Mustafa Cerć odgovorio fra Luki: Muslimani neće mirno gledati ponovni genocid nad Bošnjacima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Katoličkog tjednik, časopis koji je u vlasništvu Vrhbosanske nadbiskupije, objavio je prije nekoliko dana komentar fra Luke Markovića, a u kojem spomenuti gospodin napada dr. Mustafu Cerića i na veoma neprimjeren način piše o islamu i muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu. U nastavku prenosimo reakciju dr. Mustafe Cerića na komentar fra Luke Markovića.

A šta to fra Luka može biti gore za Bošnjake, odnosno muslimane u Evropi, od genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, kojeg su preživjeli?

Nije li ratni zločinac Radovan Karadžić govorio isto što vi sada fra Luka govorite da bi muslimani mogli nestati u Evropi ako ne pristanu na šutnju zato što im je “šutnja zlato”, a protest protiv mogućeg novog genocida i udruženog zločinačkog poduhvata “radikalizam”.

Zanimljiva je vaša teza, fra Luka, o tome da muslimani u Francuskoj žele zamijeniti francuski laicizam za muslimansku teokraciju. No comment!

Što se tiče Bošnjaka muslimana u Bosni, koji imaju iskustvo genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, želim vas uvjeriti, fra Luka, da muslimani u Francuskoj, kao ni muslimani u Rusiji, Čečeniji, Dagistanu, Uzbekistanu, Azarbejdžanu neće mirno gledati ponovni genocid i udruženi zločinački poduhvat nad muslimanima Bošnjacima.

Fra Luka, upamtite Bošnjaci muslimani u Bosni ne žele ništa više za sebe nego za druge s kojima dijele bosansku domovinu i državu, ali ni manje od onog što im prirodno pripada kao autohtonoj naciji i vjeri ovdje i sada.

Dobri Bošnjani žele drugima ono što žele samima sebi – pravo na život, vjeru, slobodu, imetak i čast!

Žele da im se nikad više ne ponovi ni genocad ni udruženi zločinački poduhvat.

Zato Dobri Bošnjani imaju pravo i obavezu da se njihov glas protiv fašizma čuje do neba.

Zato ja, fra Luka, imam pravo i obavezu da budem glas mog naroda.

Nemam pravo na “zlatnu šutnju”, već imam obavezu na “zlatno podsjećanje” mog naroda na opasnost od genocida i udruženog zločinačkog poduhvata!

Svevišnji Allahu, podari mi snagu i volju da uistinu budem glas istine, pravde, mira i pomirenja mog naroda! Amin, navodi na kraju de. Cerić.

Fra Luka Marković je u svom komentaru u Katoličkom tjedniku žestoko napao dr. Cerića jer on “priziva islamsku solidarnost u slučaju da u BiH budu ponovno ugroženi muslimani”.

“U nesposobnosti da sagleda istinske probleme koji muče BiH, Cerić priziva islamsku solidarnost u slučaju da u BiH budu ponovno ugroženi muslimani…

Cerićeve prijetnje o globalnom ustanku muslimana, ukoliko bude ugrožen islam u BiH, su u duhu konzervativnoga i neprosvijećenoga islama koji zastupa ideju kako čitav islamski svijet pati kad pati jedan musliman u svijetu”, piše fra Luka. On je uvjeren da su takvi stavovi pucanj iz prazne puške.

“U svakom slučaju, ljudima poput Cerića bilo bi pametnije da šute. Jer pucanje iz prazne puške prizivajući braću muslimane upomoć, može motivirati labilne pojedince da se dohvate napunjene puške. A to bi bilo ono najgore što se u BiH može dogoditi”. Fra luka u nastavku svoje kolumne nastavlja sa uvredama i besmislenim ubjeđenjem da smo mi muslimani bespomoćni.

(Saff)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

6 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Vezir
Vezir
1 godina ranije

Kako hrvate odma napada.što li ???vezire,vezire….

Sam
Sam
1 godina ranije

Vezir suti na sutnje Zukorliceve stranke u Skupostini Srbije,kada se polemise o promoviranju Rartka Mladica,a jedan jedini predstavnik Bosnjaka podigne glas u Skupstini Srbije protiv rtoga. Vezir na te i rtakve provokacije suti….Ali zestoko napada one u Sandzaku koji su rekli da je Zukorlic u koaliciji sa ovima koja brane i promovisu Ratka Mladica,i one koji jedini dizu glas I NE PRISTAJU NA “ZLATNO SUTANJE” u parlamentu Srbije….
ETO TAKO TO RADE SRPSKE BEZBEDNOSNE STRUKTURE,sa koje kakvim Vezirimia…A VEZIR…sala nije Vezir,odmah napadne nekog Hrvata ali na ovo ovde u Srbiji je odabrao to ZLATNO SUTANJE. Zato Vezir kad se kandiduje za Predsjednika BiH dobija manje od 2% podrske Bosnjaka.

Veziraga
Veziraga
1 godina ranije
Odgovor za  Sam

Vidi ga, pljunuti lenjin sa ahmedijom…….

Radnik
Radnik
1 godina ranije

Cerić,provereni udbaš,opet baca piljak medju ljude različite vere !!!

Dušan
Dušan
1 godina ranije

Najveći Zločinci su Alija Izetbegivić i njegivi sledbenici. Dogovorili mirno rešenje u BiH pa odustali, izazvali rat, ubijali, proterivali…

Ema
Ema
1 godina ranije

Ako je vas Bošnjaka više od 50%,kao što pričate,od genocida nema ništa.

6
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker