Napeta snimka akcije: Pogledajte kako Amerikanci i Britanci uništavaju ruski tenk u Ukrajini

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Četvorica vojnika, pretpostavlja se američki i britanski dobrovoljci uništila su rusko oklopno vozilo ručnim raketnim bacačem, pokazuje snimka objavljena na Twitteru. Na snimci se jasno čuje kako vojnici u ukrajinskim uniformama govore američkim i britanskim naglaskom, vijugajući kroz šumarak. Nakon što su izašli na čistinu primijetili su ruski oklopnjak BTR-80 te se dali u akciju.

Prvo je vozilo pokušao pogoditi vojnik koji je nosio češki RPG-75M, vrlo sličan zolji, no njegovo je oružje zatajilo. U stvar se umiješao vojnik koji je nosio bacač RGW-90 HH. Kleknuo je, pucao i pogodio oklopnjak iz prve.

Vojnici su se povukli natrag u šumarak prije nego što je oklopnjak eksplodirao. Navodno je udar granate detonirao oružje smješteno unutar tenka koje je eksplodiralo nekoliko trenutaka kasnije, piše The Sun.

Pogledajte video :

‘Rusi piju, Ukrajinci razaraju’

Druga snimka, koju su snimili pripadnici Snaga za specijalne operacije Ukrajine, pokazuje uništenje ruskog tenka, dok su okupatorski vojnici navodno sjedili na kupoli i pili.

Glasnogovornik snaga rekao je: “Vojnici SSO-a u Ukrajini razvili su vještine upotrebe još jedne vrste modernog oružja. Primjer toga je još jedno uništavanje neprijateljskog tenka zajedno s neprijateljskim ljudstvom. Prema izjavama naših vojnika, ruski okupatori su tiho pili alkohol na jednom od položaja, sjedeći na oklopu svog tenka. Međutim, uobičajena ruska okupacija naglo je prekinuta neočekivanim napadom iz zraka”. poručio je glasnogovornik ukrajinskih specijalnih jedinica.

Dodao je kako je u toj akciji upotrijebljen “moderni dron kamikaza opremljen snažnim eksplozivom”. Pritom je nastala “nenadoknadiva šteta” nakon što je smrtonosna naprava “uletjela ravno u tenk”, a napad je snimila kamera na “dronu ubici”.

Skupo uništavanje

Treća snimka pokazuje razaranje ruskog tenka T-90 usred borbi na istoku zemlje. Na početku snimke vidljive su brojne eksplozije, što znači da su se u blizini odvijale borbe. Zanimljivo, tenk vrijedan više miliona funti uništen je raketnim bacačem vrijednim svega 18.000 funti.

Inače, Glavni štab ukrajinskih oružanih snaga saopštio je da je od početka rata Rusija izgubila oko 29.750 vojnika, 1322 tenka, 3246 ostalih oklopnih vozila, 623 artiljerijska sistema, 201 višestruki raketni sistem, 93 protuzračna sistema, 206 aviona, 170 helikoptera, 2226 motornih vozila i cisterni, 13 brodova, 48 jedinica specijalne opreme i 115 krstarećih projektila.

Izvor.Raport.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker