Munib Mujagić – Ko sam ja?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na osnovu prozivki putem društvenih mreža predsednik opštine Sjenica gospodin Munib Mujagić se oglasio sljedećim tekstom:

Ko sam ja?

Ja sam predsednik Opštine koji se ne oglašava i ne polemiše putem društvnih mreža, ali ovog puta pravim izuzetak jer je otvorena polemika o jednoj izuzetno važnoj temi, o kulturi, o tome ko ima pravo da nas predstavlja i na koji način i prilika je da se o tome nešto više kaže jer je tema otvorena na civilizovan način, bez uvreda, ali je protkana insinuacijama, jezičkim konstrukcijama koje ostavljaju prostora za različita tumačenja i naravno izgleda neizostavno – politikom.

Ja sam predsednik Opštine koji baštini etiku u kulturi ili etičku kulturu kao način podizanja pojedinca i cijele zajednice da pravičnost, istinitost i poštovanje budu ideali.

Ja sam predsednik Opštine koji se zalaže za uspostavljanje poslovne kulture koja ima za zadatak da organizuje, poveže, uskladi i obezbedi hijerarhiju unutar lokalne zajednice kao način dobrog funkcionisanja.

Ja sam predsednik Opštine koja je osnivač institucija prije svega Ustanove za kulturu i Biblioteke „Muhamed Abdagić“, čija je mislija da promovišu šire i razvijaju kulturu svoje zajednice.

Ja sam predsednik Opštine koji je protiv toga da se odlazak u ime Opštine na prestižne manifestacije privatizuje.

Ja sam predsednik Opštine koji ne pristaje da bude zadnji obavešten o manifestacijama na koje je pozvana Opština i da poziv prvo bude upućen privatnom licu.

Ja sam predsednik Opštine koji ne prihvata činjenicu da neko ili „niko“ odredi kako će Opština biti predstavljena a da je moje samo da se potpišem ili uputim e-mail.

Ja sam predsednik Opštine koji ne dozvoljava da neko ili „niko“ određuje ko ispred Opštine odnosno opštinskih funkcionera može da ide na određene manifestacije a ko ne može, koje su to nepoželjne osobe. Siguran sam da organizatori manifestacija to nikada nisu izrekli, jer oni znaju za poslovnu kulturu.

Ja sam predsednik Opštine koji nema ništa protiv da KUD „Gajret“ ode na bilo koju manifestaciju ako je pozvan, a i da imam nešto protiv kako bih ja mogao to da sprečim da privatni ili kako reče „niko“ „moj KUD“ ide bilo kuda.

Ja sam predsednik Opštine koji pokušava da utvrdi zašto je neko ugasio KUD “Jedinstvo“ koje ima tradiciju dugu 60 ili 70 godina i time naneo štetu svima nama a pogotovu generacijma koje su aktivno učestvovale u radu ovog kulturno umetničkog društva. Ko na to ima pravo?

Ja sam predsednik Opštine koji je na kulturnu mapu Sjenice nakon 7 ili 8 godina vratio književne susrete Muhameda Abdagća ukazujući na taj način poštovanje prema jednom od najvećih i najznačajnijih sjeničaka.

Ja sam predsednik Opštine koji sa svojim saradnicima ispravlja jednu veliku nepravdu koja je učinjena gradskoj biblioteci po osnovu njenih neuslovnih prostorija, stvorivši uslove za prelazak u nove prostorije u okviru sjeničke kuće.

Ja sam predsednik Opštine koji je svaku inicijativu ili manifestaciju u oblasti kulture a koja je pokrenuta u skladu sa elementarnom pristojnošću podržao, i na tim principima ću graditi buduće odnose u kulturi.

Ja sam predsednik Opštine koji uzimajući u obzir sve napred rečeno ima pravo da pita „ko si ti da predstavljaš Sjenicu“?

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
11 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
7 mjeseci ranije

Ja, ja, ja, i to tacno 12 puta u tekstu, sto je mnogo, mnogo je.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
7 mjeseci ranije

A šta ti u stvari hoćeš? Diktaturu u kojoj ćeš se za sve ti pitati? Kao npr. Vučić? Pa da, on je vama iz SPP idol.

Dinqa
Dinqa
7 mjeseci ranije

Zamisli ko prica o diktaturi?! Ko o cemu k…. o postenju!
30 godina na vlast SDA-SDP dinastija Ming vam nije ravna.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Dinqa

Za tvoju informaciju, pošto vidim da si politički nepismen, SDA je bila na vlasti u NP od 2000 do 2007 godine, u Tutinu jeste 20 i kusur godina, u Sjenici po nekoliko godina pa smena i to je to. Nikakvih 30 godina ne postoji. Kamo sreće da je tako.

Bell
Bell
7 mjeseci ranije

Hohi ho ho sta ovaj stari olinjali “komunjara” naprica uhhh bogami besedi da on i vedri i oblaci uhlebljen u BG kuhinju…

Ella
Ella
7 mjeseci ranije

Nazalost znamo te odlucno, I ko si bio I sta sta si postao I kako si postao to sto je jesi. Ali zadnjim cinom ucices u istoriju kao vazal I marionta srpskog rezima. Jednostavno soi sjenicu zavio u crno, zbog cega zbog tvoje fotelje. Na sram stuba ces biti nekim buducim generacijama

Zubar K. Mitrovica
Zubar K. Mitrovica
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Takoe Ella, cedo moje. Ovi sad u Senici nemaju cak ni video i audio snimke sa tudjim zenama po svojim kancelarijama. Ada na stup srama ce bit.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
7 mjeseci ranije

Imaće oni mnogo gorih stvari, izaći će na videlo, a i do sad narod vidi dokle je Sjenica dogurala.

Zubar K. Mitrovica
Zubar K. Mitrovica
7 mjeseci ranije

Cak ni sekretarice nemaju da hi snime. Poltroni Beograda tako mi nasek rejsa beograckok.

Dinqa
Dinqa
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Botinooooo

Samo cekate vesti o ljudima iz SPP-a da lajete.

Sad ce koska. Ne brini neces ostat gladna

Ella
Ella
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Dinqa

E bas si me utesio, da ne brinem necu ostat gladna, sta povrsnije nisam jos cula, imas li jos koji böser da izneses ocito argumenata nemas, da bi neku diskusiju vodio najbitnije je sto povrsnije sto primitivnije, vazali srpskog rezima

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
11
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker