Ljajić: Neformalni predlog Janše o razrešenju krize je poziv na nove sukobe u regionu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Neformalni predlog slovenačkog premijera Janeza Janše da je za krizu na Zapadnom Balkanu najbolje rešenje da se završi proces disolucije Jugoslavije, nije ništa drugo nego poziv na nove sukobe i vraćanje u devedesete godine, iz kojih Janša izgleda nikada nije izašao, ocenio je danas predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

“Ovo je najbolji primer kako nacional – populisti olako potežu za rešenjima, koja na prvih pogled izgledaju jednostavno i logično, a u suštini, umesto jednog, otvaraju na desetine novih problema u regionu”, rekao je Ljajić agenciji Beta.

Dodao je da Janša smatra da se državne granice moraju poklapati sa etničkim, što znači da u jednoj državi mogu živeti isključivo pripadnici jedne homogene etničke grupe.

“Ta teorija iz 19. veka nas je i odvela u ratove devedesetih, a Janez Janša bi ponovo, sa pristojne udaljenosti, da posmatra nove etničke sukobe, ili eventualno ‘humano preseljenje’ stanovništva iz jedne u drugu državu”, smatra Ljajić.

Kako je kazao, “slovenački premijer svakako na ovaj način želi da sebe prikaže važnijim nego što jeste u okviru Evropske unije, ali više od toga zabrinjava činjenica da je on predsednik vlade zemlje koja je danas članica EU”.

“Ova izjava Janeza Janše mnogo više govori o stanju u EU, nego o samom Janši, koji je inače celu svoju političku karijeru obeležio skandalima i političkim egzibicionizmom”, rekao je Ljajić. (Beta)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
1 godina ranije

Nije Jansa toliko glup i nisu slovenci toliko aventurierni da izadju sa takav predlog, i niti je taj predlog od sloveneca. Vise je moguce da su oni dobili zadatak da to predloze za mjerenje pulsa ili mozda i opomenja na možda jedan takav razvoj događaja. Sandžakljije trebaju da se reorganizuju i ojačaju svoje političke pokrete i scenu za resevanje zasebnog statusa Sandžaka u prostorima u kojima su većina. Za ovo treba da promenite svoj pristup i otvorite sebi vrata. Jednostavno treba da budete pripremni i da vam bude jasno šta želite. Sa politicarima kome je profesija dodvaravanje, servilizam i samo s obzirom licnih interesi, ali i drugim srbofilima koji nazalost ima dosta na Sanxhaku, nikada toga nece biti. To su ljudi koji su se pomirili sa sudbinom Sandžaka a to znači da ćete i dalje ostati samo Raški okrug i u punom smislu te reči pod potpunom politickog, kulturolnom majorizacije i kontrole srba i bez ikakvih šansi za identitetski opstanak. Sa Rasimom i onog samozvanog akademika poznat kao obican politicki klovn Zukorlica, bice samo nastavak trenutnog stanja i sta je najgore moguce izgubiti i poslednju priliku za ostvarivanje autonomnog statusa za Sandzak. Takav razvoj događaja ne može se isključiti u Bosni, ne ulazim se u to da li je to ispravno ili ne, nije na vama, niti možete bilo šta promijeniti, jedino što trebate da uradite je u jednoj takvom mogućem međunarodnom razvoju razmislati o Sandžaku i pripremiti se za unapređenje vašeg statusa. Ali za ovo su vam potrebni pravi vođe, mudrost, vizija, odlučnost i stvaranje što više prijatelja i saveznistva, pre svega mocnih sila. Sami ne mozete a sa srbofilske i klovne kao vodje sanse su vam nul.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker