Pokrenuta peticija za izručenje Putinove “ljubavnice” iz Švicarske: “Evu Braun nazad svom vođi”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Protivnici Vladimira Putina i njegove odluke da započne invaziju u Ukrajinu odlučili su pokrenuti peticiju u kojoj traže da Švicarska protjera Alinu Kabaevu, njegovu navodnu ljubavnicu, koja se prema pisanju stranih medija skriva u luksuznoj vili.

Otkako je počeo rat, bivša olimpijska gimnastičarka za koju se široko vjeruje da je Putinova ljubavnica, navodno se krije sa njihovom “tajnom” djecom u Švicarskoj. Sada, ljutiti Ukrajinci, Bjelorusi i Rusi pokrenuli su peticiju sa oštrom porukom vlastima Švicarske u kojoj traže da se Alina protjera iz njihove zemlje.Zašto skrivate pomagače Putinovog režima?” naziv je peticije upućene Švicarskoj, koja trenutno broji preko 57 hiljada potpisa.

“Mi, građani Rusije, Bjelorusije i Ukrajine, koja trenutno trpi ogromnu patnju, ujedinjujemo se u obraćanju vlastima Švicarske. Javnost je saznala da je Alina Kabaeva pobjegla od sankcija u VAŠU zemlju. Ona je ljubavnica diktatora i ratnog zločinca koji je napao Ukrajinu”, dio je pojašnjenja.

U peticiji ističe se kako je Švicarska po prvi put u modernoj historiji prekršila svoju neutralnost ne pridruživši se u mjerama protiv Putina i onih u njegovom okruženju – što kako kažu nije učinila ni u prema nacističkoj Njemačkoj u 20. stoljeću.

“Želimo vas posjetiti da Alina nije samo žena čije je ime ukaljano zbog asocijacije sa ruskim diktatorom, ona je i jedan od inicijatora ruskog “zakona nitkova”, koji je lišio hiljade ruske siročadi mogućnosti da budu usvojeni u inostranstvu. Vi sada dozvoljavate da se ona i njena djeca kriju u vašoj zemlji”, poručili su pobunjenici.

Peticijom koja će, kada dosegne 75 hiljada potpisa, biti jedna od najpotpisanijih na ovoj stranici, od švicarskih vlasti traži se da temeljito istraže pravne osnove pod kojima Alina boravi u njihovoj zemlji te da provjere koliko su “čista” sredstva koja je bivša gimnastičarka koristila za kupovinu nekretnina tamo.

“Ako se otkrije kako je riječ o korupciji pojedinih političkih funkcionera Švicarske koji su omogućili da Alena stekne državljanstvo mimo svega što se dešava, pobrinut ćemo se da sve ispliva na vidjelo”, zaključili su i dodali kako će tražiti pravdu na svaki način.

“Vrijeme je da se Eva Braun vrati svom vođi”, stoji u posljednjoj rečenici.

Iako nema provjerenih dokaza da se ona krije u Švicarskoj, gdje se smatra i da je rodila Putinovu djecu, izvor koji je želio ostati anoniman je ranije ovog mjeseca pokrenuo tu priču.

Inače, Kabaeva, koja je, osim što se smatra Putinovom ljubavnicom, sjedila u upravnom odboru National Media Groupa – TV giganta pod rukovodstvom Kremlja, još uvijek se nije suočila ni sa kakvim sankcijama.(Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
Ana
6 mjeseci ranije

ALINA JE PO VJEROISPOVIJESTI MUSLIMANKA. TO JE TACNO , NE SJEKIRAJTE SE I ONA I NJEZINI RODITELJI, BRAT IMAJU VRHUNSKONOBEZBEDENJE

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker