Nevjerovatna priča iz BiH: Uhapšena vidovita Radenka, ljudima uzela 400.000 Eura

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državljanka Srbije Zorica Damnjanović (64) uhapšena je u Derventi zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će izliječiti brojne bolesti od tri osobe uzela 809.616 maraka (oko 400.000 Eura)

Zbog njenog hapšenja, Policijska uprava Doboj organizovala je konferenciju za novinare.

Načelnik Slobodan Radinković iznio detalje hapšenja i prevara koje je počinila osumnjičena.

Kako je navedeno na pres konferenciji Damnjanović je davala oglase na televizijama gdje se predstavljala kao Baba Persida i vidovita Radenka.

Ona je navodila da liječi brojne bolesti i skida crnu magiju.

Još 2016. godine policiji je oštećena prijava da je njena kćerka pronašla oglas u kojem se navodi da baba Persida liječi nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu.

Nakon toga one su stupila u kotakt sa njom i više puta joj slali novac, a tokom razgovora “Baba Persida” je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 maraka.

Osumnjičena joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi.

Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je oštećena i učinila da bi godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna prevara koju je počnila Damnjanović, a u ovom slučaju uzela je čak oko 750.000 maraka. Muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Njemačkoj, rekao je policiji tada da ga je prevarila žena koja se predstavila kao Vidovita Radenka.

On je policiji ispričao da je na televiziji vidio oglas u kojem piše da Vidovita Radenka liječi razne bolesti.

On je htio da se njegova supruga izliječi od karcinoma dojke, te je pozvao taj broj. Zatim je u više navrata autobusom toj ženi slao novac i zlatni nakit, sa odjevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede. Taj čovjek joj je uplatio ukupno nevjerovatnih 380.000 eura.

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, kada je ona i uhapšena.

Oštećena je prijavila policiji u Oštroj Luci da je isto na televiziji vidjela oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom.

Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odjeću i da stavi 13.000 maraka, te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila.

Zatim je oštećena juče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj je bila odjeća i još 3.000 maraka.

“Policija iz Oštre Luke je obavijestila odmah policiju iz Dervente, gdje su pronašli osumnjičeni i uhapsili je”, rečeno je na pres konferenciji uz napomenu da će ona biti predata u Tužilaštvo, prenosi portal atvbl.com.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker