Rasprava Zukorlića i Bačevca u Skupštini Srbije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Skupštinsku sednicu u prepodnevnom delu obeležila je oštra rasprava izmedju narodnih poslanika koji dolaze iz Novog Pazara, lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića i poslanika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamera Bačevca

Zukorlić se požalio da je imao problem sa zaštitom podataka o ličnosti, jer su gradjani Novog Pazara, njih oko deset hiljada, koji su svojevrmeno potpisom podržali njegovu kandidaturu za predsednika Srbije, godinama imali probleme zbog toga jer ih je neko iz lokalne vlasti pozivao na kućne brojeve i pretio.

Zukorlić je rekao da postoji i problem dostupnosti informacijama i kad je reč o dodeli sredstava medijima, jer se konkursi kriju.

“Ove godine sredstva su opet podeljena na brutalno koruptivan način, jednoj televiziji čiji suvlasnik je gradonačenik Novog Pazara dodeljeno 400 hiljada evra, a svima ostalima ostatak od 100 hiljada”, rekao je Zukorlić.

On je pitao kolege poslanike koji je smisao bavljenja ovim poslom.

“Zašto mi postojimo ako glumimo državu i narodne poslanike i pravdu, a ljudi nam se smeju pljačkajući lokalne budžete”, rekao je Zukorlić i ponovio da na lokalu postoji sprega kriminala, policije, politike i tužilaštva.

Bačevac mu je odgovorio da je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac bio vlasnik televizije ranije, a da se povukao kad je izabran.

On je dodao da se u Novom Pazaru radi transparentno i da gradonačelnik ima najjaču podršku gradjana.

“Neprihvatljivo da o gradu u kojem ste rešili da živite i koji vas je primio oberučke pričate na najgori mogući način” rekao je Bačevac.

U razmeni replika Zukorlić je rekao da je gradonačenik to formalno postao 2016, da se on formalno povukao posle godinu dana, a da je posebno pitanje “otkud poštenom nastavniku fizičkog pare za televiziju”.

“Stvarna istina je da je lokalna televizija vlasništvo SDP-a i to se zna”, rekao je Zukorlić.

Bačevac se pozvao na zakon koji je omogućio kontrolu porekla imovine i rekao da treba videti ko šta ima, a da nije tačno da je Novi Pazar jezgro kriminala.

Kada je poslanik SPP Samir Tandir počeo da govori o novopazarskim javnim preduzećima i bivšem poslaniku Mehu Omerovuću, predsedavajuća Marija Jevdjić prekinula je posvadjane poslanike i poručila im da ovu raspravu nastave u novopazarskoj skupštini.

Pogledajte video :

(Radio stoplus, Facebook)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker