Novi Pazar – Završeno suđenje Ahmetoviću za ranjavanje muškarca i slučajne prolaznice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pred Višim sudom u Novom Pazaru završeno je suđenje H.A. (47), optuženom da je sredinom decembra 2020. godine teško ranio M.K. (41) i slučajnu prolaznicu M.M. (35).

Njemu se optužnicom na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, dok je njome obuhvaćen i njegov sin A.A. (25) zbog nasilničnog ponašanja.

Postupajući tužilac kazao je u završnoj reči da su u toku istrage prikupljeni, a tokom suđenja izneti i dopunjeni ključni dokazi koji ukazuju na to da su njih dvojica počinili krivična dela za koja su optuženi.

Ocenio je da su odbrane okrivljenih bile neosnovane, nelogične, u suprotnosti sa iskazima svedoka i materijalnim dokazima, te da su sračunate sa ciljem umanjenja krivične odgovornosti.

Zbog toga je od suda zatražio da ih proglasi krivim i kazni zakonom propisanim kaznama.

Branilac okrivljenih Božo Prelević istakao je da tokom suđenja nisu dokazani navodi iz optužnice, kao i da je, odbijanjem suda da izvede određene dokaze koji bi išli u korist njegovim klijentima, narušena jednakost stranaka u postupku.

Naveo je da su njegovi klijenti 11 puta prijavljivali oštećenog M.K. zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti, kao i da su tog dana sa njim hteli da mirno reše spor od ranije.

Kazao je da je M.K. bio naoružan i da su H.A. i A.A. nasilno reagovali u strahu po svoje živote, kao i da nije bilo nikakve namere H.A. da ga liši života.

Komentarišući to što kod M.K. nije pronađeno nikakvo oružje, Prelević je rekao da je policija loše obezbedila lice mesta i da su njihovim propustima uništeni brojni tragovi.

Poručio je da u postupcima H.A. nije bilo elemenata krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, već eventualno izazivanja opšte opasnosti, dok je od suda zatražio oslobađajuću presudu za A.A, tvrdeći da je delovao u nužnoj odbrani.

U optužnici Višeg tužilaštva H.A. se tereti da je 15. decembra prošle godine, u blizini zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru, sa dva hica pogodio M.K, koji je bio u automobilu, a potom ispalio još pet, od kojih je jedan teško ranio slučajnu prolaznicu M.M, udaljenu oko 80 metara dalje.

Njegov sin je optužen da je nogom udarao po automobilu M.K. i da je pokušao da ga udari kroz prozor.

Javno izricanje presude zakazano je za 23. maj.

Ovo je bio jedan od incidenata u centru grada zbog koji je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odlučio da pošalje Žandarmeriju koja se nekoliko nedelja starala o javnom redu i miru u Novom Pazaru.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Radnik
Radnik
8 mjeseci ranije

Ispalio 7 metaka,a nije pokušaj ubistva,e Preleviću sramoto !

Hazbo
Hazbo
8 mjeseci ranije

Za šta da osudite svoga čoveka.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker