Profesor medrese Ademović o videu u kome pjeva srpske pjesme: ”Moja neopterećenost bilo kakvim nacionalnim obilježjima…”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon rejsa Fejzića, povodom snimka na kome se vidi kako pjeva i igra uz pjesmu “veseli se srpski rode” a koji se širi društvenim mrežama, oglasio se i sam profesor Ademović, koji honorarno radi u medresi. On je istakao da kao multikulturalan čovjek pjeva i veseli se uz crnogorske, bošnjačke, albanske, srpske ali i romske pjesme, te da je i sama Crna Gora upravo takva, šarena, multinacionalna i multikonfesionalna. Naglasio je da učenici medrese nisu imali ništa sa tim snimkom. Prenosimo cijelu poruku:

Cijeli se zivot bavim kulturom, promocijom kulture i multikulturalnosti. Video koji kruzi društvenim mrežama izvučen je iz konteksta i montiran na jedan tendeciozan način, a to je jasno svima koji žele da vide. Moja neopterećenost bilo kakvim nacionalnim obiljezjima, dozvoljava mi da se veselim i pjevam i crnogorske i bošnjačke, albanske, srpske, romske pjesme.

Sporna pjesma je puštena jednom i to je bila više interna šala, ali nažalost kad je izašla iz okvira privatnoga dobila je konotacije koje je dobila. Moje koreografije upravo oslikavaju Crnu Goru baš onakvom kakva ona jeste šarena, multinacionalna, multivjerska, i takvom je predstavljam po cijelom svijetu. Svoje folkloraše vaspitavam upravo na taj način.

Ono što je apsolutna laž jeste da medresa i učenici medrese imaju bilo kakve veze sa ovim dogadjajem. Odredjeni portali su, zbog senzacionalizma, podijelili neprovjerenu informaciju i žao mi je što je medresa dovedena u ovaj kontekst, to mi kao vjerniku i kao nekome ko je posvećen Islamskoj zajednici i promociji medrese najteže pada.

Siguran sam da svi mi imamo slične dogadjaje samo je pitanje sreće da li će to neko zloupotrijebiti i objaviti.

Naravno kao zrela osoba preuzimam svu odgovornost na sebe i ne dijelim je, dijelim samo radost i ljubav.

Hvala svima koji su juče bili uz mene i pružili podršku.

Ostajete mi zdravo.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker