Oglasila se i Belkisa Crnovršanin nakon pisanja Kurira da je bila treća supruga Muamera Zukorlića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Belkisa Crnovršanin, koju su mediji označili kao treću suprugu Muamera Zukorlića, se oglasila putem drušvenih mreža, a njen status prenosimo u cjelosti.

Nakon članka objavljenog dana 22.05.2022. u Kuriru u kojima se spominje moje ime, moja časna i ugledna porodica kao i moja privatnost, saopštavam da navodi u Kuriru, da sam tražila imovinu u Mesihatu IZ-u Srbiji neistiniti i da su plasirani kao laž, kompromitovanje, uznemiravanje kao i zloupotreba ličnih fotografija i podataka. Svi navodi imaju za cilj narušavanja mog ugleda kao časna gradanka Srbije, kao odana muslimanka, kao ponosna žena.

S obzirom da živimo u sistemskom negiranju islamskih vrijednosti, stigmatizaciji moje vjere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobicnih izjava, naslova i napada. Nažalost i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu.

Navodi tabloida o “privatnom životu, skupocjenom autu, potraživanju imovine i dr” su surova zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlic nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli Akademika muftije Muamera Zukorlica – kao i meni i mojim članovima porodice. Svima su vam poznate porodične okolnosti Zukorlić iz medija.

Namjera svih učesnika (pojedinaca, pojedinki zajedno sa medijima) je da se zlopupotrebi moj ugled, pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno tendenciozno ugrozili i nastavili da kompromituju porodične odnose rahmetli muftije Zukorlica iz ličnih razloga koje imaju za cilj da mene, moj ugled, kao i ugled članova moje porodice iskoriste kao instrument radi ličnih osveta porodici Zukorlić. Priče o Muftiji rahmetli, jednom divnom čovjeku, Velikanu ovog vremena, price otpjevane i ispisane davno da sam htjela da budem dio javnog medijskog kruga… BILA BIH, danas primorana se obraćam na ovaj način javnosti.

Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zukorlićem, o tome nisam nikada htjela da govorim za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu.

Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa! Čovjekova obaveza i vrlina je da poštuje i
vrednuje ciljeve po sebi, pa me i ne iznenađuje namjera zlonamjernih pojedinaca i pojedinki, ali i novinara na napad neistinama da sam tražila nasljedstvo i zato nisam ni mogla izbjeći tablodizaciju, uvrede, uznemiravanje i nanošenja boli i štete. Jedan od najvećih uspjeha u životu je postići jednu od najvećih islamskih vrijednosti, a to je strpljenje bez obzira na okolnosti, pouzdati se u pravednost Boga i na jednu jedinu Istinu.

Biram Istinu i biram strpljenje na svaku iznesenujavnu laž i uvredu, kompromitovanje i nanošenja štete ugledu mene i moje časne, ugledne i imućne porodice. Ovdje se ne radi o slobodi mišljenja, većzloupotrebi istine i ugrožavanju moje privatnosti i ličnosti kao muslimanke i muslimanske porodice.

Svako dobro od Uzvišenog Boga vam želim!
Selam, Mir vam

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
30 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hasko
Hasko
8 mjeseci ranije

Hej do Boga đe baš tebe nađoše.Od toliko muslimanki oni tebe poštenu da vrijeđaju.E vala te zapamtiti sahi.Pošenko-poštena kako to baš tebe?

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

Veliki si uspeh postigla šerijatskim vjenčanjem sa Muamerom pišman muftijom-hodžom. I nimalo te nije stid da kažeš kako nikad nisi htela javno da govoriš o tome da li si bila šerijatski venčana ili ne, i uz to govoriš da si neka muslimanka. Ako misliš da je dovoljno staviti maramu na glavu i biti muslimanka, a biti sa oženjenim muškarcima, i uništavati drugim ženama brakove, onda si ti u velikoj zabludi.

Bob
Bob
8 mjeseci ranije

Svi su sad veliki i casni muslimani.
Pravi muslima netreba da dokazuje rijecima svoje postenje i casnost vec djelima.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

A ja jaaa, kad čita čovjek ovo pomislio bi da ste hrišćani i to oni predani vjeri a ne muslimani. Što ste ljubomorni i pakosni? Čovek je po pravilu svoje vjere, uputu božije knjige kako kažete, pa i praksi svog poslanika imao svo pravo i na četri žene. Mogao je da ih izdržava, imao je snage i fizičke i umne da svakoj bude muž. Birao je sve prave lepotice, pa da je po mojoj vjeri i ja bih na njegovom mjestu imao četri. Pa šta ako je bio oženjen ako ima pravo na više brakova to se ne računa i nije smijetnja.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

A hrišćani su predani vjeri, kažeš? Ako je tako, kaži mi koliko procenata hrišćana, tj. u tvom slučaju pravoslavaca, dnevno ide u crkvu da se moli bogu, jer bez toga su sve drugo prazne priče, a ja mislim da se ta predanost vjeri kod vas mjeri u promilima. Što se tiče “pravila islamske vjere” da muškarac može šerijatski vjenčati i do 4 žene, to ne znači i po svaku cijenu, i tu postoje razlozi zbog kojih neko treba ali ne mora, vjenčati 4 žene, i ne može biti nikakav razlog to što mu se neka žena dopadne, recimo zbog lepote njene glave, njenih nogu, njenih grudi, itd. Neki od razloga za takva vjenčanja su recimo, da muškarac vjenča udovicu kojoj je muž poginuo u ratu, ili, da vjenča siroticu da bi je opskrbio (hranio i izdržavao), ili da je skloni sa ulice da se ne bi prostituisala, i nigde se ne govori o tome da li se ona njemu dopada ili ne, čak je Muhamed alejhiselam vjenčao maloletnicu zbog opskrbe, itd. Ovde pojedinci, kao i sam Muamer Z. bukvalno to shvataju iz samo sebi znanih razloga, da muškarac može vjenčati 4 žene, recimo samo zato što mu se dopadaju njene noge, i sl. što je strašno degradiranje islama kao vjere, i ne čudim se tvom komentaru, jer si ti neuk što se tiče islama, ti posmatraš šta oko tebe rade i govore nazovi muslimani.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

Mnogo ti palamudiš, ke će vjenčati i leći sa ženom, prvom ili drugom ako mu nije lijepa i ako mu nisu privlačne njene noge i tijelo? Siroticu i ženu poginulog vojnika možeš pomoći i opskrbit i na druge načine ne moraš ih ženit. Višeženatvo je kod vas u kategoriji Mubah – znači čisto dozvoljeno. Nije u kategoriji Mekruh, što će reći dozvoljeno ali se ne preporučuje.
Kod nas sa druge strane istina ima svega, pitanje kolko se i možemo nazvati hrišćani izuzev jedno 2-3% ali zato i prolazimo kako prilazimo. Ali naš ideal nije sladostrašće i podilaženje strastima nego nekako suprotno, ljudi koji su fanatici tj. predani skroz u vjeri a u braku su, nakon završetka rađanja djece daju zavjet da odbacuju tjelesne odnose i počinju da žive nešto kao brat i sestra.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

Ne lupaj budaletino, ko kaže da je obaveza muškarca leći sa ženom koja mu se ne dopada, ali ako je venča iz razloga koje sam pobrojao, obaveza mu je da je izdržava, i ta šerijatska vjenčanja ne obavezuju na seks, itd. sve sam pojasnio u prethodnom komentaru, i ne hvataj se teme koju ne poznaješ, već si samo saznao od kvazi i nazovi muslimana.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

Ja znam dosta, mnogo više od tebe jer sam od rešenja cio život sa Muslimanima u komšiluku, školi sada na poslu. A to šta ti piskaraš nikada nisam čuo. Kad se stupi u brak tačno je regulisano kako je žena dužna mužu izvršavati bračne obaveze što je taksativno navedeno od toga kako treba da bude uredna i da se ulepšava pa do odnosa i u danima hajza.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

Ti govoriš o normalnom braku, tačno je to da supruga mužu po islamu, treba da udovoljava na svaki način, pa i u krevetu, ali ja govorim o vjenčanju žena koje neki musliman hoće da vjenča iz razloga opskrbe i da ona ne bi bila na ulici, gde može da se upusti u prostituciju radi preživljavanja, to je nešto drugačije od braka iz “ljubavi” i privlačnosti. Problem je što je malo onih koji će do kraja da razjasne šerijatsko pravo muškarca da vjenča 4 žene, obično se hvataju samo za to kako musliman može po šerijatu da vjenča 4 žene, ali niko neće da kaže pod kojim uslovima to može da radi, jer kada bi dali objaşnjenje pod kojim uslovima to može da uradi, onda ni jedan od njih ne bi imao ni pravo ni obavezu da vjenča više od jedne.

Ana
Ana
8 mjeseci ranije

Šta reče, i ti bi voleo da imaš četiri žene? Pa, preobrati se Srbine, vidim da si naglasio( u drugom komentaru) da i nisi neki hrišcanin, pa izvoli-putuj igumane..

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Ana

Nisam ja to rekao, ja sam cio život sa jednom ženom. Ali su mi muslimani zanimljivi, njihov pogled na svijet pa tako i ovo sa ženama

Nur-Bec
Nur-Bec
8 mjeseci ranije

Apelovala bih na sve Zukijeve idolopoklonike koji su ga godinama glorifikovali da stave prst na celo i dobro razmisle koga su obozavali.Nije ni cudo sto ga srce drmnulo kad je neprestano jurio zene i pare.Kazu da i u Sarajevu postoji jos jedna zena,ali ne znamo koliki je bio njen Mehr.Mozete zamisliti koliko para je imao taj covjek kada je sve to finansirao.Boze me sacuvaj i sakloni!!!!

Sandzaklija
Sandzaklija
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Nur-Bec

Mars.

Nur-Bec
Nur-Bec
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Sandzaklija

To je vokabular tako tipican za njegove idolopoklonike,a odrazava tvoju nemoc kada te covjek gadja istinom.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Nur-Bec

Čime da razmisle njegovi idolopoklonici i obožavaoci, za to im treba mozak, a oni da ga imaju, ne bi trčali za takvim hohštaplerom i mafiozom.

Lena
Lena
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Nur-Bec

Pa ko vredi on vredi za sve…pa tako i Muftija…bio i ostao legenda….a vi sto ste ljubomorni ostaje vam samo da galamite…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Lena

Pojma ti nemaš šta je legenda.

meho_NP
meho_NP
8 mjeseci ranije

hahah, svaka cast Zuki…bio si insan koji je imao para, zena i moci. Ovako treba da zivi svaki muskarac, 200 na sat !

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  meho_NP

Trebal i tvoj zet, sestrin muž, ćerkin muž, tako da žive?

Abdurahman
Abdurahman
8 mjeseci ranije

Jel ti osuđuje vjerovesnika što je tako živio? Sram te bilo kjafiru

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Abdurahman

Šta znaš ti novovercu glupi, ko kaže da ga ja osuđujem, a i ti ako si musliman kao što se predstavljaš, znaš iz kojih je razloga Muhamed alejhiselam vjenčavao više žena, i ni jednu nije iz razloga iz kojih je Zukorlić vjenčao Elmu, Belkisu,….itd., a to što vi novoverci maštate da imate više žena pa nikako ne govorite o tome iz kojih razloga musliman može to da radi, nego ste se samo uhvatili za to da po šerijatu musliman može vjenčati 4 žene, to je dokaz kakvi ste muslimani, prešućujete ono glavno, a to su razlozi i uslovi pod kojima muškarac može vjenčati 4 žene, pa i radikal Veselinović ima dvije žene, pa jeli on musliman, jel to po šerijatu on uradio?

Abdurahman
Abdurahman
8 mjeseci ranije

To što ti propovedaš da se treba ženit sa prostitutkama sa bi ih se spaslo nije bilo ni za vrijeme džahilijeta neuzibilah. Ko ne zna da se nečisti imaju ženiti sa nečistima a čisti sa čistim ženama onda ne znam šta znaš? Da ti se Allah smiluje i uputi te na pravi put da se izvaviš od zabluda koje širiš.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Abdurahman

Da li sam ja rekao negde da se treba ženiti prostitutkama? Žao mi je što si nepismen i neuk, pa ne razumeš o čemu pišem. Rekao sam jasno da je jedan od razloga da musliman može oženiti ženu koja nema opskrbu, pa je u opasnosti da može podleći prostituciji radi preživljavanja, a da nebi došlo do toga, bolje je recimo da je ti vjenčaš i odvedeš kući da je hraniš i izdržavaš. Najgora stvar je što sve nepismeni tumače KUR’AN i šerijat, i prilagođavaju ta tumačenja sebi, onako kako im odgovara, pa i ovo oko vjenčanja.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

U Stambolu na Bosforu bolan paša leži.

Duša mu je na umoru, crnoj zemlji teži.

Molitva je njemu sveta, dok mujezin s minareta

uči na sav glas: “La illahe illallah, selam-alejkum!”

Kad ste, vjerne sluge moje, služili moj harem,

neka svaki od vas uzme jednu ženu barem.

Iz oka mu suza kanu i na minder mrtav pa’nu,

stari musliman; “La illahe illallah, selam alejkum!”

Kad je čula pašinica za tu tužnu vijest,

da se paša preselio sad na Ahiret,

iz oka joj suza kanu i na zemlju mrtva pa’nu,

ljubav pašina; “La illahe illallah, selam alejkum

Hasko
Hasko
8 mjeseci ranije

Bravo sa tekst,taman za ovu poštenu.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Hasko

E moj Hasko, sa kim se ti slažeš.

Bell
Bell
8 mjeseci ranije

Supper opisano za pohvalu… Nikad nisam bio clan nijedne pol/partije, jer su sve od reda ogrezle u krimomafijskim aferama, pocev od vrha SNS/koja je egzistenciju obicnih gradjana svela ispod nule… Dakle a ove iz Sandzacke damahirije su prelile sve do Save i Dunava, da ima pravne drzave (nazalost) nemaa pocev od IZ palestinskig Sandzaka mnogi glavari bih se nasli u prdekanu ali dok se pijani poli/vojnici, itd sprdaju i pisaju po bogomoljama kako dzamahirskim taki i pravoslavnim ludilo nema vrednost u drustvu svelo se sve na moc novca. Ja dok svemocni “vozd” sa Dedinja krcmi nardno blago na kantar, dovodi naciju na ivici bede slicno poput Kolumbijskih kartela daleko se udaljavajuci od E familije

Enes
Enes
8 mjeseci ranije

Mi o drugima sve znamo ,a o sebi neznamo nista.

Tito
Tito
8 mjeseci ranije

Svi komentari koji su protiv 2,3 ili 4 sto je imao muftija r. je samo vasa frustracija, jbg vama niko nije kriv sto ne smete i ne mozete.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Tito

Svako bi smeo i mogao, ako hoće da upropasti porodicu koju već ima, pa da se posle smrti deca šegače kao što se Usame šegači sa Muamerom, samo ga koristi za političke poene.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
30
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker