Njemački obavještajci: Putin je žrtvovao mlade vojnike da iscrpi Ukrajince, sad šalje iskusne

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

NajkrvavEksperti njemačke Federalne obavještajne službe (BND) i Bundeswehra svakodnevno analiziraju kretanje ruskih trupa i otpor ukrajinskih oružanih snaga, a prognoze nisu najbolje.

Javna televizija ARD navodi kako prema njemačkim sigurnosnim krugovima, Moskva namjerava preuzeti kontrolu nad istočnom Ukrajinom što je prije moguće, a još uvijek postoje i planovi za preuzimanje grada Kijeva.ija faza rata možda tek dolazi, upozoravaju, a kažu kako Putinova vojska još nije upotrijebila neke od oružanih sistema u njihovom arsenalu, a neke jedinice koje su spremne na granici još nisu iskorištene.

“Trenutno nema dokaza da bi ruski rat u Ukrajini ugrozio Putinovu moć i utjecaj. Naprotiv, ljudi oko njega i dalje su vjerni predsjedniku, kažu izvori iz BND-a. Nagađanja o Putinovom zdravstvenom stanju, prema sigurnosnim krugovima, ne pomažu, a nema ni konkretnih dokaza o bolesti”, navodi ARD.

Međutim, postoje dokazi da se ruski vladar posljednjih mjeseci sve više povlači, kaže se da je prvenstveno čitao historijske i ideološke spise te pisao i vlastite traktate. Gotovo da se više nije bavio pitanjima unutrašnje i ekonomske politike.

Prema njemačkim sigurnosnim krugovima, nakon sedam dana rata, ruski gubici su sigurno daleko veći od službenih podataka o oko 500 mrtvih i 1.600 ranjenih vojnika.

Frustracija je velika u ruskoj vojsci, napravljene su logističke pogreške, a snabdijevanje hranom, benzinom i municijom ne ide glatko. Prema njemačkim sigurnosnim izvorima, izvještaji o napuštenom i razočaranom vojnom osoblju smatraju se vjerodostojnima.

Zanimljivo je kako su po njemačkim obavještajcima u prvim valovima napada uglavnom su bili raspoređeni neiskusni, mladi vojnici koji su često bili na odsluženju vojnog roka. Vjerovatno sasvim namjerno. Taktika bi mogla biti da su te jedinice čak i žrtvovane kako bi se u početku angažirala i iscrpila ukrajinska vojska u iscrpljujućoj borbi.

Nakon toga bi se rasporedile nove, bolje opremljene i puno iskusnije jedinice, posebno za postavljanje opsadnih prstenova oko gradova, a za očekivati ​​je, kažu iz BND-a, da će u konačnici biti zauzet i glavni grad Kijev.

Kada će se to dogoditi, teško je za pretpostaviti. Tome bi moglo prethoditi duže vojno opkoljavanje i opsada grada, s katastrofalnim posljedicama po stanovništvo i kolapsom u snabdijevanju pitkom vodom, hranom i strujom.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Jebac vasih mama
Jebac vasih mama
10 mjeseci ranije

Hajte srbi u ukrajinu idite da ginete za vasu bracu idite im u pomoc.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker