ELMA ELFIĆ ZUKORLIĆ : ĆUTIM JOŠ, ALI NE ZNAM DOKLE ĆU! Sin mi je na dženazi klanjao u drugom redu! Nasrnuli na nas ZBOG LJUBOMORE

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga pokojnog Muamera Zukorlića, posle njegove smrti, kako je otkrila u ekskluzivnoj izjavi za Kurir, našla se na udaru dela njegove porodice.

I ćutala je, kaže, ćuti i dalje, ali ne zna dokle će izdržati. Ipak, njene objave preko društvenih mreža, šalju prilično jasnu poruku – da odnosi u porodici pokojnog muftije nisu dobri.

Ona je juče, posle incidenta na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru čija je predsednica, a gde su se sukobile dve grupe obezbeđenja, staro koje je vodio Zukorlićev brat Muhamed i novog koji je ta visokoškolska ustanova anlagažovala po ugovoru, objavila i fotografije svoje i Zukorlićeve dece uz poruku: “Ko čuva muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta muftijin amanet?”

Na naše pitanje na koga se ova poruka tačno odnosila i kome zapravo smeta muftijin amanet, odnosno, očigledno njihova deca na koje kroz fotografije aludira, Elma Elfić Zukorlić kaže:

– Izjava se odnosila se na sve one koji se kunu u Muftijin emanet, a od prvog dana od njegovog ukopa su nasrnuli na moju maloletnu decu i mene. Razapeli su strele na nas, umesto da nam budu štit. Iz poštovanja prema rahmetli muftiji, ćutala sam i i dalje ćutim i ne znam dokle ću izdržati. Samo ću vam reći da je moj sin dženazu ocu na trgu klanjao u drugom redu, a ne u prvom redu sa porodicom.

Zukorlićeva udovica objašnjava i zbog čega su odnosi sa delom njegove porodice takvi kakvi jesu:

– Ljubomora koja je taložena zbog njegove ljubavi, poštovanja i poverenja koju je gajio prema meni i deci je isplivala nakon smrti. Želeći da nas degradiraju, omalovaže i izbrišu, iako se on za života javno ponosio nama. Za razliku od svih njih koji me napadaju, o mom radu sa muftijom svedoče audio i video snimci i fotografije, njegovi govori i gostovanja gde govori o meni, pesme koje mi je pisao, rezultati koje sam dala na polju Islamske zajednice i obrazovanja kao i u muftijinom životu i radu – kaže nam ona.

Otkriva i još jedan detalj iz poslednjih dana života Muamera Zukorlića:

– Zadnji ručak u Klubu poslanika slavio je sa najbližim saradnicima moje imenovanje na poziciju pomoćnika ministra. A cveće sam dobila od Jahje Ferhatovića (poslanik SPP i jedan od najbližih saradnika pokojnog Zukorlića, prim. aut. ) koji je danas idejni vođa napada na mene. Napadajući nas, oni zapravo napadaju rahmetli muftiju i njegov privatni i poslovni život. Skoro 18 godina bila sam njegov najbolji prijatelj, saborac i supruga.

(Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
12 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sam
Sam
6 mjeseci ranije

Svakom zivom je jasno da se ovde radi o borbi za novac koji Univerzitet donosi. Konacno,i Zukorlicu je taj Univerzitet dat od drzave da se bogati,da postane finansijski nezavistan od vjernika,kako bi onda mogao da od IZ radi sta hoce a da ga vjernici ne mogu smenjivati…Zato je 2007.godine veliki broj postenih imama pobjegao iz te takve IZ.
Zato se sada vodi borba okp tpg Univerziteta,ne izmedju IZ ciji je vakuf,i Elme Elfic…vec,pazite izmedju koga…sina,brata i zene Zukorlic Muamera. Dakle,izmedju porodice Zukorlic koja crpi bogatstvo sa tog Univerziteta…e zamislite kakav je to crni vakuf. Zamislite koliko tu ima harama.

Enes
Enes
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Sam

kako logicno malo ne razmisljas,kako mislis da se svi objekti odrzavaju od vrtica do internacionalnog univerziteta,jeli imami i profesori zive od vazduha .Ti pricas o nekom bogacenju zukorlica,nisi u pravu.
??????

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Enes

Svi imami i uposlenici u islamskoj zajednici primaju plate iz državnog budžeta i imaju zdravstveno i penzijsko osiguranje, plus prihodi koje imaju od ukopa, mevluda, zekjata, fitra, kurbana, donacija, itd. Što se tiče medrese, vrtića, islamskih fakulteta, svi roditelji plaćaju deci i studentima školarinu, tako da internacionalni univerzitet nema ništa zajedničko sa mešihatom i njihovima prihodima i rashodima, univerzitet ima svoje prihode, i tako funkcioniše.

Enes
Enes
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Sam

veliki broj munafika i rusilaca IZ 2007 ,nebijo ja u njihovu kozu.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Enes

Sadašnja IZ u Srbiji, nekada pod komandom Muamera Zukorlića a danas Mevluda Dudića, je jedini krivac, tj. najveći krivac je upravo Muamer za raspad Islamske zajednice, jer nije hteo da odstupi sa mesta pretsednika mešihata i mesta glavnog muftije i pored toga što je veliki deo imama a i džematlija bio nezadovoljan njegovim radom i ponašanjem u toj instituciji. Pokušali su da ga smijene, a on je uz pomoć naoružanih pristalica blokirao zgradu mešihata u kojoj je trebala da se izvrši primopredaja dužnosti, i tako je on izvršio svojevrstan udar unutar mešihata, šta je posle toga bilo, svi dobro znamo. I dalje smatram da je rijaset poštenija i pravednija institucija od ove prvatizovane i kompromitovane izus.

Denis
Denis
6 mjeseci ranije

Ova žena je očigledno previše željna pažnje i sažaljenja. Konstantno glumi neku žrtvu, a sve radi podmuklo i na štetu Islamske zajednice.
Želi prisvojiti fakultet, kao ličnu svojinu i upravljati sa njim kako hoće.
A fakultet je vakuf. A svaki vakuf, pripada svima nama vjernicima.
Ni jedan fakuf nije ni porodice Zukorlic, ni Elmin, vec svih vernika.
Svi cemo mi proći, a vakufi ce ostati.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Denis

Ako je univerzitet fakuf, zašto se Usame i ovaj Muamerov brat bore tako grčevito da ga prisvoje, zašto ne puste da organi univerziteta rade svoj posao, pa i posao upošljavanja adekvatnog obezbeđenja, koje su sprečili Usame i Muamerov brat i pored jednoglasne odluke univerzitetske uprave da uposle obezbeđenje koje oni smatraju za prihvatljivo.”Svi ćemo mi proći, a fakuf će ostati”, to je istina, ali posle smrti Muamera Z. je izgleda najvažnije kome će ostati, a Usame bi da sve ostane njemu, i stranka, i univerzitet, i mufti fondacija, i islamska zajednica, itd. Priznaćeš, što je mnogo, mnogo je, trebao bi dobiti nešto i Elmin sin, a njegov brat, jeli?

Enes
Enes
6 mjeseci ranije

organi univerziteta su podredjeni organima iz Mesihata jer je to vakuf ne pripada ni zukorlicima ni Elficima ni Dudicima .Problem je Elma ona ce ga za sebe zato se Usame i Muhamed bune

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Enes

Nije tačno da je bilo ko podređen osnivaču. Državnim univerzitetima je osnivač država, ali ne može nikakve odluke donositi mimo organa univerziteta. Univerziteti imaju svoju autonomiju, svoj statut, svojevrstan ustav u okviru univerziteta po kome se donose odluke, i niko sa strane ne može ništa odlučiti bez odluke organa univerziteta, osim, ako imaju ljude u tim organima koji su im naklonjeni, a to već više nije audonomija univerziteta.

Denis
Denis
6 mjeseci ranije

Elma nema nadležnost da menja obezbedjenje. Niti da sama donosi bilo kakve odluke.
Nju ne zanima ni Islam, ni vakuf ni Islamska zajednica.
Žena pati za time da bude bitna, da bude lider, da bude glavna, da sve ide preko nje i da se za sve ona pita…
Taj sukob unutar porodice, koriste protivnici Islamske zajednice i SPP. Koji taj sukob medijski još više pumpaju. I koji kroz njeno delovanje žele iskompromitovati i oslabiti i IZ i SPP. Ona je tu samo pijun. A umislila da je kraljica.
Ne podržavam ja ni sve što rade čelnici IZ ili SPP. Ali ovde se zaista treba odbraniti vakuf, od njene namere za prisvajanja istog.

Sandzaklija
Sandzaklija
6 mjeseci ranije

Lulu,bavi se ti sa modom jer to je jedino sto znas.

riki
riki
6 mjeseci ranije

ruši sve elma vreme došlo, ti bi trebala da budeš šef

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
12
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker