Poslanici iz grupe Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka napustili skupštinsko zasedanje: Gubi se svaki smisao našeg učešća u ovakvom parlamentu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanici jedine opozicione poslaničke grupe u Skupštini Srbije “Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka” napustili su današnje zasedanje, a poslanik SDA Enis Imamović izjavio je da više ne želi da daje legitimitet ovakvoj Skupštini.

Imamović je za agenciju Beta izjavio da već nekoliko puta na argumente koje poslanici iznose kao legitimni predstavnici Bošnjaka, predstavnici vladajuće većine burno reaguju.

“Tako nam osporavaju poslaničko pravo da zastupamo građane i mislim da se gubi svaki smisao našeg učešća u ovakvom parlamentu i ovakvom sazivu Skupštine s obzirom na to da nemamo pravo niti mogućnost da slobodno iznosimo svoje političke stavove što je naša obaveza jer su nam građani dali legitimitet na izborima”, rekao je Imamović.

On je dodao da se u svom govoru pozvao na zvanične presude međunarodnih sudova koji su zločine nad Bošnjacima u Sjeverinu, Štrpcima i Kukurovićima okarakterisali kao ratne zločine.

“To su ratni zločini u cilju etničkog čišćenja Sandžaka i moje je pravo da ih nazovem pravim imenom. To što se kolegama iz vlasti to ne sviđa, možda je problem u njima, s obzirom da je SPS tada bio stožer vlasti, a SNS – tadašnja radikalna stranka, učestvovala u takvoj politici”, rekao je Imamović za agenciju Beta.

O tome da li će se poslanici vratiti u skupštinsku salu, odlučiće kaže, stranački organi kada ih “poslanici upoznaju sa uslovima u kojima rade”.

U skupštinskoj raspravi posle govora Imamovića u kojem je pomenuo etničko čišćenje, reagovao je poslanik SPS-a Đorđe Milićević i tražio reakciju predsedavajućeg jer je tim govorom, kako kaže, “narušeno dostojanstvo Skupštine”.

Predsedavajući Radovan Tvrdišić iz SPAS-a reagovao je kasnije na Imamovićev poziv na povredu poslovnika i pokušavao da ga prekine, nakon čega je Imamović rekao da će napustiti zasedanje.

Ova poslanička grupa ima šest poslanika u parlamentu.

Izvor: Beta

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker