Pucnjava koja je pokrenula haos u Novom Pazaru: Ranio muškarca, dobio 4 godine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nermin Ademović osuđen je danas pred Višim sudom u Novom Pazaru na četiri godine zatvora jer je 17. decembra prošle godine pucao i ranio Nihada Balića koji je u tom trenutku sedeo u kafiću u Novom Pazaru. To je inače jedna od nekoliko pucnjava koje su pogodile Novi Pazar decembra prošle godine, zbog koje je Žandarmerija više od mesec dana bila prisutna u tom gradu.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru, Nermin Ademović proglašen je krivim za ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava. Sud mu je izrekao kaznu od četiri godine zatvora, na koju Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru i odbrana imaju pravo žalbe.

Inače, kako je Nova.rs već pisala, Ademović je 17. decembra prošle godine oko 15.30 sati pucao na oštećenog Nihada Balića koji je sedeo u kafiću u Ulici Avnoja u centru Novom Pazaru. Kako se vidi na video snimku koji smo tada objavili, Ademović je prišao i sa ulice pucao u kafić u kome se nalazio Balić, a potom pobegao.

Nakon pucnjave, tokom uviđaja, došlo je do svađe između dežurnog tužioca Edisa Arifovića i dvojice inspektora novopazarske policije, Ediba G. i Emira H. protiv kojih je dan kasnije pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede dužnosti. Na posao su vraćeni u oktobru ove godine, a kažnjeni su da narednih šest meseci dobijaju zaradu umanjenu za 40 odsto.

Inače, optužnicu pred Višim sudom u Novom Pazaru zastupao je zamenik višeg javnog tužioca Edis Arifović, koji je ušao sa dvojicom inspektora u sukob, a koji se teretio za nasilje i pretnje koleginici.

Tokom večernjih sati, na dan pucnjave, u Novi Pazar je stigao ministar policije Aleksandar Vulin, koji je tada najavio da će od sutradan biti pojačano prisustvo policije i angažovana Žandarmerija, te kazao da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i da će sačuvati bezbednost građana.

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker