Fehratović citirao ajete iz Kur’ana u Skupštini Srbije (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

28 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
2 godina ranije

kroz islamsko sentimente ovaj Sejdo Bajramovič Sandžaka pokušava da manipuliše muslimansko stanovništvo Sandžaka.
pitanje sandžaka nije versko nego nacionalno pitanje i statusa Sandžaka kao istorijsko pravo na to.
niti Šešelj nema problema sa islamom ili onima koji se javno predstavljaju kao muslimanski vernici ako bi ovi bili u službu hegemonističke politike velikiog srpskog nacionalizma.

Sandzaklija
Sandzaklija
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Ajde Albanac u Mitrovicu pa tamo truj medju nacionalne odnose

Sidzil
Sidzil
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Lako je vama Albancima, zaokruzili ste teritoriju pa sad gurni nas u vatru, da gorimo malo. Imali ste citav svijet iza sebe, veze u Vatikanu, imate katolika medju sobom, ne masete vjerom, bili ste pametniji…mi to nemamo nista od toga i ne donosi nam nista da se dizemo protiv Srbije osim da izginemo za nista.

Dardan
Dardan
2 godina ranije
Odgovor za  Sidzil

Zašto bismo vas gurnuli u vatru? koji je interes Kosova u ovome?? Kosovski interes je opstanak Sandžaka, da u njegovim granicama, i dalje u Novom Pazaru i Tutinu, nastavi da žive Sandžakljije, sa stanovnicima sa kojima smo u dugim istorijskim vezama i nismo imali nikakvu štetu i štaviše sa večinom njih delimo zajedničke korjene, jer danas , iako se sandžakljije se izjašnjavaju kao Bošnjaci, i osečaju se kao bošnjaci, ipak veliki broj njih su poreklom Albanci a ovo znači za kosovare da i ako danas sandžakljije pripadaju nekom drugom naciju ipak su oni u politčkom smislu bratski narod . Zašto bi Albancima bilo u interesu da se ovi oštete da bi onda bili zamenjeni drugim??? Nema smisao ovo. Jer guranje ka vatri je automatski nestanak ovih stanovnika, a istovremeno danas i duži period Kosovo nije u stanju da obezbedi sigurnost za stavnovništvo Sandžaka. Znači sve ovo je besmisleno.
Ali slažem se s’tobom da nacionalni identitet treba biti ispred verskog, koja naravno istovremeno ne isključuje ni verski identitet, i da stavljanje ispred vjerskog doktrinu je strateška greška sandžačkih muslimana. Treba pokazivati da ste zreli za sekularno društvo, vi ste deo Evropskog kontinenta i samo tako če vas prihvatiti i Evropa, kontinentu gde vi pripadate kao autoktonski narod, naravno uvek uz očuvanja nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta. Nacija koja naravno garantuje slobodu i poštovanja vjersko prava i veroispivest za svoje sunarodnike. I recipročno poštovanje se očekuje i od vjerske institucije prema ovim vrednostima u društvu. Religija je lična i privatna stvar, i kao što su vjerski vjernici deo nacije to su i nepraktikantni muslimani, ili čak i ateisti.
Drugo, slažem se s’tobom da je jedini način put mira i dijaloga sa Srbima, i taj ko ide nasilnim putem u Sandžaku on šalje Sandžak u samoubistvo, jer Sandžak nema ni ljudske kapacitete, Sandžak je jedna mala regija uz skromno broj stanovnika, u večini ste samo u tri opštine i u Srbiji vas ima nešto više od 100 hiljada, i još dodati da nemati ni drugih kapacitete za neku drugu alternativu. Jedini put opstanka je mudra politika, i to u interesu Sandžaka, ali to ne znači i potčinjavanje, poltronizam, servilnost i služenje velikim srpskim interesima.
Demokratski, miroljubivi i politički zahtevi civilazijčkim putem za pitanje Sandžaka, kulturna, nacionalna i politička prava nisu protiv nikome i nemaju tendenciju da se truju međunacionalni odnosi, niti izazivati teritorijalnu ili političku nestabilnost države u kojoj se nalazite, več je to ljudsko pravo i nastojanja da se ojača vaš kulturno i identitarno regionalna zasebnost, imajući u tome i argument i istorijsko pravo.
naravno, drugi izbor je potpuna predaja i prihvatanje marginalizacije do potpunog rastakanja u srpskom moru, jer strahu nije lako osporiti, strahu je lakše pokoriti se.
Istina je da je o Kosovu danas lako govoriti, ali Kosovo je imalo vek političkih, nasilnih borbi nadljudskih napora i velikih žrtava i stradanja, platilo je visoku cenu i uprkos tome ne bi bilo oslobođeno sopstvenim snagama ako Amerika ne bi pomogla tome. Imali smo sreču ali smo i dokazivali da zaslužujemo pomoč pošto smo bili spremni i na veče žrtvovanje. Kao što Srbija ne bi bila oslobođena od Osmanlija bez političke, vojne i monetarne pomoći Ruskog Carstva i Francuske. uvek su potrebni saveznici za postizanje političkih ciljeva. I Sandžaku su potrebni saveznici. Naravno, ako ima volje i hrabrosti da unapredi svoju političku poziciju. Ali da se razumemo, uvek miroljubivim i demokratskim sredstvama, jer slučaj Sandžaka ne može biti kopija onog Kosovskog.

Sidzil
Sidzil
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Sve potpisujem sto govoris brate, svi smo mi Albanci, neko vise neko manje, i ako smo Bosnjaci. Ali smo ipak drugi narod, i vi ste se izvukli, nego je za nas problem. Ne mislim da cemo uspjeti al hajirli bilo, hoce da uniste Bosnu, vidjecemo sta ce bit. Ima Boga

sara
sara
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Svaka cast Dardane, tvoj komentar je na nivou jednog jako dobrog novinarskog teksta sa argumentima za sve sto si rekao. Sa paznjom I zadovoljstvom sam procitala.

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije
Odgovor za  Sidzil

Nije im lako. Zar zaista mislite da ce im neko, bilo kada, od sada pa do vecnosti, zaboraviti sav teror i sve zlocine , koje su pocinili za poslednjih stotinak godina?! Osveta ce biti strasna i svaki Albanac, a medju njima nema bezgresnih, mora da zna sta ih ceka. A osveta se servira hladna. I kada se stvore uslovi. Nece ih niko tuci i maltretirati, imace ista prava kao i svi ostali gradjani Srbije ali ce sami morati da beze. Ali sada stvarno a ne da glume egzodus, kao sto je bilo potrebno u propagandne svrhe. Kakva njihova vera, kakva njihova pamet. Ti ljudi nemaju nista sto bi ih ogranicavalo i kocilo. Ziveo sam u Peci i upoznao njihovu “veru”. To je “vera” copora, koja podseca na onu “veru”, koju ima copor hijena u savanama Afrike. O pameti da i ne govorim. Kako tumacite cinjenicu da tamo, gde oni osvoje prostor drugi narodi ne postoje? Albanija, delovi Grcke, Makedonija, Crna Gora, da ne govorim o Kosovu i Metohiji.

Bell
Bell
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Cuj ovog o kakvom teroru pricas??? Pa najnoviji teror u istoiriji je pocinila Srbija kao najvace exYU republika i to na jedan perfidan podmukli nacin pod sloganom YUgoslavije/dok ih zapad nije provalio.Pod okriljem JNA. Kad su sve pokusaje i bitke izgubili od Slovenije onda im je ostalo ovo zadnje i tu su napravili gresku nisu hteli dil sa zapadom nego teror grmeci JNAtenkovima marsirali cenrom Pristine gazecu sve ored sobom paleci, ubijaju siluju i td… E onda su Rusi pobegli pred NATOM/sa Kosova i tu se prica zavrsava, Srbija naravno talasa gde su nacionalne manjine jer im treba skretanje sa gorucih domacih tema…

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije
Odgovor za  Bell

A od koga smo izgubili sve te bitke? Od ovih okolnih jadovana, koji su kroz citavo vreme svoga postojanja bili suznji i roblje, koje je lizalo guzice i j.ja svih silnika i okupatora. Da je Srbiji bilo stalo da zauzima bilo koju teritoriju pregazila bi vas “kao krava baljegu” za 24sata. Da je htela da zauzima mogla je to da uradi posle Prvog kao i Drugog svetskog rata. Nazalost pokusala je od genetskim srbofoba i mizerija da napravi “bracu”, zaboravivsi da se od govana ne moze napraviti pita.

Dardan
Dardan
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

još uvek imate najmanje 16 masovnih grobnica sa preostala tela onih koje ste ubili, i vašim državnim organima prokrijumčarenim sa Kosova u Srbiju da bi se izgubio svaki trag. Za ovakva dela morate biti više nego kriminalizovani, čak i 23 godine nakon rata. Još uvek držite kao taoce preko 1000 tela nestale dece, žena, muškaraca i staraca. Njihove porodice čekaju več više od 20 godina tela svojih članova da ih sahrane. Koliko je dece bilo same u Batajnicama??? Koja ta država uradi ovakvo zlodela.!!! Çitav svet vas vide kao nacija zlikovaca, obožavatelji ili bogomoljci crkve sa antihrišćanskim duhom zvana SPC. Spremni ste na svaki zločin, spremni ste da ga sakrijete i prikrivate, spremni na svaku laž i poricanje svačega. Toliko je duboko u vašim dušama usađeno zlo.
Šta kažeš da če doči osveta??!!! … patiš od histerije gubitka i od frustracije konsolidacije Države Kosova, i dnevno njene ojačanje, i to u svim poljima. Naše osnaživanja je odgovor za vas. Jedini odgovor. Na žalost po vas točak istorije se menja. Posle vaših 100 godina ulazimo u naših 500 godina.
vojska se gradi, kapaciteti se stvaraju, ekonomija takodje, itd itd, …imamo nedovršene račune, imate grehe da platite, . to če biti i vaše ispiranje. Regionslna stabilnost je i naše obaveza prema regionu ali i za borbu protiv zla. Znači polako polako sve če doči na svoje mesto.

Duga Poljana
Duga Poljana
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Ajde brate oladi malo.Idi sa našeg portala.

Dardan
Dardan
2 godina ranije
Odgovor za  Duga Poljana

Hvala na savetu. Uzeču u obzir.

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Te grobnice su osmisljene od strane tajnih sluzbi VB i USA, uz sraradnju siptarskih izvrsnih partnera na terenu i vaznu pomoc otudjenih delova srpskih sluzbi bezbednosti, koji su bili ubedjeni da rade posao od velike vaznosti za Srbiju a ne za teroriste i njihove mentore. I Djindjica je ubio Srbin, koji je upao u zamku britanske obavestajne sluzbe, smatrajuci da radi pravu stvar za Srbiju?! Svo zlo sekreira u VB , Amerika je samo batina u njihovim rukama. Naravno, te grobnice su “pronadjene” bas onda kada su to Britanci i Amerikanci odlucili. J.be se bilo kom Srbinu da vuce arnautske teroriste i sahranjuje ih u Srbiji?! Ko u to moze da poveruje? Da su se setili da trguju ljudskim organima kao arnauti pa da poverujem ali, ovako, u te price mogu da poveruju samo idioti ili oni ciji je IQ ravan broju cipela.

Dardan
Dardan
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Jel su i Batajnicu izmišljalji tajne službe VB i SAD??? Sigurno jesu!!!!!, sve su oni to uradilu, i jadni srbi u šta sve moraju da prolaze.
Izgleda da vam je IQ ravan poda i mislite da ceo svet jede travu.
Vratite nestala tela koje ste prokrijumčarili, u cilju iskorenjivanja tragova zločina. Vaša vlada zna gdu su masovne grobnice, državne bezbedne organe znaju, vaše pravosudje takodje, vaš javnost zna da postoje, medjunarodna zajednica takodje zna. Vratite nestale tela porodicama da bi mogli sahranjivate nj8hove porodične članove.

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Naravno da jesu. Uz pomoc mrzilaca Slobodana Milosevica, kojih je, u to vreme, bilo veoma mnogo u Srbiji, uz logistiku i pokrice otudjenih delova sluzbi bezbednosti, kao i arnauta, koji su skupljali tela sirom Kosova i Metohije, kao u Racku. Vama mrtvi nista ne znace, ako mogu dobro da se unovce. Zato i danas masovno rusite srpska groblja. Zahvaljujuci slobodi kretanja teritorijom Srbije jer su vas naivci smatrali gradjanima ove drzave, uspeli ste da izvrsite najvecu prevaru, na ovim prostorima. I ta istina ce izaci na videli kao i sve one arnautske lazi o navodnoj diskriminaciji siptara.

ABC
ABC
2 godina ranije

Sejdo Bajramović, da li se sećate ko je on bio, sad me poseti na to, pričaj ono što je bilo i što svi znamo, nije ni važno to što si rekao i što ćeš reći,Sejdo do Sejda.Molitvu ostavi za upucanu džamiju, a stihove kurana ne govori bez abdesta, duše i morala.

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije

Lepo je nauciti nesto o mudrostima iz Kurana. Mislim da bi to pravoslavnim Srbima jako koristilo. Bolje bismo se upoznali. Ne znam da li bi to znanje poboljsalo ili pogorsalo odnose medju Srbima i Bosnjacima ali, to nije ni vazno. Ocekujem da prilikom gostovanja u Novom Pazaru neko od srpskih politicara na sednici skupstine opstine cita delove Biblije. Ne treba biti iskljuviv kada je znanje u pitanju

Smajo
Smajo
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Zanimljiv prijedlog. Siguran sam da nijednom odborniku Bosnjaku, bash ni jednom to ne bi smetalo. Nego, jesi li siguran da je odbornici pravoslavci uopste citaju?

Komaranac
Komaranac
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Bošnjacima ne smeta vasa knjiga, to je knjiga koja je priznata u Islamu i u koju svaki musliman mora da vjeruje da bi bio musliman (u onim stvarima koje su identicne tj koje nisu izmjenjene od Krscana). Tako da mi Bosnjaci apsolutno nemamo problema sa biblijom, samo nemojte upakivati svetog Savu, božiće, svetce, kipove, mitove, freske i td u tu Bibliju jer ovo sto sam nabrojao nema veza ni sa biblijom, ni sa krscanstvom vec sa paganstvom.

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije
Odgovor za  Komaranac

Valjda ono sto je izmenjeno od Muslimana?! Islam se pojavio negde u VII veku, znaci “ssmo” 700 godina posle Hrista. Mozda Srbi ne poznaju Bibliju pa ni Kuran ali, za to treba da zahvalimo “bratstvu i jedinstvu” gde smoo, cak i mi kao deca, kada vidimo svestenika govorili “Hu, baksuz”. Da ne govorim kako su prezirana deca svestenika. Drugi su, mislim na katolike i muhamedance bili mnogo pametniji ili, preciznije, licemerniji. Cutali su i po “coskovima”, bez velike buke radili svoj posao. Kao rezultat toga bratstva i jedinstva, za koje smo takodje krivi, doziveli smo da nismo smrli da pomenemo nista iz svoje istorije sto nije vezsno za Tita, partizane i 7 neprijateljskih ofanziva. Tek juce je podignut spomenik Stefanu Nemanji a Djurdjeve stupove jos nismo obnovili. Valjda iz razloga da ne uznemirujemo “bracu”.

Sidzil
Sidzil
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Ma mogao si i u dzamiju i u crkvu za vrijeme Tita, malo je to prenapuhano, vladala je relativna sloboda i blagostanje, narocito sedamdesetih. Jes imalo nedostataka ali mi jos nismo dostigli 1990 godinu po ekonomskoj moci pa razmisli

Pazarac
Pazarac
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Ja ne bih voleo da neko citira Bibliju u Pazarsku skupstinu. Bilo bi mi krivo.

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije
Odgovor za  Pazarac

A, zasto?! Cega se bojite? Da ne iskoci Isus i ne povede Vas sa sobom?! Ostalo bi upraznjeno vase mesto u dzenetu? Ili, to ne biste voleli zato sto se radi o “srpskom Bogu”?

Sidzil
Sidzil
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Eto vidis kneže sta ti kazem, ovako ce se i neki srbin uvrijediti ako mu se citira Kur an. Zato u drzavnim ustanovama samo sekularizam

Svašta
Svašta
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Zorane trebo si pitat pazarca čega se boji a ne nas mi se ne bojimo. Nego reci ti nama kako je nastal biblija ako ćemo je čitat da znamo kako je nastala

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije
Odgovor za  Svašta

Zar je to vazno? Biblija je, pored svega i svojevrsno filozofsko delo. Nju tumace mnogo umnije glave od mene. Ja sam laik koji ponesto od toga razume. Samo, ne zaboravite, nijedna knjiga, i nijedan Bog ne zabranjuju ljudima da koriste zdravi razum i logiku. Zato je nama i podaren toliki mozak.

Sidzil
Sidzil
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Postujem Jahju i licno ga poznajem, mislim da Kur anski ajeti nebi trebali da se citiraju u skupštini, osim mozda nekom prigodom, za neki praznik ili slicno. Ovo je sekularna drzava, ono za ” krst casni” ili ” Allahu Ekber ” treba ostaviti za dzamiju ili crkvu. Vecina nasih medjunacionalnih problema je nastala upravo jer se ne primjenjuje sekularizam onako kako treba. Treba spomenuti da i medju Bosnjacima ima nemuslimana, ateista, vjernika drugacijih ubjedjenja a uporno se radi na tome da budemo predstavljeni kao vjerska skupina. Ovo sami rade Bošnjaci pod utjecajem istočnjačkih centara a sve pod kumstvom sveprisutne engleske krune

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije
Odgovor za  Sidzil

I ja sam za sekularnu drzavu ali nemam negativnih ptedubedjenja za bilo ciju veru jer je smatram za duboko licnu stvar. Onaj koji veruje zato sto “svi veruju” i nije bas neki vernik. Sa verom se ne razmece i ne slavi na nacin kakav cesto vidimo na ovim prostorima. Inace, apsolutno se slazem sa Vasim komentarom.

28
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex