Otac sedmaka iz škole kod Nove VarošI izneo ozbiljne optužbe protiv nastavnika istorije: “Davio je moje dijete”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nova Varoš – Milija Bjelić iz Rutoša kod Nove Varoši, prijavio je u petak policiji nastavnika istorije iz Osnovne Škole „Gojko Drulović“ u Radoinji, da je njegovog sina Dalibora, učenika sedmog razreda, na sred časa uhvatio za vrat i davio. Bjelić očekuje, od škole, policije i tužilaštva da preduzmu sve zakonom propisane mere protiv nastavnika i najavljuje privatnu tužbu.

– Uhvatio je šakama mog sina za vrat i stezao ga, potom i gurnuo. Dete je doživelo pravu traumu – ovo su reči oca sedmaka iz škole u Radoinji, koji je izneo ozbiljne optužbe na račun nastavnika istorije u toj školi.

– Očekujem reakciju škole, policije i tužilaštva, zahtevam da preduzmu sve potrebne mere protiv nastavnika, kojeg ću i ja privatno tužiti i goniti dok stvari ne isteram na čistac, da se ovako nešto više ne bi nikada dogodilo nijednom detetu – kaže revoltirano Milija.

On kaže da je njegov sin na putu ka školi pao i povredio nogu, te da je na čas istorije došao bez napisanog domaćeg zadatka.

– Na samom početku časa, nastavnik je pitao decu da li su svi uradili domaći, moj sin i još dvojica učenika su rekli da nisu. Nastavnik im je svoj trojici rekao da izađu pred tablu da odgovaraju – priča Bjelić šta mu je sin preneo.

Dalibor je, navodi, zbog povrede noge molio nastavnika da odgovara iz klupe, sedeći, pošto nije mogao da stoji.

– Pošto nastavnik ništa nije odgovorio, moje dete je ostalo da sedi u klupi. Posle toga nastavnik mu je prišao i sa leđa ga, sa obe ruke, uhvatio za vrat i jako stezao. To je trajalo nekoliko sekundi, posle čega mu je od pozadi gurnuo glavu usled čega je Dalibor udario o klupu, a zatim mu je naredio da ponavlja reči: „Dok sam ja ovde ti nećeš završiti sedmi razred“ – prenosi u dahu otac sedmaka.

Pošto je čas završen, nekoliko đaka je otišlo kod razrednog starešine i ispričalo šta se dogodilo na času istorije, a istu priču je potvrdio i Dalibor.

– Za događaj sam saznao kada mi je sin došao iz škole. Potom me je zvao njegov razredni i kazao da je sve bilo onako kao što Dalibor kaže. Kasnije sam dete odveo kod pedijatra u Novu Varoš, koji mu je dao uput kod psihijatra, i slučaj sam prijavio policiji – tvrdi Daliborov otac.

Događaj je, kaže, ostavio traume na njegovog sina koji je protekle dve noći loše spavao, trzao se u snu. Pregled kod psihijatra zakazan je za danas, a Bijelić kaže da će tražiti lekarsko opravdanje da mu sin ne ide u školu do kraja nedelje „dok mu ne bude bolje i dok škola ne reaguje“.

Prema nezvaničnim saznanjima u školi „Gojko Drulović“ je protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak zbog prijave učenika, ali da će se tek uvrditi šta se tačno  dogodilo na času istorije pošto đaci daju izjave u prisustvu roditelja. Svoju pismenu izjavu nastavnik je već dostavio i on negira da je rukama hvatao đaka za vrat.

Takođe, radnici Centar za socijalni rad u Novoj Varoši obići će školu u Radoinji i o događaju od petka razgovarati sa učenicima, obaveštena je i prosvetna inspekcija.

Novosti i Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker