Nova Varoš / EVO KO ĆE PREUZETI BRIGU O DJECI BOJANE : Djevojčice kao male izgubile oca, sada im se majka utopila pred očima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Maloletne ćerke Bojane Sekulić (38) iz Nove Varoši, koja se prekjuče popodne utopila u Zlatarskom jezeru, s obzirom da im je pre nekoliko godina preminuo i otac, najverovatnije će se preseliti u Beograd i brigu o njima preuzeće dvojica ujaka.

Njihova majka je stradala u ponedeljak nedaleko od brane Zlatarskog jezera u Kokinom brodu, mestu zvanom Kokića strane, njeno telo ronioci Žandarmerije izvukli su juče, a danas će, pored pokojnog supruga, biti sahranjena u jednom selu kod Ljubovije.

Iz Nove Varoš je jutros ka Ljuboviji, na Bojaninu sahranu, krenuo minibus u kome su đaci, nastavnici i direktor Osnovne škole “Živko Ljujić” u koju su išle ćerke nesrećne žene. Po svemu sudeći obe će nastaviti školovanje u Beogradu.

– Jedan od dvojice njihovih ujaka izrazio je želju da on i njegov brat, koji žive u Beogradu, preuzmu staranje o sestričinama, i tako će verovatno, u dogovoru sa Centrom za socijalni rad, i biti. Sa devojčicama u Beograd će i njihova baka, Bojanina majka – kaže za “Blic” Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Opština će, najvaljuje on, novčano pomagati Bojaninim ćerkama do njihovog punoletstva.

Podsetimo, Bojana je sa ćerkama, od kojih je starija završila osmi, a mlađa peti razred, kobno popodne provodila na potonu u Kokića stranama gde su se njih tri sunčale. Negde oko 17 sati ona i još jedna ćerka su ušle u vodu do kolena da se rashlade. Novovarošanka je bila neprivač i nije poznavala ćud jezera čiji nivo je neoubičajeno mali za ovo doba godine.

U Kokića stranama uz plićak u obalu odmah se nadovezuje velika dubina. Bojana to nije znala. Stala je na muljevito dno na kome se poklizala i koje ju je povuklo u dubinu. U vodi je bila i jedna od njenih ćerki koja je uspela da se dokopa kopne. Deca pred čijim očima se sve izdešavalo počela su da vrište, dozivaju u pomoć, ali nje za Bojanu nije bilo.

Ronilački tim Žandarmerije, nedugo pošto je započeo akciju, juče pre podne je pronašao Bojanino telo blizu mesta gde ju je jezero progutalo.

Bojana je bila udata u mestu kod Ljubovije, ali se posle suprugove smrti, koji je preminuo u 32. godini, vratila u Novu Varoš. Sa ćerkama i majkom živela je u stanu koji je nasledila od oca, a radila je kao ugostiteljski radnik u restoranu na Kokinom brodu, naspram mesta na kome se udavila.

– Bila je divna žena, odličan radnik i kolega. Poštovala je sve nas, zato je i bila poštovana. Kako je bila lošeg materijalnog stanja svim snagama se borila da zaradi i decu izvede na put – ispričali su u restoranu u kome je Bojana Sekulić bila zaposlena.

(Kurir.rs/Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker