“MORAO JE UMRETI, DA BIH JA ŽIVEO” – Srđan Aleksić je pre 30 godina dao život da zaštiti prijatelja druge vere: “Do kraja života ću mu obilaziti grob, a nadam se i moja deca”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Srđan Aleksić dao je svoj život pre 30 godina da bi njegov prijatelj Alen Glavović danas živeo, a to ne bi bilo prvo prijateljstvo da nije obostrano, tako da Alen ne zaboravlja žrtvu svog prijatelja i redovno posećuje grob hrabrog mladića.

– Svake godine približno u isto vreme dođemo u Trebinje i posetimo Srđanov grob zajedno s čika Radom.

Srđan je dao život spasavajući mene i dužan sam do kraja života da dolazim na njegov grob i kao čovek i kao familija, a nadam se da će to nastaviti i moja deca – rekao je jednom prilikom Alen, piše Srpskainfo.

Dodao je tada da je zahvalan svom prijatelju, ali Ii da je tužan jer je on morao dati život za njega.

– Morao je umreti da bih ja živeo – rekao je Glavović jednom prilikom za Avaz.

Srđanov otac Rade rekao je ranije da mu je uvek drago sresti Alena i prisetiti se zajedničkih uspomena.

Od tragične smrti Srđana Aleksića, mladića iz Trebinja kojeg je ubila grupa rezervista jer je spasao život svom sugrađaninu Alenu Glavoviću prošlo je 30 godina.

Povodom 30 godina od stradanja mladića iz Trebinja, koji je branio sugrađanina Bošnjaka, na njegov grob položeno je cveće.

Srđanov otac Rade rekao je da Srđan živi kroz svoje delo i da bi mladi trebalo da gaje dobre odnose, te da kad mladi svet priznaje Srđana, on nije umro.

– Dobro bi bilo da nikad ne umre nijedno delo kao Srđanovo, već da služi čoveku za putokaz za dobrotu, blagostanje i uništenje svakog zla na ovom svetu – rekao je Aleksić.

Podsećamo, tog 21. januara 1993. godine četvorica pripadnika VRS počeli su da maltretiraju i tuku Alena Glavovća. Srđan Aleksić im je prišao i rekao da ostave čoveka na miru, na šta su se oni okrenuli prema njemu i počeli da ga krvnički prebijaju i udaraju kundacima pušaka. Srđan je pao u komu i nakon šest dana izdahnuo u bolnici.

Alen Glavović je uspeo da pobegne i on danas sa porodicom živi u Švedskoj. Svake godine on posećuje Srđanov grob i ostavlja cveće na njemu.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex