Novi Pazar / Potvrđena presuda – Hidaet Ahmetović (47) osuđen na 11 godina zatvora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru kojom je Hidaet Ahmetović (47) osuđen na 11 godina zatvora zbog teškog ranjavanja M.K. (41) i slučajne prolaznice M.M. (35), saznaje radio Sto plus.

Taj sud je odbio, kao neosnovane, žalbe Višeg tužilaštva u Novom Pazaru i branioca okrivljenog Boža Prelevića, čime je presuda postala pravnosnažna.

Ahmetovića je Viši sud u Novom Pazaru proglasio krivim za izvršenje dva krivična dela teška telesna povreda i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

On je, kako je utvrdio sud, nakon kraće rasprave 15. decembra 2020. godine, u blizini zgrade Policijske uprave, ispalio dva hica u M.K. dok je bio u vozilu, nanevši mu prvim hicem teške, a drugim lake telesne povrede, za šta je osuđen na četiri godine zatvora.

Nakon toga je ispalio još pet hitaca ka vozilu M.K. od kojih je jedan, kako je sud ocenio, iz nehata pogodio slučajnu prolaznicu M.M, udaljenu 81 metar, u predelu grudnog koša, nanevši joj teške telesne povrede opasne po život. Za to mu je izrečena kazna od tri godine zatvora.

Zbog nošenja pištolja, kalibra devet milimetara, za koji nije imao dozvolu i koji je bacio u reku nakon pucnjave, Sudsko veće osudilo ga je na šest godina zatvora, odnosno, ukupno na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina.

Istom presudom, Viši sud je osudio Hidaetovog sina A.A. (25) na osam meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja, što je potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu.

Sud je utvrdio da je on pokušao da udari M.K. pesnicom u glavu i da je nogom udario u njegov automobil čime je “narušio javni red i mir i značajno ugrozio spokojstvo građana”.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker