Imamović – ”Tačno je, podnio sam ostavku”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Želim da otklonim sumnje i razne spekulacije. Tačno je da sam danas podnio ostavku na mjesto odbornika u Skupštini Grada Novog Pazara.

Jedan od glavnih razloga za tu odluku jesu obaveze koje imam kao narodni poslanik i član delegacije u Savjetu Evrope koje želim maksimalno da iskoristim predstavljajući Sandžak i sve njegove gradjane u toj važnoj evropskoj instituticiji.

Smatram da je nekorektno da, pored toliko obaveza, zauzimam više funkcija, kada na listi SDA Sandžaka, sa koje sam i izabran, postoje ljudi koji svojim znanjem, sposobnošću, ličnim i profesionalnim autoritetom mogu dati veliki doprinos.
Jedan od razloga je takodje i činjenica da je Skupština Grada Novog Pazara još jedna srušena institucija od strane SNS-a. Njoj je oduzeta zakonodavna, a dodijeljena uloga izvršioca i ozakonjivača bager-politike vladajućeg režima.
U takvoj instituciji trenutno nema mjesta konstruktivnim prijedlozima i konstruktivnom dijalogu, ma od koga ta inicijativa dolazila.
Samim tim nema mjesta, a mogu slobodno reći ni hrabrosti da se donesu važne odluke, za koje je potrebno preuzeti veliku političku odgovornost, kao što je bio slučaj sa promjenom naziva ulica.
Brojne scene vrijedjanja, provociranja i primitivnog ponašanja pojedinaca koje ne doprinose smirivanju političkih tenzija su nešto u čemu nisam, niti ću na bilo koji način učestvovati.
Žao mi je što veliki broj čestitih ljudi, iz svih stranaka, koji sjede u Skupštini glavnog grada Sandžaka, nemaju mehanizam da svojim integritetom doprinesu uspostavljanju neophodnog političkog konsenzusa o najbitnijim pitanjima, iako sam kod mnogih vidio želju za time.

I ono najličnije, žao mi je što ni ovaj saziv lokalne skupštine nema snage i odvažnosti da Aleksandru Vučiću oduzme titulu “počasnog gradjanina” Novog Pazara.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker