Rožajac S.D. (45) nezakonito eksploatisao šljunak iz korita rijeke Ibar i zatim ga prodavao

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv S.D. (45) iz Rožaja zbog sumnje da je u mjestu Svinjski brod nezakonito eksploatisao šljunak iz korita rijeke Ibar i zatim ga prodavao.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su postupili po prijavi da jedno lice eksploatiše šljunak iz korita rijeke Ibar.

Ispred porodične kuće S.D. (45) u mjestu Bać u Rožajama, kako se navodi u saopštenju, zatekli su određenu količinu pijeska i šljunka, te mašinu i kamion za koje se sumnja da je to lice koristilo za eksploataciju i transport šljunka i pijeska.

“Sa sudskim vještakom koji je sačinio stručni nalaz i mišljenje o količini, vrsti i vrijednosti riječnog materijala koji je eksploatisan, pripadnici policije su izvršili uviđaj i u mjestu Svinjski brod gdje su vidljivi tragovi koji ukazuju na to da je iz korita rijeke Ibar vršena eksploatacija šljunka i pijeska u većem obimu, te je nedaleko od obale rijeke Ibar zatečena i fotodokumentovana jedna veća gomila prosijanog riječnog materijala, a za koju se sumnja da je S.D. pripremio za transport i prodaju”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.D. bez prethodno pribavljenih saglasnosti i bez sklopljenog ugovora sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u mjestu Svinjski brod u Rožajama iz korita rijeke Ibar nezakonito eksploatisao veće količine riječnog materijala koje je zatim prodavao.

“On je na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Protiv S.D. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja. (RtvCg)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker