SDA – Velikosrpski režim i njihovi poslušnici u Sjenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Saopštenje za javnost SDA Sjenica

Povodom nezakonitih odluka Skupštine opštine Sjenica kojima se pokušao smijeniti legalni direktor Privrednog Društva „Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela“ doo Sjenica, Ogranak SDA Sandžaka u Sjenici izdaje sljedeće

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ogranak SDA Sandžaka u Sjenici kao i odbornički klub Stranke u Skupštini opštine Sjenica preduzeli su sve mjere predviđene zakonom u cilju otklanjanja negativnih posljedica nezakonite odluke Skupštine opštine Sjenica, donijete na sjednici održanoj 12. 03. 2021. godine, kojom se pokušao smijeniti legalni direktor PD „Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela“ doo Sjenica, a sve sa ciljem politizovanja i gašenja ove važne regionalne institucije.

Navedenim aktivnostima predstavnici velikosrpskog režima i njihovi poslušnici u Sjenici pokušavaju zaustaviti razvoj poljoprivrede, imajući u vidu da je navedena institucija jedina tog tipa u Sandžaku, koja je usmjerena isključivo na struku, nauku i podršku poljoprivrednicima u opštini i regiji.

PD „Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela“ doo Sjenica, prema osnivačkim aktima ima skupštinu društva, koja je jedino nadležna za postavljanje direktora, i koja je svojom odlukom potvrdila mandat istom. Skupština opštine Sjenica u tom smislu nema nikakvih nadležnosti i nezakonitim radnjama pokušava onemogućiti rad ove važne instucije.

Od početka rada do danas, ovaj Centar prerastao je u ozbiljnu instituciju koja posjeduje akreditovanu najsavremeniju laboratoriju za analizu mlijeka i mlječnih proizvoda i mesa i mjesnih prerađevina (38 akreditovanih metoda, dok poređenja radi nacionalna referentna laboratorija ima 6 akreditovanih metoda), pružajući sve potrebne informacije i edukacije poljoprivrednicima da bi se preobrazili od trenutno naturalne proizvodnje ka tržišno usmjerenom sistemu.

Većinu navedenoga menadžment regionalnog centra je obezbijedio kroz donacije EU, Češke ambasade i USAIDa. Ostvarili su direktnu saradnju sa DU Novi Pazar, Univerzitetom Mehmet Akif Ersoj Burdur (Turska), Državnim veterinarskim institutom iz Praga (Češka) te poljoprivrednim fakultetima iz Novog Sada, Čačka i Beograda i Biotehničkim institutom iz Podgorice.

Poštovani građani Sjenice i Sandžaka, odbornički klub SDA Sandžaka u Sjenici je svim svojim kapacitetima stao u zaštitu zakona i zaštitu ove eminentne institucije, s ciljem njenog očuvanja i unapređenja života građana Sjenice i Sandžaka, a protiv kršenja zakona, nasilja, politizacije i usko ličnih interesa pojedinaca. O rezultatima preduzetih mjera građani će biti redovno obavještavani.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker