Muke neženja iz Ivanjice ”Ljubav traje dok ima para” (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U podnožju ivanjičke planine Mučanj svega ima, krompira, malina, prirodnih lepota kao nigde u Srbiji, vrednih i poštenih ljudi, samo nema žena. Najstariji neženja ima 74. godine i kaže da je čovek srećan jedino ako u životu nađe srodnu dušu.

“Nismo razmišljali sami o sebi. Teško mi je da živim sam, ima da se jede, ali treba spremiti”, kaže najstariji neženja, Nedeljko Aničić.

Pokušavali su momci iz ovog kraja da oforme porodicu, nađu ženu za sebe ali nažalost sve je bilo kratkog daha, tačnije ljubav je trajala dok je bilo para.

“Ja sam pokušavao, pet-šest puta, budu par meseci dokle ima para i odu. Meni treba žena koja može da hoda po planini, sposobna, da bude kao oficir! Da me prati i da bude uz mene na svakom mestu. Ja sam vrhunski kuvar, pekar, mnogo zanata poznajem i meni to ništa nije teško. Pratim ja sve to, znaš ko ti je na društvenim mrežama? Nije to za ovaj kraj, to su navlakuše”, objašnjava Ljubiša Aničić iz sela Preseka.

Slične probleme imaju i njegove komšije Milan Aničić i Raco Pantelić, koji se ženio se dva puta i priznaje da je život na selu bez žene težak.

Iako se u selu danas mnogo bolje živi, domaćinstva su bogata i ne okudevaju ni u čemu, žene se teško odlučuju da ljubav potraže dalje od urbane sredine. Ovi gorštaci umesto toplog zagrljaja i kafe u dvoje vreme provode uz televizor a utehu im pruža netaknuta priroda i slikoviti pejzaži koji lepotom mogu da zacele i najusamljenije duše.

(Info liga Ivanjica)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Neko
Neko
3 mjeseci ranije

Zene nete da radu, vej da cosaju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker