POTVRĐENA PRESUDA RASIMU I SIBELI: Zbog krijumčarenja ljudi osuđeni na tri godine zatvora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom su Rasim Habibović i Sibela Bronja Habibović osuđeni na po tri godine zatvora zbog krivičnih dela nedozvoljen prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Oni su, kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda,  oglašeni krivim jer su od maja pa do druge polovine avgusta 2008. godine, na teritoriji Republike Srbije i to Tutina, Novog Pazara i Beograda, kao i na teritoriji Republike Crne Gore, postali pripadnici organizovane kriminalne grupe na čijem čelu su bili crnogorski državljanin Suad Džudžević.

Džudžević, koji je državljanin Crne Gore i protiv koga se postupak vodi pred tamošnjim pravosudnim organima je grupu, kako se tvrdi organizovao sa, sada osuđenim Musom Ahmadžajom i još nekoliko neidentifikovanih osoba, na teritoriji ove države.

Navodi se da je Ahmadžaja sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe, da za iznos, ne manji od 300 američkih dolara po migrantu, omoguće nedozvoljen prelazak granice  Srbije i Crne Gore, prebacivanje i njihov prihvat na teritoriji  Srbije, nedozvoljeni tranzit i smještaj na području Tutina, a potom i za tranzit od Tutina preko Novog Pazara do Beograda i privremeni smeštaj na području grada Beograda u cilju njihovog daljeg nedozvoljenog tranzita ka zemljama Zapadne Evrope.

Stečenu protivpravnu imovinsku korist osuđeni Ahmadžaja je kao organizator delio sa Habibovićima, u zavisnosti od njihovog zadatka.

Izvor: Novosti.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker