Kučević – Ministarka Atanasković diskriminiše građane Sandžaka (Video)

Narodna poslanica SDA Sandžaka Selma Kučević zahtjevala je danas, za govornicom Skupštine Srbije, od ministarke Atanasković da se izvine građanima Sandžka zbog svojih izjava.

Stvari u Sandžaku ne funkcionišu po principima uslovljavanja i ograničavanja.

„Građani Sanžaka uredno plačaju sve poreze, doprinose, takse, PDV i sve ostale obaveze u skladu sa zakonom i na osnovu toga imaju svoja prava koja se nemogu uslovljavati i ograničavati nićim.“ – podsjetila je Kučević.

„Građani Sandžaka su apsolutno slobodni, pa kada je riječ i o metodi imunizacije, oni koriste svoje pravo da brinu o svom zdravlju i da sami lično biraju način i metode imunizacije. Ako žele vakcinu oni su apsolutno slobodni da je prime, a ukoliko žele prirodnu imunizaciju mi ćemo ih u tome podržati zato što smo i sami se zalažemo za prirodnu imunizaciju.“- naglasila je Kučević.

Selma Kučević je istakla da se to odnosi i na  medicinske radnike koji imaju obrazovanje i svoje stručno znanje na osnovu kojeg će donositi odluke o sopstvenoj imunizaciji i imaju poravo da sami, bez uslovljavanja odlučuju o sebi.

„Pozivam ministarku Atanasković da obiđe gradove Sandžak što prije kako bi problemi elektroenergetske i vodoprivredne mreže dobio svoj epilog i kako bi smo građanima omogućili osnovne uslove za život i rad i razvoj grana privrede koje su od egzistencijskog značaja za ovaj kraj.“ – zaključila je poslanica Kučević.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker