Nova Varoš / “BILA JE ŽENA ZA PRIMER, OMILJENA, POŠTENA…” Tuga zbog smrti mlade majke koja se utopila u Zlatarskom jezeru, DVE DEVOJČICE OSTALE BEZ OBA RODITELJA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bila je žena za primer. Poštena, veliki radnik.

Ovako o Bojani Sekulić (38), majci dve maloletne devojčice, koja se juče, naočigled njih utopila u Zlatarskom jezeru, pričaju u restoranu u kom je radila.

Njena deca su juče izgubila i drugog roditelja. Bojana je, kažu njeni poznanici, bila udata u Ljuboviji. Posle smrti muža, koji je preminuo u 32. godini, vratila se u Novu Varoš, ali je održavala kontakte sa suprogovom familijom i posećivala je.

– Bila je žena za primer, poštena, veliki radnik. Bila je omiljena i poštovana jer je i ona znala da poštuje druge. Bojanina smrt je ogroman, nenadoknadiv gubitak za sve, pre svega njenu decu – ispričali su za “Blic” u restoranu u kome je radila.

Bojana je rođena u jednom selu kod Nove Varoši i rano je ostala bez oca. Osim o ćerkama brinula je i o bolesnoj majci.

Vladimir Lojanica

Podsetimo, Bojana juče nije radila, pa je popodne sa ćerkama, od kojih je jedna svršena osmakinja, a druga završava šesti razred, otišla na jezero. Sunčale su se na pontonu koji se nalazi uz obalu.

Negde oko 17 sati Bojana je sa jednom ćerkom sa potona ušla u jezerski plićak, sa namerom da rashladi noge, pošto nije znala da pliva. Vodostaj Zlatarskog jezera je rekodrno nizak za ovo doba godine, a ono što Bojana verovatno nije znala je da je trenutna konfiguracija jezera uz obalu u Kokića stranama je takva da se na plićak u koji je kročila odmah nadovezuje velika dubina.

Tragedija u kojoj je Bojana stradala dogodila se nedaleko od brane Zlatarskog jezera, sa desne strane ove hidroakumulacije, naspram restorana u kome je radila kao konobarica.

– Sumnjamo da je, kad je ušla u jezero, stala na mulj koji ju je povukao u dubinu. Njena ćerka koja je zagazila za njom u vodu, uspela je da izađe na obalu, ali ne i ona. U trenucima kada se borila za život, pre nego što ju je jezero progutalo, deca su počela da vrište i dozivaju u pomoć – priča sagovornik “Blica” upućen u detalje tragedije u Kokinom Brodu.

Zapomaganje uplašene dece čuo je muškarac koji se zatekao nedaleko od mesta nesreće.

– On je potrčao da pomogne i pozvao je policiju – priča sagovornik.

Telo nesrećne žene iz jezera su danas izvukli ronioci Žandarmerije.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker