Mujagić: Meštani Bara potpuno su u pravu, zajedno ćemo se boriti za svaki metar puta i svaku banderu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sjenica – Iza meštana Bara je jedan težak mesec koji se u srpskom Sibiru često pretvara u pakao. Više su bili bez struje nego sa, putevi nepročišćeni a ostaće i upamćena drama i sahrana meštanina iz Vrbnice koja je trajala oko tri dana.

„Apsolutno su meštani Bara u pravu, i potpuno ih razumem. Preživeli su težak mesec okovani snegom i ledom u strašno ekstremnim uslovima, zbog toga smo na Kriznim štabu odlučili da sve snage usmerimo ka tom području kako se takve scene u budućnosti ne bi ponavljale.

Moram da kažem da smo imali i strašne opstrukcije od samih izvođača radova na terenu, koji su politički motivisani i koji su posao odrađivali a ne radili i sve to žestoko naplaćivali. Bili smo sa jedne strane ucenjeni kao i žitelji tog kraja ali te stvari više se neće ponoviti. Zbog toga smo odlučili da ojačamo naše javno komunalno preduzeće sa novim mašinama, a verovatno ćemo i jednu locirati u samoj Mesnoj zajednici Bare koja će u svakom trenutku biti mobilna i spremna da priskoči u pomoć meštanima”, kazao je Munib Mujagić predsednik opštine Sjenica.

Prethodna vlast ostavila dug od 700 miliona

Govoreći o problemima, Mujagić kaže da je nova lokalna vlast dolaskom u aprilu prošle godine zatekla ogromna dugovanja u budžetskoj kasi koju je bivša vlast nemilice trošila u „šoder” kampanji.

„Neće nam biti lako, jer prethodna vlast SDA i njeni sateliti ostavili su nam dug od 700 miliona dinara. Verujem da će nam država pomoći i priskočiti u pomoć kako bi taj problem prevazišli. Prvenstveno ćemo se angažovati na sređivanju niskonaponske mreže koja je u katastrofalnom stanju i u koju se decenijama nije ulagalo. Sve se može, jer postoji dobra volja. Ovih dana posetiću meštane Bara da im objasnim celu situaciju i zamoliću ih da zajedno krenemo u rešavanje problema koji se više ne smeju ponavljati. Pozabavićemo se, iako to izuskuje dodatne troškove, i onim putevima ne samo u ovoj mesnoj zajednici nego i na celom Pešteri koji vode i do dve ili tri kuće”, kaže Mujagić.

GZS

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker