Novi Pazar / ČUDOM IZBEGAO TRAGEDIJU! Peti mladić nije ušao u automobil smrti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na teritoriji grada Novog Pazara 27. decembar 2021. godine proglašen je Danom žalosti, povodom tragične smrti četvorice mladića u saobraćajnoj nesreći. Muk je jutros bio u Lukarima, ispred kuća stradalih mladića Amela Ibrahimovića, Mithata Hamidovića, Senada Đerleka i Amara Ujkanovića, svi iz Novog Pazara. Poginuli su starosti 22, 23 i dvoje od 20 godina.

U četiri kuće, na po par stotina metara jedna od druge, četiri porodice, sve četiri izgubile po sina, naselje je u nedelju uveče, bukvalno u trenutku, zavijeno u crno.

“Šta nas snađe, što doživesmo, ne dao bog nikome ovakvu žalost”, rekao je ispred kuće Ibrahimovića stric stradalog Amela.

Nepunih 300 metara dalje, preko puta kuće Hamidovića, na groblju, radnici su kopali raku za sahranu Mithata.

“Četiri mladića kao četiri jabuke, nikad alkohol nisu pili. Nisu se razdvajali jedan od drugog, kao braća živeli, zajedno odoše”, pričali su rođaci ispred kuće.

Koji sat ranije Amel je posle tri – četiri meseca rada u Nemačkoj stigao kući, da obraduje majku, sestre, brata… Od novca zarađenog teškim radom u Nemačkoj kupio je kola koja je dovezao kući.

“Četvorica drugara, kao četvorica braće, seli su u kola da se provozaju, da isprobaju vozilo… Dvojica od njih svoja kola ostavili su na raskrsnici kod kuće Ujkanovića. Otišli su prema Novom Pazaru, verovatno par kilometara, negde se okrenuli, krenuli nazad kućama, na 300 metara od kuće Ibrahimovića doživeli su udes”, priča jedan od rođaka stradalih mladića.

Kod kuće, Ibrahimovića, Amela i mladiće čekali su Amelov brat, sestre, roditelji, da se vide, ispričaju posle dužeg vremena, zajedno provedu novogodišnje praznike. Umesto Amela i njegovih drugara, u kuću je ispred deset uveče stigla crna vest o udesu, pogibiji dvojice mladića od kojih su dvojica posle sudara ostali mrtvi na licu mesta, dvojica su preminuli na putu ka bolnici.

“Pukim čudom u kolima nije bio još jedan, peti mladić. On je odustao u poslednjem trenutku da ne sedne u kola, uhvatio se za bravu, a onda pustio i ostao da ih sačeka… Nije ih žive dočekao”, kaže komšija Ibrahimovića.

Vozilo marke volksvagen “golf” novopazarskih registracionih oznaka započelo je preticanje i direktno se sudarilo sa vozilom “pasat” i vozilom marke “ford mondeo”, koja su se kretala iz suprotnog pravca. U udesu su povređeni i vozač i trudnica iz drugog vozila, ali su oni u stabilnom stanju.

“Kod Ibrahimovića sakupila se te večeri cela porodica da vide Amela, Ujkanović ima mlađeg brata, Hamidović je jedinac, oženio se pre tri – četiri meseca, Đerlek se oženio pre dva – tri dana… Ujkanović trebalo da se ženi za sedam dana”, pričao je juče jedan od komšija stradalih mladića.

“Hamidović i Ujkanović bavili se građevinom, radili rigips, zlatni, vredni, radni dečaci bili, nisu hteli da idu u Nemačku. Ibrahimović je došao malo za Novu godinu da se odmori, taman bio sredio papire u Nemačkoj i eto šta se dogodi”, pričaju komšije.

Magistrala kroz Lukare od Novog Pazara prema naselju Ribariće, odnosno prema crnogorskoj granici na jednoj strani i prema prelazu Brnjak ka Kosovu na drugoj, ovde je, to se ko zna koji put potvrdilo i u nedelju – put smrti.

Za poslednjih šest godina na par kilomtara razdaljine kroz naselje poginula su – desetorica mladića. Najstariji je imao 24, najmlađi 17 godina. (Pink.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.