Sara Sabri: Gdje da sjedi svekrva u autu: Pozadi ili naprijed? (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sara Sabri, Pravim imenom Sanela (Karišik) Begović rođena je 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji. Udata je i majka četvoro djece. Diplomirala je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Osnivač Edukativnog centra za žene i djecu „Sara Sabri” u Sarajevu te Osnivač Ženskog edukativnog centra „Rahma” u Novom Pazaru. Dugogodišnja je novinarka, ali […]

Sara Sabri, Pravim imenom Sanela (Karišik) Begović rođena je 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji. Udata je i majka četvoro djece. Diplomirala je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru.

Osnivač Edukativnog centra za žene i djecu „Sara Sabri” u Sarajevu te Osnivač Ženskog edukativnog centra „Rahma” u Novom Pazaru. Dugogodišnja je novinarka, ali i vaspitačica u vrtiću. Do sada je objavila devet naslova knjiga.

U vremenu kad mnogi islam tumače onako kako njima, pojedinicima, odgovara, pritom se rijetko pridržavajući šerijata i sunneta, ili pak odobravajući ili zabranjujući određene radnje, bez relevantnih dokaza u vjerodostojnost istih, žena na svojim plećima nosi težak teret. Upravo zbog toga, iz žene obgrljene obespravljenošću, bol i bijes progovaraju. Za mnoge muslimanke je ona promjena koju žele vidjeti, a njene riječi njihov posljednji vapaj.

Međutim, u svojim knjigama ona se dotiče i mnogih drugih tema, nastojeći savjetom i stihom pomoći da razumijemo, prihvatamo, tolerišemo, suosjećamo, volimo i prigrlimo život, sebe, druge i neprestano zahvaljujemo Gospodaru na blagodatima. Njene su riječi iskrene, pune ljubavi, a sama nastoji utjeloviti sabur – otuda i pseudonim Sara Sabri.

Koliko je ozbiljno pristupila tome da svoja osjećanja i brige pretvori u riječi govori i činjenica da su “Šapućem ti kao žena ženi” i “Šapućem ti kao žena mužu” naprodavanije knjige 2012. godine izdavača El-Kelimeh.

Pored knjige, Sara Sabri, ima i svoj vlog. Za danas smo vam odabrali vlog na temu: Gdje da sjedi svekrva u autu: pozadi ili naprijed?

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
3 mjeseci ranije

blaa bla bla cuj okreni se nije ti ovo srednji vek.Murat ti dobro rece ali vi umisljene bree idite tamo u *beduine*i na kamilama pravite sta zelite.Edukujes kuku lele kao ove prvo vencane drugovencane trece cetvr i td i td

Sandzacki sin
Sandzacki sin
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Bell

Beli cetnik ako ti se ne svidja razguli a tvoje bolesne prohteve lijecu na grand show ili u nekom krmarniku,evo mozes na pink zadrugi! Da bi shvatio poentu teme,prvo trebas da se okupas,izgoviris sehadet i vise slusas a manje pricas!

Bell
Bell
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Sandzacki sin

E ja tebe nisam prozivao a sad ti moram reci da si jedan debil i to zatucani…Imas vremena pacrazmisljaj…

Murat
Murat
3 mjeseci ranije

Poštovana Saro,

cijenim Vaš radna edukciji naših mladih žena. Bavite se jako korisnom aktivnošću ,tim prije što živimo u vremenu u kojima do mladih žena , s islamskim odgojem. stiže niz neselektiranih ,oprečnih inforamcija.Međutim, ovaj primjer sa sjedenjem u autu nije baš adekvatan kada je pitanje ” ko je važniji” i kako ispoštovati muževljevu majku.

Ovo se tiče više jedne opšte kulture, opšteprihvaćena u cijelom svijetu bez obzira na kulturu sredine – kršćansku ili islamsku. Naime, nije “počasno” mjesto u autu mjesto suvozača. To ,prije svega, nije najudobnije mjesto. To mjesto je na zadnjim sjedištima. Ako hoćete nekog da uvažite, lijepo otvorite zadnja vrata,pomognete da se smjesti,zatovirite i sjednete naprijed. To se polako mijenja i kod nas pa bi u tom pravcu i trebalo edukovati mlade žene.

A bilo bi zanimljivo ovdje sprovesti i malu anketu koje sjedište naši mladi smatraju “počasnim”.

Svako dobro.

sara
sara
3 mjeseci ranije

Postovana Sanela, neznam zasto ali tvoje pisanje je dosadno i monotono u stilu trla baba lan da joj prodje dan.
Svih 9 knjiga sto si napisala, moglo je stati u jednu knjizicu, ali ocigledno da se dobro prodaju, pa si navalila. Tematika pisanja ti je lagana, nebitna, znam da pokusavas da ubedis citaoce da pises edukativne knjige, ali mene ne mozes ubediti, meni ne trebaju tvoja saputanja kao zeni. Dobila sam ta saputanja na vreme od moje Nane, moje Mame, bas onako kako treba.
Postovana Sanela, šapuces mnogo glasno,zar ne primecujes.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
3 mjeseci ranije
Odgovor za  sara

Saro bolna,ja mislio ovo si ti

sara
sara
3 mjeseci ranije

Slabo mislis, kao uvek, a jos slabije razlikujes

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
3 mjeseci ranije
Odgovor za  sara

Saro što si tako isfrustrirana kao da si nekom treća žena u šerijatskom braku

sara
sara
3 mjeseci ranije

Da sam bar treća…

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
3 mjeseci ranije
Odgovor za  sara

E mukuce : (

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker