Ferhan Sejdović – Muftijin amanet moramo sačuvati

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vijest o preseljenju Muftije i akademika Muamera Zukorlića na bolji i vječni svijet- Ahiret je momenat koji će ostati trajno urezan u srcima i sjećanjima svih nas koji smo Muftiju poznavali, voljeli i u aktivnostima od opšteg dobra koje je on predvodio podržavali.

Svi mi smo izgubili odanog prijatelja, velikog vizionara, iskrenog borca za dobro vjere i vjernika. Sandžak je izgubio marljivog radnika koji se danonoćno trudio da ovom kraju i svim njegovim građanima donese budućnost bolju od prošlosti.

Srbija je izgubila svog učitelja i velikog patriotu, koji je nastojao popraviti odnose između pripadnika različitih vjerskih zajednica i izboriti se za pravdu svima koji su obespravljeni i pomirenje među onima koji su zavađeni. Islamski umet je izgubio mudrog učenjaka – alima koji je ispravno razumio vjeru i njene izvore: Kur’an i sunet i primijenio ih u vremenu u kojem je živio na način kojeg niko, ma kojoj vjeri pripadao, nije mogao osporiti.

Muftija se vratio svome Gospodaru, Allahu Uzvišenom, koji mu je prije 51 godinu život dao, nakon što je 28 godina nosio različite amanete u Islamskoj zajednici i društvu. Nama je ostavio svoju misao i amanet da nastavimo dalje na putu kojim se on ponosno kretao.

Ostavio je stotine svojih saradnika, desetine moćnih prijatelja iz državnog vrha, hiljade studenata koji su od njega učili, velike vakufe, što treba biti dovoljan razlog svima nama za nadu i optimizam da se Muftijin put i nastojanje za bolju budućnost, uz Allahovu milost i pomoć, neće prekinuti, niti ugasiti, već da će nastaviti davati rezultate u budućnosti.

Učim dovu Uzvišenom Allahu u svoje ime i ime moje porodice da se smiluje Muftiji, da mu ukabuli hajrate koje je činio, da sačuva njegovu porodicu i podari joj sabur i svako dobro na ovom i budućem svijetu, a da njegovim saradnicima i nasljednicima, svima nama, podari snage, hrabrosti i mudrosti da nastave putem kojim se Muftija kretao.

Ferhan Sejdović
Frankfurt Njemačka

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
2 godina ranije

Ferhane, znam dobro da ne mislis to sto pricas, ali rekao si to da bi izasao u novine.
Tafra, Tafra, ubila je sve ljudsko u tebi.
Nekada je bila cestita porodica Sejdovica sa Pesteri, a sada ima vas raznih.

Nnnn
Nnnn
2 godina ranije

Djubre od coveke ovaj Ferhan…

Duga poljana
Duga poljana
2 godina ranije

Gde su ferhane 786 000 eura prikupljenih za izgradnju kapije pešteri na donatorskoj večeri 2014 godine.i šta ce da bude sa ovim projektom.bilo bi lijepo,da javno kažeš i objasniš narodu u sandzaku.

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex