Najljepše plaže u Crnoj Gori: Mjesta koja morate posjetiti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Obala susjedne Crne Gore obuhvata 293 kilometra primorskog područja, a unutar toga krije prave bisere Jadranskog mora kada su u pitanju plaže.

Od ulcinjske verzije Copacabane pa do plaže Jaz prepoznatljive po brojnim festivalima, crnogorska obala se ima čime pohvaliti.

Jaz

Plaža Jaz važi za mali komad raja u bokokotorskom zalivu, a predstavlja jednu od najdužih i najživljih plaža u Crnoj Gori. Jaz koju preporučuje i Culture Trip kao jednu od najljepših u susjednoj nam zemlji, je središte aktivnosti, muzike i kretanja.

Jaz plaža (Foto: Instagram)

Prepoznatljiva kao domaćin Sea Dance festivala kojeg je časopis Forbes proglasio za jednog od deset najboljih ljetnih festivala u Evropi, privlači mnoštvo posjetitelja svakog ljeta.

Plaža je čista i šljunčana te omeđena brojnim kafićima i restoranima u kojima se posjetitelji mogu osvježiti. Također, glavno je odredište za turiste zainteresirane za vodene sportove, jer nudi čitav niz aktivnosti, uključujući surfanje, skijanje na vodi i jedrenje.

Kraljičina plaža

Kraljičina plaža predstavlja skriveni dragulj jadranske obale, koji je potpuno privatan te je nosilac plave zastavice – certifikata koji jamči brigu o zaštiti okoliša mora i priobalja.

Kraljičina plaža (Foto: Instagram)

Nalazi se u neposrednoj blizini Svetog Stefana, smještena između gustog šumarka sa jedne i prelijepog Jadranskog mora sa druge strane.

Ova plaža neizostavno je odredište turističkih agencija prioblanih gradova Crne Gore, a koji najčešće nude dnevne ture brodovima do ove skrivene šljunkovite plaže dužine samo 120 metara .

Copacabana

Plaža Copacabana u Ulcinju je dobila ime po poznatoj plaži u Riu de Janeiru. Crnogorska verzija, iako nije toliko poznata i dalje je jedna od najomiljenijih plaža, kako među domaćim stanovništvom, tako i turistima.

Copacabana Ulcinj (Foto: Instagram)

Ova pješčana plaža je 900 metara duga i posjeduje skoro 500 suncobrana i čak 800 ležaljki. Do nje se vrlo lako može doći autom jer ima parkiralište namijenjeno isključivo gostima plaže.

Plavi horizonti

Smještena na poluotoku Luštica, na nekoliko minuta udaljenosti od Kotora ili Tivta, Plavi Horizonti je još jedna plaža s plavom zastavom popularna među porodicama i poznata po svojoj čistoj vodi.

Plaža Plavi horizonti (Foto: Instagram)

Čistoća mora ovu plažu postavlja na mjesto jedne od najboljih lokacija za ronjenje na dah, s poboljšanom vidljivošću koja omogućava lako uočavanje raznih vrsta riba i morskih životinja.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker