Podrška narodu Palestine iz Novog Pazara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danas je u organizaciji Sandžačke demokratske partije održan skup podrške narodu Palestine pod nazivom “Stop izraelskoj brutalnosti i arapaskoj nesolidarnosti prema palestinakom narodu”.

Obraćajući se prisutnima predsednica Foruma žena SDP-a Azamela Papić kazala je da ne treba ćutati nad zločinom koji se dešava u zemlji nevinih i nedužnih ljudi koji stradaju samo zato što su Palestinci a nisu Jevreji.

“Ćutanjem smo samo saučesnici svega, a nedužni stradaju i svoju krv prolivaju. Da li je ljudski gledati sve to a ne izgovoriti ni jednu jedinu reč? I njima je danas Bajram, a kako ga oni proslavljaju?”

Odbornica u Skupštini Grada Novog Pazara Emira Kolašinac pročitala je proglas upućen SAD-u, Ujedinjenim Nacijama, Arapskoj ligi i svim ostalim akterima na geopolitičkoj sceni da učine sve što je u njihovoj moći da se zaustave sukobi.

U proglasu je istaknuto da se moraju zaštiti životi civila, naročito dece, pozvane su SAD da uzmu aktivno učešće i izbalansrani pristup prema obema stranama kako bi se pronašlo stabilno, održivo i dugoročno rešenje za izraelsko-palestinske odnose.

Upućen je poziv arapskim zemljama da ne zabijaju glavu u pesak i ne okreću leđa Palestincima zarad svojih kratkoročnih ekonomskih, političkih i finansijskih interesa, te da se moraju obnoviti pregovori.

” Dignimo glas! Trebamo biti tihi kada deca spavaju, a ne kad umiru” poručila je Kolašinac.

Veliki broj okupljenih na gradskom šetalištu došao je da da podršku narodu Palestine.

Skup je održan u skladu sa preporukama i merama epidemiološke zaštite.

(rtvnp)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker