Medvedev u panici – Ovo je odvratno što nam radite

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bivši predsjednik Rusije i zamjenik predsjedavajućg Vijeća sigurnosti ove države Dmitrij Medvedev komentirao je trenutne odnose Rusije i Zapada te je naglasio kako razvoju rusofobije na Zapadu nema kraja.

Tokom svog prvog obraćanja na društvenoj mreži Telegram, Medvedev ističe kako zapadne države trenutno vode informacioni rat protiv Rusije zbog čega je situacija u svijetu zaoštrena.

“Pomahnitala rusofobija Zapada, po svemu sudeći, nikada neće stići do dna. Širenje NATO-a na naše granice, ekonomski i informacioni rat koji je pokrenut protiv naše zemlje na svim frontovima, beskrajne prijetnje i zastrašivanja, žestoki progoni naših građana u inostranstvu. Sve je to razlog ekstremnog zaoštravanja međunarodne situacije koju ovih dana proživljava cijeli svijet”, ističe Medvedev.

Također, on je naglasio kako je Rusija uvijek težila dobrim odnosima sa Zapadom.

“Odvratna, kriminalna i nemoralna je linija ponašanja zemalja zapadnog svijeta prema Rusiji posljednjih godina. I sve to uprkos činjenici da smo iskreno težili dobrim odnosima s njima. Zajedno smo pobijedili fašizam u 20. stoljeću i dogovorili univerzalna pravila za sigurnost i saradnju. Međutim, sada dvostruki standardi više nikoga ne iznenađuju. Kada im zatreba, mogu zatvoriti oči na sve, pa i na istrebljenje civila u Donbasu koje je trajalo godinama. Ako nešto ne ide po njihovim naredbama samo je jedan krivac – naša država”, poručio je Medvedev.

On je isto tako naglasio kako je Zapad slično ponašanje prema Rusiji imao i kroz historiju.

“Antiruska histerija kojoj smo sada svjedoci nije nova pojava. Bilo je to u 19. i u 20. stoljeću. Sjetimo se poznatih riječi Fjodora Tjutčeva (ruski pjesnik op.a.):’Odavno je bilo moguće predvidjeti da će ova bijesna mržnja koja se trideset godina rasplamsava na Zapadu protiv Rusije jednog dana prekinuti lanac. Ovaj trenutak je stigao. Rusiji je jednostavno ponuđeno samoubistvo, odricanje od samog temelja bića, svečano priznanje da ona nije ništa drugo na svijetu nego divlja i ružna pojava, kao zlo koje treba ispraviti. Čini se kao da je napisano 2022. godine”, mišljenja je Medvedev.

Na kraju, Medvedev ističe kako je Zapad uvijek razmišljao o tome kako Rusiju treba prevaspitati.

“Naravno, nije im se svidjelo što je Rusija ponovo postala jaka sila, sposobna da brani svoje interese, štiti svoje građane u drugim zemljama. Žestoka rusofobija, zabilježena u citatu iz ruskog klasika bukvalno se ‘oslobodila’, gušeći se u bijesu. Na kraju krajeva, naša država mora biti stjerana u ćošak i prevaspitana po obrascima anglosaksonskog svijeta. Žele je učiniti slabom i potpuno pokornom. Još bolje rečeno, rastrgati je”, ističe bivši predsjednik Rusije.

U zaključku, Medvedev je pojasnio kako će se Rusija nastaviti boriti za svjetski poredak koji odgovara Rusiji i njenim građanima.

“Svjetski poredak u kojem nema mjesta za naciste, historijske laži i genocid. Moralna snaga i historijska istina, kao i do sada, su na našoj strani”, zaključio je Medvedev.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker