Sandzaklije koje zive u BiH: ”Ponašanje navijača Crvene zvezde je primitivno i bolesno”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Povodom fašističkih ispada dijela navijača Crvene zvezde na rukometnoj utakmici Crvena zvezda- Novi Pazar u Beogradu saopštenjem za javnost oglasilo saopštenjem za javnost Udruženje građana poreklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini.

“Mi Sandžaklije, koji živimo u Bosni i Hercegovini, ovo ponižavajuće i nadasve primitivno i bolesno ponašanje navijača Crvene zvezde proživljavamo sa svojim sunarodnjacima emotivno, sa gorčinom i bijesom u dušama.

Potpuno podržavamo upravu Rukometnog kluba Novi Pazar (da se povuče iz daljnjeg takmičenja u Prvoj ligi Srbije) i stojimo im na raspolaganju da, u okviru naših mogućnosti, pomognemo u zbrinjavanju igrača u svakom smislu.

Najbolnija činjenica je na koji način je reagirala sportska i politička javnost u Srbiji. Mi nećemo da vjerujemo u priču da je to slika i prilika današnje Srbije. Poruka koja se šalje Bošnjacima je vrlo bolna. Bojimo se da ovakve poruke ne donose nikome ništa dobro. Ponižavanje i vrijeđanje jednog naroda od strane drugog nikada nije izrodilo ništa dobro, naročito zbog svježih rana (s obje strane) iz posljednjeg rata.

O bosanskoj javnosti, kako političkoj, tako i sportskoj, pa i intelektualnoj, je suvišno govoriti. Ona se može sažeti u jednoj riječi – SRAMOTA, jer njihova inferiornost je toliko vidljiva i ovdje u BiH, a kamoli da ih zanimaju tamo neke Sandžaklije” navodi se u saopštenju koje potpisuje prrdsednik Udruženja Ekrem Lekić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker