodini. Na svakoj pijaci u Srbiji se samo jekavica čuje kod prodavaca. A vi jadne žrtvice 1992 vas je bilo 38% a danas vas je 52% od ukupnog stanovništva BiH. Nemate obraza…

ILIRIKA
ILIRIKA
6 mjeseci ranije

https://historija.info/srbi-generali-u-ustasama/

Ostsvili ste kuce i stsnove po Sarajevu misleci da cete osvojiti Sarajevo i vrstiti se!! Genocidasi!! Grnocidna tvorevina koja ce nestati inshaAllah!!

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije
Odgovor za  ILIRIKA

Zapravo je suprotno, odbili ste Kuziljerov plan i nezavisnu BiH bez R Srpske jer su vam ameri obećali da ćete kao hrvati da napravite oluju, pa ste na kraju spali na 23% fildžana, a ako ovako nastavite i to ćete izgubit

IVAN
IVAN
7 mjeseci ranije

Bolje se popni na tavan i skini ikonu i kandilo, upali sveću…i pitaj dedu kako se zvao njegov deda!
Znaće da ti kaže ko je prodao veru za večeru.
Nije bilo davno, pre 150 do 200 godina.

Zadnja izmjena 7 mjeseci ranije od IVAN
ILIRIKA
ILIRIKA
6 mjeseci ranije
Odgovor za  IVAN

VRIJEME JE DA SE RUMUNSKI VLASI, TURKMENI, SA 49% TURKMENSKIH GENA, VRATITE U SVOJU MATICU RUMUNIJU PA ODATLE U CENTRALNU AZIJU ODAKLE STE I DOSLI! KO O CEMU RUMUNAKI VLAH, NASLJEDNIK GENA RUMUNSKOG VLAHA VLADA DRAKULE, TEPASA/nanijacs na kolac/ O LAZIMA, PREVARAMA! DO SKORO STE KAO NOMADI NEPISMENI TRCALI ZA STOKOM PO BALKANU I PRAVILI GENOCIDE! SEKTASI SVETOSAVCI!!

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije
Odgovor za  ILIRIKA

Neka su nam geni samo da nas duša nije turska i azijatski, da nosimo imena kao svoji preci i slavimo šta su oni slavili a ne tuđina okupatora

Zoltan
Zoltan
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Druže moj pogledaj koliko je Amerika imala ratova i intervencija svugde u svetu i okruženju zbog nazovi demokratije i ljudskih prava, nisam ni na čijoj strani, rat je najgora opcija, žao mi je ljudi koji su poginuli u našem ludom građanskom ratu potpaljenom od stranih država i sila, voleli smo se i cenili kao braća, sve nas je politika zavadila a ne prvi komšija druge vereispovesti i nacije, živeli smo svi kao Jugosloveni i bilo nam je kolko tolko lepo i uvažavali se, čim su udarili po nacionalizmu sve je otišlo u tri pizde materine, otvarale su se pređašnje rane i velčanja i zaštite identiteta, bilo je lako da se zavadi narod i dođe do krvoprolića, proći će još jedan vek da ljudi shvate da su od iste krvi i prirode bez obzira na veroispovest, religija i crkve razdvajaju ljude koji su mentalno zaostali u tim verovanjima, sve bih ih vratio u vreme Komunizma, porušio sve crkve i đamije i verske odličja, a izgradio ponovo veru u ljude, bratstvo i jedinstvo bez i jedne verske pripadnosti i kada te pitaju ko si ili koje vere ti kažeš ja sam rođen bez ičije verske pripadnosti, baš kao i moja deca iz mešovitog braka, nisu kršteni ni sunećeni i neće se nikada prikloniti ni jednoj veri koja deli ljude, mi smo Atesti koji verujemo samo u majku prirodu i ljude bez extremnih isticanja nacionalnih i verskih opredeljenja i stime ne gubimo prijatelje a ni identitet čoveka žitelja naše zemlje u kojoj smo rođeni

Ella
Ella
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Zoltan

Rat je tacno najgora stvar rat u ex jugi su srbi izazvali izvrsena je agrasija na hrvatsku, bosnu I kosovo bili smo svi ztrve velikosrpake ideologije, nije Amerika idealna al je bolja od rusa jer sta rusi rade I sta su radili je barbarski cin rusija prijeti nuklearnim ratom, cecenija, sirjija I sad Ukraine su zrtve barabafskog napada rusije gde spaljuju sve Zivi zene siliju simtemstski isto ako sto su srbi bosnjakinje silovali invazojom nad bosnomr

Vojvoda iz Vojvodine
Vojvoda iz Vojvodine
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Opet si dete ružno sanjala,tvoj je strah od Srba velik.Uzmi terapijicu i miruj,ne napreži se…

Ella
Ella
6 mjeseci ranije

Ne oalsim se ja srba, osim uzvisenog, al da znate nismo glupi da nam vi srbi ipirate mozak, sve sto sam navela je iz Dokumentacije zato ne glupira vise

ILIRIKA
ILIRIKA
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Zoltan

ATEISTI SU I POCINILI GENOCIDE PO BIVSOJ JUGOSLAVIJI!! ONAK KO ISKRENO VJERUJE U BOGS NECE POCINITI GENOCODE SAMO NEVJERNICI KOJI SE NE BOJE BOZIJE OSVETE!!

Sulejman pacariz
Sulejman pacariz
7 mjeseci ranije

Samo ti ratuju dok ti ja taslačim dragu

Enes
Enes
7 mjeseci ranije

Haj sto si dobar ,da nisu ukrainci branili Bosnu pa sad se revansiras.E hadalje

Kismet
Kismet
6 mjeseci ranije

Jadna je sirotinja s cijim zivotima se igraju bogatasi svijeta,

Don
Don
7 mjeseci ranije

Nema ništa od vraćanja lijesa u Bosnu prekrivenog ukrajinskom zastavom, jer Ukrajinci ne kupe leševe ni svojih mrtvih, a kamo li ovih pasa rata. Ostavljaju ih iza sebe dok se povlače pred ruskom armijom. Tako da, Senade, završićeš u nekom jarku, zatrpan kao lešina psa lutalice pregaženog na putu.

Koji moj
Koji moj
7 mjeseci ranije

Aki tako budemo svi gledali vas i hrvata ne bi trebalo bit koliko ste srba pobili

Bubi
Bubi
6 mjeseci ranije

Sa toliko mržnje možeš samo da ostaneš negde izgubljen i mrtav na teritoriji Ukrajine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
35
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker