SDA Sandžaka : Rasim Ljajić optužuje Bošnjake Sandžaka da su krivi za zločine koje su srpske oružane snage izvršile nad Bošnjacima 90-tih godina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Podsjećamo javnost da režimska koalicija SDP-SNS u Novom Pazaru i drugim gradovima Sandžaka dugi niz godina preko državnih službi „bezbjednosti“ i medija, kontrolisanim tenzijama i doziranim frustracijama kod građana Sandžaka izaziva osjećanje nesigurnosti i bezperspektivnosti.

Pod izgovorom navijačkih grupa iz Beograda, uz pratnju specijalnih policijskih snaga sa punom ratnom opremom satima blokiraju saobraćajnice u Novom Pazaru koje vode prema stadionu, demonstrirajući silu i vanredno stanje.

U isto vrijeme na Gradskom stadionu pred publikom veličaju Dražu Mihajilovića, Ratka Mladića i druge ratne zločince, skandiranjem i isticanjem transparenata sa njihovim imenom i likom.

Pod izgovorom proslave pravoslavnog Božića počev od januara 2018. godine na „Badnji dan i Badnje veče“ blokiraju neke Gradske raskrsnice i saobraćajnice uz vatromet i šovinističke prijetnje upućene Bošnjacima Sandžaka.

Kolonom teretnih kamiona i drugih vozila okićenih raznim zastavama, transparentima i drugim rekvizitima uz vatromet i pirotehnička sredstva provociraju i uznemiravaju građane Novog Pazara.

Isti organizatori kao odgovor na provokacije u toku Božićne proslave, organizovali su kolonu kamiona i drugih vozila, dana 09. aprila, 2024. godine, naveče nakon završetka Ramazanskog posta.

Sve ove provokativne i konfliktne aktivnosti su štetne, opasne i nisu dio tradicije u ovom kraju.

Na Kongresu SDP-a održanom u Novom Pazaru 13.04.2024. godine, očekivali smo nešto novo i pozitivno za Bošnjake. Nažalost, ništa od toga, vuk dlaku mijenja, ćud ne mijenja.

SDP koristi povoljnosti koje po zakonu pripadaju bošnjačkom narodu u Srbiji, a u bezuslovnoj koaliciji sa SNS-om kao većinskom strankom umanjuje politički kapacitet bošnjačkog naroda i nanosi direktno štetu bošnjačkim interesima. Niko od zvaničnika ove Stranke se nije ogradio niti distancirao od ovakve militantne politike na štetu Bošnjaka koju godinama vodi režimska koalicija u Novom Pazaru po diktatu iz Beograda.

Nisu dali odgovor građanima Sandžaka ko je u njihovo ime organizovao krađu glasova i otimanje građanskog suvereniteta na poslednjim izborima.

Ko je u njihovo ime u tri navrata nakon izbora, 18,19 i 21. decembra 2023. godine pokušao da izazove sukob širih razmjera među Bošnjacima na platou ispred Gradske uprave, na mjestu i u vrijeme na kojem je SDA Sandžaka u sva tri navrata službeno prijavila obraćanje novinarima i građanima i o tome obavijestila javnost.

U vrijeme kada je u pripremi rezolucija UN-a koja se odnosi na Genocid u Srebrenici, postavlja se pitanje po čijem nalogu i sa kojim ciljem Rasim Ljajić optužuje Bošnjake Sandžaka da su krivi za zločine koje su srpske oružane snage izvršile nad Bošnjacima 90-tih godina.

Napominjemo da je međunacionalna i vjerska tolerancija u Sandžaku tradicija i pozivamo sve građane da čuvamo te tradicionalne vrijednosti u Sandžaku, koje su naše zajedničko kulturno nasljeđe.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Roki
Roki
1 mjesec ranije

Zabole tebe uvo za bosnjake prvi si pobegao za Tursku 90 ,a tvoji saradnici su 3 decenije lopovisali po Tutinu.Vi ste neradnici zivite na grbaci ovog polupismenog naroda godinama ,za vas samo kriminalci mogu da glasaju.

Sandzacki sin
Sandzacki sin
1 mjesec ranije

Idi Sulejmane i ne vracaj se a mi cemo se i bez tebe snaci.

Mat
Mat
1 mjesec ranije

Zao mi slova sto trosim za ovog mutavog.Ovde je svaki komentar suvisan.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 mjesec ranije

Ovaj šiptarski “Tunjo” se veoma vešto ufunjao medju Bošnjake, koje sada “brani” od samih sebe i sopstvene države. Verovatno bi im bilo mnogo lepše da im žene i ćerke siluju arnauti, poslednji divlji narod Evrope. Za njim kaska ono što je najnepismenije, najgluplje i najjeftinije medju muslimanima Novog Pazra i okoline, čije mentalne mogućnosti im ne dozvoljavaju da shvate da je ovaj moralni gologuzan, “crni gavran”, koji može da im donese samo nesreću i ništa više.

Hasko
Hasko
1 mjesec ranije

Istinu si rekao,izdajnik prasim je večito radio protiv svog naroda uz pomoć četnika.Ako Bog da će mu ubrzo doći glave.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Savaka mu je na mjestu, kao i uvijek. Sve ove “kamionijade” organizuju službe bezbjednosi Srbije, ne bi li skrenuli pažnju građana sa važnijih problema, situacije oko prijema Kosova u SE, izglasavanje rezolucije UN-a o genocidu u BIH, mutnih radnji oko izbora u BG. itd. itd.

Nik
Nik
1 mjesec ranije

Suki alah ti dao sve sto pozelis sad svi mogu biti prdadjije ali kad je bilo najgore ti si bio sa narodom

Huso
Huso
1 mjesec ranije
Odgovor za  Nik

Sa narodom Turske, ne sa nama Sandzaklijama.Ostavio spisak policiji i pravac Turska.

8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex