Elma Elfić-Zukorlić: Očekujem izvinjenje Esada Džudža

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poštovane Bošnjakinje i Bošnjaci, molim vas nemojte ulaziti u polemiku i raspravu sa ljudima koji ne znaju da se obraduju rezultatima i sreći, kako pojedinca tako i svoga narada. Sa ljudima koji decenijama drže svoj narod u mraku jer ne dopuštaju onima koji znaju, mogu i hoće da promijene naše stanje.

Budite srećni što ćete u narednom periodu polagati licencu za Bosanski jezik u svom gradu. Pred nama Bošnjacima je težak zadatak sazrijevanja kojeg, nažalost, nismo dosegli u prethodnih 20 godina a to je da interes naroda prvevazilazi partikularne i političke poene i da postoje ljudi kojima su naša djeca i njihovo kvalitetno obrazovanje na prvom mjestu. Svjedoci su vladin ali i nevladin sektor kolika je moja želja bila i da pomognem u rješavanju problema udžbenika na Bosanskom jeziku, ali nije bilo odgovora sa suprotne strane.

U svakom slučaju, sve manjine kao i ona iz koje dolazim neka znaju da postoji pri MPNTR Sektor za unapređivanje ljudskih i manjinskih prava koje predvodim, koji se trudi da izađe u susret svim manjinama kao i Bošnjacima sa svim izazovima na koje nailaze.

Povodom toga odgovor ministarstva na pisanje pojedinih portala je sledeci:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja omogućilo je da nastavnici, direktori i stručni saradnici koji realizuju nastavu na bosanskom jeziku, ispit za licencu, koji su do sada polagali u Beogradu, u narednom periodu polažu u školama na teritoriji ŠU Novi Pazar u kojima se nastava odvija na jeziku ove nacionalne manjine.

Polaganje ispita za licencu je zakonom propisana obaveza koja se odnosi na sve zaposlene prosvetne radnike u ustanovama obrazovanja, a time i na nastavnike koji realizuju nastavu na bosanskom jeziku. Ispit za licencu se polaže nakon godinu dana rada u vaspitno-obrazovnoj ustanovi, a u skladu sa Pravilnikom o dozvoli za rad nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika “Službeni glasnik RS”, br. 22/2005 I 51/2008.
Što znači da se ne radi o ispitu za licencu o poznavanju bosanskog jezika, već o ispitu za licencu za nastavnike bosanskog jezika.

Najmanje što očekujem jeste javno izvinjenje g. Esada Džudža. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dobro_namjeran
Dobro_namjeran
2 godina ranije

Dzudzo, i treba da se zeni izvinis.
Dje si ti tu vidio kratke noge???
Do duse, da si se u to razumio, odavno bi se ozenio.

Zadnja izmjena 2 godina ranije od Dobro_namjeran
Branko
Branko
2 godina ranije

1.     Dr Elma Elfić Zukorlić-dr na privatnom (nekareditovanom?) univerzitetu njenog pokojnog supruga u NP-pomoćnica ministra prosvete
2.     Emir-Elfić-završio BK-Elmin brat-ambasador Srbije u Libiji
3.     Usame Zukorlić-masterirao na privatnom Internacionalnom Univerzitetu u NP-zampenik predsednika RIK

Sabah
Sabah
2 godina ranije

Dok se Đzudzo borio za Bosnjake ti si pozirala po.modnim revijama.Ne sramoti se tebi je mesto u kuci domacice a.ne da se nataces sa lnudima.

Haber
Haber
2 godina ranije

Mnogi smatraju da je tvoj muž koji je Allahovom voljom preselio na ahiret,(bolji svijet),otac nacije.za njegov hatar i hatar onih koji su ga voleli,trebaš voditi računa o iddetu. U časnom kur’anu u suri el-bekare 234 ajet stoji propisano šeriatsko pravilo o iddetu,.4 mjeseca i 10 dana, žena treba da je u tugovanju,žalosti, zbog smrti svoga staratelja.onog koji je bio njena ljubav,sa kim je dijelila i dobro i zlo,sa kim je izrodila djecu.ne bi trebala da izlazi iz kuce bez prijeko potrebne situacije.da vodi računa o svom govoru, piasnoj riječi i ponašanju.
….esad dzudo je jedan od osnivača bošnjackog nacionalnog vijeca i njegov dugogodišnji predsjednik.ovo vijece je osnovalo mešihat sandzaka 1993 godine,i našem uvaženom rahmetli muftiji ukazalo čast,postavivši ga za muftiju sa samo 23 godine.naravno muftija se na najbolji način odužio bošnjačkom nacionalnom vijecu pomažuci i podržavajuci ga…zbog,pomirenja,jedinstva i sloge medju bošnjacima bilo bi lijepo da se premama esadu dzudzevicu ophodiš sa poštovanjem,jer je sa godinama stariji od tvog oca.nije lijepo da dijete od roditelja traži da mu se izvinjava,taman i da roditelj griješi,što u ovoj raspravi nije slučaj.esad dzudzevic-dzudzo,nije više član sda sandzaka i nema baš nikakve političke motive da iznoši i širi neistine.a bio je svjedok dogadjaja i radnji koje je preduzimalo bošnjačko nacionalno vijece sandzaka u odbrani i zaštiti sandzačko -bošnjačkih primarnih intersa.zato te molim da uzmeš u obzir ove činjenice i da sebe i svoje ponašanje,ispravno prema njima postaviš…

Zadnja izmjena 2 godina ranije od Haber
Pešterac
Pešterac
2 godina ranije

Prvo si promovisala..modu i raskoš.,sad bi da otkineš koji dinar
.Dzudzo. je bio u politici.u najtezim vremenima kad nismo smeli da pisnemo ni ko smo ,a ti imaš podršku radikala i na funkciji sns pa možes da laprdaš koješta..Ti sa sns druzinom.nisi dostojna da bilo sta kažeš u ime Bošnjaka.

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex