Majka nazvala kćerku “Ikea”: Dobila besplatan kauč, a kćerka ismijavanje za čitav život

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon što je njena majka u trudnoći vidjela reklamu švedskog giganta namještaja, odlučila je svojoj kćerki dati ime baš po imenu brenda. No, da li je zbog poklona vrijedilo silne dječije patnje, saznali smo u nastavku.

Kada je došla na svijet, majka je ovoj Amerikanki dala ime “Ikea”, a sve da bi njena porodica mogla besplatno uživati u pogodnostima svjetski popularne marke.

Ipak, tinejdžerka je samo jednom posjetila njihovu trgovinu, a zbog svog imena godinama je doživljavala razna ismijavanja.

Redovno se susretala sa raznim pogrdnim imenima, a vršnjaci su je nazivali i “flat pack”, odnosno po ambalaži u kojoj IKEA pakira dijelove svog namještaja.

“Šokiralo me da su djeca uopšte znala šta je IKEA”, rekla je ona.

Kada je napunila 12 godina, odlučila je da stane u kraj prozivkama. Promijenila je ime u Jasmine, koje je prethodno izabrao njen otac. Sada se zove Jasmine Ikea Dagless.

“Zakonski sam promijenila ime. Sada sam u dokumentima Jasmine, ali moja porodica me nastavila zvati Ikea, ili, tepajući, Kea”, priznala je.

Danas 19-godišnjakinja priznaje kako je, unatoč pogodnostima iz IKEA-e, njena majka ipak pristala da djevojčica promijeni ime.

“Dobijali smo od njih namještaj i igračke besplatno”, rekla je i dodala kako danas imaju nekoliko njihovih igračaka, kao i kauč.

Iako ju je koštala jednog dijela života, tinejdžerka je nastavila imati stvari iz IKEA-e, a tvrdi da uskoro razmišlja i o kupovini novih.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker