Kučević – Ministarka Atanasković diskriminiše građane Sandžaka (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narodna poslanica SDA Sandžaka Selma Kučević zahtjevala je danas, za govornicom Skupštine Srbije, od ministarke Atanasković da se izvine građanima Sandžka zbog svojih izjava.

Stvari u Sandžaku ne funkcionišu po principima uslovljavanja i ograničavanja.

„Građani Sanžaka uredno plačaju sve poreze, doprinose, takse, PDV i sve ostale obaveze u skladu sa zakonom i na osnovu toga imaju svoja prava koja se nemogu uslovljavati i ograničavati nićim.“ – podsjetila je Kučević.

„Građani Sandžaka su apsolutno slobodni, pa kada je riječ i o metodi imunizacije, oni koriste svoje pravo da brinu o svom zdravlju i da sami lično biraju način i metode imunizacije. Ako žele vakcinu oni su apsolutno slobodni da je prime, a ukoliko žele prirodnu imunizaciju mi ćemo ih u tome podržati zato što smo i sami se zalažemo za prirodnu imunizaciju.“- naglasila je Kučević.

Selma Kučević je istakla da se to odnosi i na  medicinske radnike koji imaju obrazovanje i svoje stručno znanje na osnovu kojeg će donositi odluke o sopstvenoj imunizaciji i imaju poravo da sami, bez uslovljavanja odlučuju o sebi.

„Pozivam ministarku Atanasković da obiđe gradove Sandžak što prije kako bi problemi elektroenergetske i vodoprivredne mreže dobio svoj epilog i kako bi smo građanima omogućili osnovne uslove za život i rad i razvoj grana privrede koje su od egzistencijskog značaja za ovaj kraj.“ – zaključila je poslanica Kučević.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex