Elfić Zukorlić: Polaganje za licencu za nastavnike bosanskog jezika od sada u Novom Pazaru

Pomoćnica ministra prosvjete, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić, ispred Sektora za unapređivanje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju izdala je danas, 10. 12. 2021. godine, pismeno saopštenje da će u periodu od 24- 28. 12. 2021. godine biti organizivano polaganje ispita za dobijanje licence za nastavnike bosanskog jezika u Novom Pazaru.

Ovo je prvi put da će se ispit za licencu za nastavnike bosanskog jezika održati u Novom Pazaru jer su do sada svi ispiti održavani u Ministarstvu prosvjete u Beogradu.

Na ovaj način kandidatima je olakšano polaganje za licencu za bosanski jezik sa ciljem unapređivanja ljudskih i manjinskih prava. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
5 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
1 mjesec ranije

Sa toga univerziteta je izdato 200 falsifikovanih potvrda Ferhanovim baustelcima po 200 eura, to je ukrupno 40000 eura. U svakoj normalnoj drzavi taj univerzitet bi bio zatvoren.
Haram, Haram, Haram.

Radnik
Radnik
1 mjesec ranije

“Dok obrću se repa,ti samo budi lepa…”

Pešterac
Pešterac
1 mjesec ranije

Beogradanko mogu li sa lažnim diplomama i kome se daje keš.Najvece zlo su lažni diplomci.Koliko ste naštancali i dali tupaljima .Pa koja ti beše .

Sam
Sam
1 mjesec ranije

To nije nikad bio Univerzitet…,već fabrika para,koja je Zukorlicu data od Drzave da se finansijski osamostali od naroda,vjernika,i da onda tako mezavistan privatizuje nasu Islamsku zajednicu i od nje radi sta hoce. Jedan klasican lopovluk gde nikad niste mogli znati ni koliko je para doslo,ni gde i koliko je otišlo,i tako…
Kakav crni Univerzitet to,odakle studenti izadju sa manje znanja nego kad su se upisali na njemu.

Jasmina
Jasmina
1 mjesec ranije

Postovana, Selam Alejkum.Diplomirala sam na Filoloskom fakulltetu, odsek lingvistika. Zanima me da li bih moglla da polazem licencu za nastavnika bosanskog jezika.
Hvala na razumevanju,
S Postovanjem,
Vujic Jasmina,devojacko Halilovic.

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker