PONOVO OSUĐEN NA PET GODINA ZATVORA – Sud u Užicu potvrdio presudu policajcu iz Tutina koji je ubio mladića

Policajac iz Tutina, Raica Beloica u ponovljnom suđenju pred Višim sudom u Užicu osuđen je na pet godina zatvora pošto je 30. septembra 2017. na srpsko – crnogorskoj granici, kako je sud utvrdio, iz nehata ubio svog sugrađanina Fahreta Skarepa.

Radilo se o ponovljenom suđenju pošto je prethodno, posle koga je Radoica osuđen takođe na pet godina zatvoren, Apelacioni sud u Kragujevcu poništio presudu zbog novih činjenica i dokaza koje je iznela odbrana okrivljenog.

Događaj u kome je Beloica usmrtio Skarepa odigrao se u mestu Ervenička rijeka kod tutina, na šumskom putu između Srbije i Crne Gore, kada je patrola policije pokušala da zaustavi „pasat“ tokom akcije suzbijanja nelegalne trgovine akciznim proizvodima. Iako se sve zbilo na teritoriji Višeg suda u Novom Pazaru koji se proglasio nenadležnim da bi se eliminisala sumnja na nepristanost i pravičnost postupka, Vrhovni kasacioni sud je za ovaj slučaj delegirao sud u Užicu.

Beloica tokom suđenja nije poricao da je usmrtio Skarepa, ali je tvrdio da nije nameravao da puca.

Kako je ispričao pred sudom, kobnog dana oko dva ujutru patrola u kojoj se on nalazio imala je dojavu da će putem kroz šumu proći vozilo sa većom količinom akcizne robe iz Crne Gore. Policijsko vozilo se nalazilo na putu kada mu je u susret naišao „pasat“ u kome su bili Skaper i još jedan njegov prijatelj. Beloica je govorio da se „pasat“ najpre zaustavio, a zatim ponovo pokrenuo jer su putnici u njemu hteli da pobegnu. Tokom okretanja, govorio je on, automobil je dva puta udario u policijsko vozilo.

– Izašao sam iz službenog vozila i stao sa bočne strane „pasata“ na kome su stakla bila zatamljena. Držao sam pištolj u ruci, ubacio metak i repetirao. Prvo sam naredio „Stoj, policija“, zatim sam rekao „Stoj, pucaću“. U tim trenucima „pasat“ me je očešao, a ja sam pao i došlo je do refleksnog opaljenja – rekao je Raica Beloica.

Metak koji je ispalio pogodio je Skarepa u vrat usled čega je on preminuo na putu do bolnice. Kod ubijenog nađeno je 10.000 evra, a registarske tablice na „pasatu“ nisu pripadale tom vozilu.

– Moj sin nikada nije imao problema sa policijom. Kako mi je ispričao njegov saputnik, oni su hteli da se sklone sa puta da njime prođe policija. Ne znam poreklo novca koji je pronađen kod Fahrudina – pričao je pred sudom Jusuf Skarep, otac pokojnog Fahreta. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker