Porodila se rekorderka Srbije: Amela dobila sina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Porodila se Amela LJajić, mnogima poznatija po devojačkom prezimenu Terzić

Amela LJajić, rekorderka Srbije na 800 m (1:59,90), 1.000 m (2:39,79) i 1.500 m (4:04,77), višestruka prvakinja Evrope u raznim uzrastima, a od prošle godine predsednica Sportskog saveza Novog Pazara, dobila je sina Kaida.

Otac je Jasmin LJajić, nekadašnji reprezentativac države na srednjim i dugim distancama, pa je logično očekivati da je svet ugledao budući sportski as.

– Želim da moj sin bude sportista, pre svega zbog zdravlja i načina života, jer smo suprug i ja u sportu – rekla je Amela po izlasku iz porodilišta.

Kako je protekao porođaj?

– Moja glavna doktorica za trudnoću, Rada Vukdelić je iz Beograda, pa sam zato došla u glavni grad i porodilište u Narodnom frontu. U početku je bilo sve dobro, ali su iznenada nastupile komplikacije, čak toliko ozbiljne da je život mog sina bio u pitanju. Tu noć između 11.i 12.avgusta nikada neću zaboraviti. U suzama su me uspavali.

Očigledno da je sve prošlo do kraja na najbolji mogući način?

– Zahvaljujući stručnom timu iz GAK-a, uspeli su da mi spasu dete. Jedan od doktora bio je profesor Željko Mitrović, doktor medicine, a drugi doktor Dejan Dimitrijević, čiji sin trenira atletiku u klubu Top džamp kod Dragutina Topića. Ne mogu da obasnim koliko sam im zahvalna. Kada sam se probudila rekli su mi: „Rodila si sina. Beba je dobro“. Dalje ništa nisam htela da čujem.

Jeste li oboje sada dobro?

– Jesmo. Nadam se da će biti brz na mene, kao što sam ja na svoju majku bila brza. Ima duga stopala. Primetili su to još dok je bio u stomaku i rekli mi. To znači da će da bude visok i da ima duge noge – uz osmeh konstatuje raspoložena mama Amela.

(Sportski žurnal)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker