Izet ef. Bibić: Muftijin odlazak sa ovoga svijeta veliki je hendikep za cijeli bošnjački živalj

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danima putem društvenih mreža, slanjem telegrama, poruka sućuti i sjećanja – bošnjački narod sa emocijama govori o moralnoj, liderskoj i lljudskoj veličini rahmetli akademika Muamera Zukorlića.

Glavni imam regije Bayern Izet ef. Bibić ističe da je Muftija uzidao sebe u brojna srca ljudi, te da dijaspora, pored Sandžaka, posebno pati zbog njegovog odlaska sa ovog prolaznog svijeta.

“Muftija Muamer Zukorlić bio je čovjek koji nije samo sebe uzidao u mnogobrojne institucije koje su sa njime nicale, već je sebe uzidao i u sve nas, tako da je njegovim odlaskom otišao i jedan dio mene.

Doista mi je uvijek bilo zadovoljstvo sa njime sjedeti, razgovarati, slušati njegove mudre savjete i ideje. Nikada se nije desilo da ne prihvati poziv za razgovor ili da ne odgovori na poruku koju bih mu uputio. Ludi u dijaspori voljeli su njegovu hrabrost, odvažnost i odlučnost.

Besprijekorno su mu vjerovali, jer su znali da neće trgovati na uštrb nacije i zato je njegov odlazak veliki hendikep za cijeli bošnjački živalj. Naravno, oni koji ostaju iza Muftije u političkom i nacionalnom segmentu djelovanja imaju ispred sebe mustru kakav treba biti jedan lider. Ne treba tu izmišljati toplu vodu, samo treba nastaviti koračati dostojanstveno u interesu Sandžaka i našeg bošnjačkog naroda u cjelini.

Molim dragog Allaha da našem Muftiji podari džennetul-firdeus, a našem narodu u Sandžaku i cjelokupnom bošnjačkom življu jedinstvo, slogu i ustrajnost”, kazao je Izet ef. Bibić.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Razne priče
Razne priče
1 godina ranije

Srušiti berbernicu siromašnom čovjeku,odakle je pošteni čovjek zaradjivao koru hljeba svojoj djeci.staru trošnu berbernicu koju mu otac kupio od firme sloge prije 50 godina.bagerom u posleponocnim satima rušiti i izrušeni materijal sa preko 40 hodza tobož alima i uleme ponovo u ponocnim satima drugog dana,sa traktorom odnijeti porušeni mazerijal od zidova berbernice.misliš li ti kao i oni??…fizički zlostavljati tjelesno slabijeg dugogodišnjeg pomagača bekira makica, zaposlenika u njegovoj zajednici,koji je organizovao put za hadzije u meki.privatnoj zajednici, u kojoj je sve bliznju rodbinu pozapošljavao a protjerao čestite imame.ušao u koaliciju sa radikalima i zločincima i od njih dobio funkcije.i u sjenici i u beogradu.on,žena mu i sin.napadao je tursku i erdogana.istjerao bosanskog bedrita dzemaludina latica sa islamskog fakulteta u novom pazaru.izbacio knjige iz medrese od mustafe spahica takodje saborca izetbegovica i dzemaludina latica.napao sda koja je branila goli opstanak našeg naroda na našim ognjištima.nije imalo dana da nije u srpsku skupštinu za javnom govornicom napadao uglednije preduzetnike u pazaru i tutinu ljagajući ih da prenose i raznose drogu.tako je izgubio glavu edinu hamidovicu,koji se upustio u njegove metode napada na senički narod.izgubio je glavu 21 apria 2007 ismailu prenticu,toboze vehabiji pozvavši srpsku državu i policiju da se oračuna sa grupom momaka koje je nazvao vehabijama…,ti i tebi slični pokušavate da Allaha uzvišenog prevarite.uzvišeni Allah vam poručuje u časnom kur’anu””da oni koji pokušavaju da Allaha prevare samo sebe varaju a da to ne primecuju””.i ne primecuješ ni ti a ni tebi slični…Allah uzvišeni poslao je njemu ejam, poslace ga i vama ako nastavite sa tom nakaradnom prevaranskom sviješću.od koje najviše štete ima obični sandzački čovjek…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker