Ekskluzivna ispovijest Elme Elfić-Zukorlić: Moji najteži dani

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Elma Elfić Zukorlićsupruga iznenada preminulog muftije Muamera ef. Zukorlića i generalna menadžerica na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u ekskluzivnoj ispovijesti za portal Radiosarajevo.ba veoma otvoreno govori o zasigurno najtežim danima kroz koje prolaze ona i njezina porodica.

Razgovarao: Faruk Vele

Uz ostalo, osvrće se na sumnje o mogućem trovanju njezinog supruga, prijetnjama koje je primao, te razlozima otkazivanja najavljene ekshumacije. Poznato joj, veli, i u kojoj zemlji su vršene analize na kojima se temelje sumnje o trovanju muftije Zukorlića. Kaže nam tek da bi “birala drugu zemlju” za takvu vrstu analize.

Za naš portal govori i o „zlim jezicima“ i ružnim komentarima, nesreći koju je doživjela prije dvije nedjelje, ali i o svojem odnosu sa Usameom Zukorlićem, aktuelnim liderom Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sinom rahmetli Zukorlića.

U stanju šoka

Radiosarajevo.ba: Uvažena gospođo Elfić-Zukorlić, u prvim reakcijama na vijesti o izraženim sumnjama na okolnosti iznenadne smrti Vašeg rahmetli muža, muftije Muamera ef. Zukorlića, to jeste mogućosti da je on otrovan, kazali ste da niste raspolagali s relevatnim informacijama u vezi sa ovim navodima. Jeste li u međuvremenu dobili podrobnija saznanja i što ona govore?

Elfić-Zukorlić: Ne, nisam raspolagala nikakvim informacijama. Odmah nakon konferencije moj sin je tražio da pogledamo analize, ali smo, nažalost, odbijeni, nakon više sati čekanja i neodgovaranja na pozive i poruke, dato nam je obrazloženje da su predati tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba: Kako ste se Vi i Vaša djeca uopće osjećali nakon ovih saznanja?

Elfić-Zukorlić: Meni je zaista taj dan poslije muftijine smrti bio jedan od težih dana. Jednostavno sam bila u stanju šoka. Kako zbog samog saznanja o mogućnosti trovanja tako i zbog stresa gledajući svoje dijete zbunjeno i tužno na konferenciji. U tom trenutku mi je bilo bitno samo da se vrati kući i da ga zagrlim. Nakon toga je trebalo objasniti ostaloj djeci šta izrečeno znači i koje su konsekvence svega toga.

Radiosarajevo.ba: Ipak, gospodin Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja izjavio je kako su “iz dvije nezavisne laboratorije u svijetu dobili rezultate koji pokazuju da je rahmetli muftija otrovan”. Imate li sada informacija ko je uzimao uzorke, o kojim laboratorijama je riječ, u kojim zemljama se nalaze i što su konkretno konstatirao te laboratorije?

Elfić-Zukorlić: Imam nezvanične informacije gdje su vršene analize i u kojoj zemlji, ali ne bih da ih iznosim jer postoji mogućnost da možda i nisu tačne. Mogu vam samo reći da, ako je informacija koju imam tačna, ja bih zasigurno birala drugu zemlju za analizu uzoraka, ali ne bih zaobišla ni domaće laboratorije.

Usame je odlučio da obdukcija nije potrebna

Radiosarajevo.ba: Da li znate odgovor na pitanje zašto nije urađena obdukcija nad rahmetli muftijom Zukorlićem nakon njegove smrti?

Elfić-Zukorlić: U prvi mah su svi bili zbunjeni, i svi su željeli da što prije bude odveden u selo kod njegovih roditelja, dok se cijela porodica ne okupi, jer su mu jedan od braće i dvoje djece bili van zemlje i grada.

Nakon toga su prijatelji i rođaci pisali Usami da bi se trebala uraditi obdukcija, na čemu im se on zahvaljuje i saopštava da je porodica odlučila da, zbog bolesti srca koju je imao, neće raditi obdukciju, što je i iznio na gostovanju na TV Pink-u. U tom trenutku sam smatrala odluku ispravnom, iako nisam učestvovala u razgovorima i donešenju odluka.

O otkazivanju ekshumacije

Radiosarajevo.ba: Vi ste, ispostavilo se, s razlogom, zatražili ekshumaciju i obdukciju kako bi se otklonile eventualne sumnje. Ekshumacija je sada službeno naložena. Vaš komentar?

Elfić-Zukorlić: To je logičan slijed događaja kada postoji osnovana sumnja, ako se ti rezultati mogu uzeti relevantnim, da je otrovan. Meni je drago da je Tužilaštvo odmah reagovalo i zakazalo ekshumaciju i obdukciju. Međutim ona je sada odložena zbog uključivanja stranih stručnjaka na zahtjev prve porodice i sada čekamo novi termin.

Radiosarajevo.ba: Da li imate saznanja da li je eventualno rahmetli muftiji Zukorliću neko prijetio, ugrožavao ga? Ovih dana čujemo da su mu „mnogi radili o glavi“. Možete li s javnošću podijeliti ukoliko zaista postoje informacije o tome?

Elfić-Zukorlić: Kao što sam već izjavila, od 2006. godine, posebno u periodu udara na Islamsku zajednicu postojale su izvjesne prijetnje. Muftija je, vrlo često, govorio o tim prijetnjama u medijima na kojima je gostovao, što se može pogledati na YouTubeu.

Obezbjeđenje od države dobija u momentu kada ga ISIL targetira kao osobu koju treba eliminirati. Za direktne prijetnje nakon udara na Islamsku zajednicu, zaista ne znam da su postojale.

Ako se pokaže da je bilo trovanje…

Radiosarajevo.ba: Ukoliko se sumnje potvrde očekujete li da će krvci biti pronađeni i izvedeni pred sud?

Elfić-Zukorlić: Prvo treba sačekati da vidimo rezultate. Ukoliko rezultati pokažu da je bilo trovanje mislim da ni jedan član porodice neće naći svoj mir dok ne sazna koje naudio našem Muftiji, i zasigurno svi zajedno ili pojedinačno ćemo se boriti da dođemo do istine bez obzira koliko će to vremena iziskivati.

O “zlim jezicima”

Radiosarajevo.ba: Koliko su Vas osobno i porodicu pogodile različite spekulacije u javnosti i na društvenim mrežama u vezi s ovim događajima?

Elfić-Zukorlić: Od Muftije sam naučila da ne čitam komentare po društvenim mrežama, što ne znači da do mene ne dopiru informacije posebno o zlim jezicima. On je čitanje komentara na društvenim mrežama uspoređivao sa stavljanjem glave u kontejner za smeće. Rekao bi: “Ne očekuj da miriše, već da zaudara.”

Potencirao je da mi ta javnost nikako ne smije kreirati život i natjerati da posustanem u svojim zadatim ciljevima. Tako živim i danas. Iako to mnogima nije jasno kako uspijevam s obzirom na tradicionalnu sredinu u kojoj živim, gdje ženama nije dopušteno da previše dominiraju. Tada vas ne štite, već naprotiv pokušavaju da vam naškode.

Žao mi je što je danas cijela Muftijina porodica izložena medijima na ovaj način. On je privatnost duboko čuvao samo za sebe, svoju porodicu čvrsto držao okupljenom i štitio je, bio pravedan i jednak prema svima.

Ja sam, takođe, imala nesreću…

Radiosarajevo.ba: Kako gledate na posljednja dešavanja u Sandžaku, nedavno se desio težak udes u kojem je povrijeđen Rasim Ljajić, pa Jahja Ferhatović, lider Bošnjačke demokratske zajednice. Slučajnosti ili u tome vidite neki širi kontekst?

Elfić-Zukorlić: Prvenstvo mi je žao zbog nesreća koja su preživjela oba moja sugrađanina i želim im brz oporavak. Dvije nedelje prije njih, ja sam, takođe, imala nesreću. Naime, u vožnji na autoputu mi je pukla nova guma. Srećom odmah sam osjetila da nešto nije u redu, zaustavila vozilo i pozvala Auto-moto savez. Od toga nisam pravila vijest i tražila medijsku pažnju. Po prirodi nisam paranoik i plašljiva pa sam i nezgodu shvatila kao neminovnost kada ste često na točkovima. Želim da vjerujem da ni jedan ovaj slučaj nije povezan jedan sa drugim, kao i da je u pitanju puka slučajnost.

Rezultat na izborima je mogao biti mnogo bolji

Radiosarajevo.ba: Nedavno su u Srbiji održani izbori. Kako gledate na rezultat Stranke pravde i pomirenja na posljednjim izborima?

Elfić-Zukorlić: Rezultat posljednjih izbora je produkt Muftijinog dugogodišnjeg rada, posebno posljednjih godina kao narodnog poslanika, kao i zalaganja svih onih ljudi koji su godinama radili sa njim. Narod je ovim izborima još jednom odao počast Muftiji za sve što je uradio za svoj narod. Lično mislim da je rezultat mogao biti mnogo bolji.

O odnosima sa Usameom Zukorlićem: Neprijatni događaji i udaljavanje

Radiosarajevo.ba: Ovih dana ste objavili i jednu radosnu vijest. Da ste, kako ste naveli, ispunili emanet rahmetli muftije Zukorlića i završili akreditaciju Internacionalnog univerziteta, koliko Vas to raduje?

Elfić-Zukorlić: Zadnjih deset godina moj život je prvenstvo posvećen radu i razvoju Univerziteta. To vam mogu posvjedočiti zaposlenici Univerziteta, ali o svi oni koji me znaju. Muftija, prof. Refik Šećibović i ja, svako na svoj način, zadnjih pet godina intenzivno smo radili na otklanjanju prepreka za akreditaciju Univerziteta. Moja uloga je bila dvostruka.

Pored rada s njima zajedno sa rektorom, prof. Sudom Bećirovićem, predvodila sam tim koji je radio na izradi dokumentacije za akreditaciju na Univerzitetu. Na tom projektu su bili uključeni prorektori, dekani, nastavnici i saradnici. Ovo je uspjeh svi nas, ali i svih oni koji su radili na Univerzitetu tokom svih ovih 20 godina. Ovo je uspjeh i svih studenata koji nisu odustajali i birali Univerzitet u Novom Pazaru da na njemu nastave svoje školovanje. Nije bilo lahko, ali smo uspeli.

Nakon Muftijine smrti želja da ostvarim njegov san ali i san svih Sandžaklija me je podigla na noge. I kao što sam izjavila, zaustavljali su me, sputavali govorili da usporim jer ne mogu živjeti istim tempom kao kada je on bio živ. Nisam ih poslušala, nastavila sam da se borim sa svim ovim ljudima koje sam nabrojala, i to je rezultiralo uspjehom. Moram vam reći da smo svi na UNP-u plakali od sreće. Za mene je najpotresniji trenutak bio povratak kući, djeca na vratima sa očima punih suza, ponosa i riječima zahvalnosti što sam im ispunila očev san.

Radiosarajevo.ba: Posljednjih mjeseci postoje različite spekulacije o Vašem odnosu sa gospodinom Usameom Zukorlićem. Možete li reći nešto na navedenu temu?

Elfić-Zukorlić: Nažalost, odnosi nisu onakvi kakvi su bili za vrijeme Muftijinog života. Jednostavno smo se, nakon nekoliko neprijatnih događaja prema djeci i meni, udaljili.

(Radio sarajevo)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

55 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
1 godina ranije

Lara, Selma, Denisa, Sandra, dosta ste se ispucale po Elmi, evo vam malo drugacije inspiracije.
Naime, srbijanska elita optuzuje SDA u Bosni da je otrovala Zukorlica, jer je njima najvise smetao njegov previse dobar odnos sa Beogradom, a Usamici su opasno zamerili sto je radio analizu u Hrvatskoj.
Ne volim ja Elmu, to je poznato, ali moram reci kako jeste, ona je, posle njegovih roditelja polednja osoba u Porodici Zukorlic koja bi mu naskodila, zato sto joj je sve dao, i vlast i novac i cast i provode i nakit i nekretnine i auta i diplome i titule…..
Da li je to neko posmatrao sa zlobom u dusi?

Denisa
Denisa
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Nepoznajes ti doticnu,njoj je to sve malo bilo,pa videliste svi kako je bezobrazno prisvojila zaslugu za akreditaciju univerziteta,a on je to zavrsio pre svog preseljenja svi znaju za to.Toliko o tome koliko je imala postovanja prema njemu svi smo vjdeli posle njegove smrti,zato cela porodica njegova ogorcena na ,,ucveljenu udovicu”.
Smeta njoj Usame zbog mnogo cega, ali ima Boga za svakoga pa i za nju.Svakome po zasluzi samo zelim

Denisa
Denisa
1 godina ranije
Odgovor za  sara

A i ta teorija o trovanju iz SDA nema veze sa zivotom, niko to i nije pomenuo,prvi put cujemo tu verziju…

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Onda nisi obavestena. Sutra ce svi o tome pisati.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Jedino informer može takve gluposti pisat, i njemu slični.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Odakle ti ta informacija da je SDA BIH otrovala Muamera, pretpostavljam od “radio mileve”? I Rasim sarađuje sa Beogradom, a i Suljo je sarađivao jedno vrijeme pa ih niko iz SDA nije otrovao. Neširi gluposti, dosta ih je iz SPP.

sara
sara
1 godina ranije

Prvo pogledaj jutarnji program TV HAPPY, emisija Udarno od 16.04.nadam se da ces razumeti, necu ti objasnjavati,a onda pogledaj intervju sa Zarkom Popovicem zvani Pop, bivsi nacelnik Odeljenja za krvne Delikte Beograda od pre par dana i onda se javi za rec.
To nije izjavila Rada Manojlovic nego ljudi iz policije, tuzilastva, znaci od struke. Sa svim tim ljudima zukorlic je bio inkognito gost u emisijama na TV HAPPY.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Nemoj mi o HEPPY-u i Mariću tako ti boga, ko još normalan uzima za ozbiljno Marića i njegove goste, on dovodi sve sami šljam i kvazi stručnjake. Ne mogu da verujem da iko normalan prati HEPPY, PINK, INFORMER, TELEGRAF, B92, itd.

sara
sara
1 godina ranije

A sta ti pratis od srbijanskih medija, ja nemam izbor, jer svi isto pricaju, i ja nisam rekla da je to tacno, vec sam rekla u kom smeru Beograd pravi osumnjicene, jer pazi postavlja se pitanje, da li je otrovao zukorlica kriminalni milje Sandzaka ili politicki protivnik. Niko ne pominje SDP ali svi u glasu kazu da je vrlo moguce da je to uradila SDA glavna centrala u bosni, preko svojeg isturenog ogranka.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Pa bobogu Saro gledaj N1, NOVAs, Al’džaziru.

sara
sara
1 godina ranije

svi isto pricaju

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  sara

To je dan i noć, ako hoćeš nešto da saznaš, to možeš samo na N1, NOVAs i AL’DŽAZIRU.

sara
sara
1 godina ranije

Veruj mi da se tu provuce dosta informacija, pa na toj Haapy je prvi Seselj rekao za trovanje Zukorlica

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  sara

I ti slušaš što Šešelj laprda, do duše oni su bili dobri prijatelji možda nešto zna.

sara
sara
1 godina ranije

Njegovi prijatelji su tu, i obavesteni su, kapiram je ne sekiraj se.

Gaga
Gaga
1 godina ranije

Kakav je Muamerov amanet za Elmu i djecu. Ili ovaj drugorazderni i sumnjivi karakter pravi amanete onako kako njemu odgovaraju

Bego
Bego
1 godina ranije

Bivsi muftija sisao iz Orlja u grad , volio mlade zene i prevarijo svoju zenu.
Toje cela istorija sada problem haram pare kako podeliti.

Kiko
Kiko
1 godina ranije

Trebala bi da opravdašsvoj hidžab ida se povučeš sa ovog portala i svih društvenih mreža. Nemas potrebe da se jadaš narodu.

Kćerke palestinke budite tolerantne
Kćerke palestinke budite tolerantne
1 godina ranije
Odgovor za  Kiko

Muftija je uvijek na slikama sa sa ovom ženom,ruku pod ruku i razdragano nasmijan.očigledno mu je prijala,,sandzačka hurem,,.on je svesno sa srcem ozabrao,nije mu nametnuta,niko nemože naterati nekog da se zaljubi i zavoli.to je proces sopstvenog bića..izborila se za cjelokupnu akreditaciju univerziteta posle njegove smrti,još da ujedini islamsku zajednicu,neminovno je prihvatimo za majku bošnjačke nacije.
A ona je energična,lijepa,mlada,. ima pravo da se raduje životu i onome što on donosi iz nepoznate buducnosti.

sara
sara
1 godina ranije

Prihvati je ti za majku, a ja ne, ja imam samo jednu majku!!!!!!!!!! I zato govori u ime svoje, a ne u mnozini.
Sve to stoji, Elma je kriva, ali da nije ona pristala, onda bi neka druga, zato sto je on bio takav, jednostavno je jurio zene, dok je bio mladji i ucenice Medrese, pa bilo je tu svasta, roditelji tih devojcica su se bunili.
Prema tome Umeja i njena deca nemaju razloga da se ljute na nju, jer da ona nije pristala bi druga. Nego, kako su njegovi roditelji gledali na to, imponovalo im je to da je u drustvu zena, ali o posledicama nisu razmisljali, isto tako sa njihove strane je glupo, nekorektno i kukavicki da su zapostavili ovu decu od Elme, jer deca su potpuno ravnopravna i od prve i od druge.
Naravno, da razumem Umeju i njenu decu, da su sve ove godine kipeli od besa, ali za to je vise kriv Muamer nego Elma. Umeja mora da shvati, da muskarac kada hoce da ode, nista ga ne moze zaustaviti, i ako nije veran, on ce uvek naci novi zagrljaj. To vec prelazi u procenu jedne licnosti od kucnog odgoja, karaktera, morala, vernosti, odgovornosti prema sebi i drugima…..

Denisa
Denisa
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Nisi uopste upoznata ,on nikad nije ni otisao od Umeje,jer svako drugo vece on je bio tamo sa svojom porodicom,sve do kraja zivota tako je ziveo,a i pored njih dve naravno da su postojale i druge,voleo je zene a i one njega

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Aha nije nikad otisao, a cetvoro dece mu roda donela.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

Za akreditaciju je “zaslužan” Muamer, on se odrekao mnogo čega zbog te akreditacije, skinuo je ahmediju, iz imena stranke izbacio prefiks “bošnjačka” odreko se svih bošnjačkih prava, i “okrenuo ćurak naopako”, to je svima poznato, prije toga mu je Beograd spremao hapšenje, zbog postrojavanja uniformisanih momaka na Hadžetu, zbog nacionalističke retorike, itd. Zbog svega toga je okrenuo ploču, i podlegao srpskim pritiscima.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

Muamer je bio najžešći kritičar što su Ljajić i svojevremeno Ugljanin, saraďivali sa “režimima” u Beogradu, pa najednom on postade “najdraži” beogradski saradnik.

sara
sara
1 godina ranije

Svako zasto, ima svoje zato.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Tako je.

Denisa
Denisa
1 godina ranije

On je jos vise nasmejan bio sa Umejom,i cesto je putovao sa njom ali zena nikad se nije reklamirala i nije objavljivala te slike,tek sad kad je on preselio drugi objavljuju te njihove zajednicke slike.A Muftija je uvek javno govorio da se dijamanti cuvaju u sefu a bizuterija se pokazuju svima.Ovoj uopste nije bio ljubomoran to svi znamo,a gde god ima ljubavi tu mora da ima i malo bar ljubomore

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Muskarac koji voli iskreno, ne vara i ne uzima drugu zenu, kao zena ti bi to trebala da znas.

Denisa
Denisa
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Voleo je on mnoge…takvo je veliko srce izgleda imao….hahahaaa…pravi Sultan…

maya elijah
maya elijah
1 godina ranije

Želim ovdje svima reći kako je DR alaba promijenio moju sudbinu. Gotovo petnaest godina radila sam kao prodavačica u jednoj automobilskoj tvrtki i jedva dobivala proviziju za plaćanje računa dok je stanovita kolegica na umu kupovala kuće. Bio sam zbunjen oko nje jer su svi bili zavidni na tome koliku je proviziju napravila. Nisam shvaćao što nije u redu jer sam bio dobar u svom poslu i nije bilo ničeg dodatnog što je učinila što ju je činilo drugačijom i skoro pet godina nisam smogla hrabrosti da joj se izrazim. Jednog dana dok me tjerala, molio sam je da mi da savjet i odlučio učiti od nje, ali ona je rekla da sam bolji na poslu, što me dodatno zbunilo jer je očito bila bolja. Nakon mnogo razgovora, obavijestila me o DR Alabi koja je izvela svoju magičnu čaroliju koja ju je učinila izuzetnom. Dala mi je njegov kontakt i zamolila me da razgovaram s njim i učinim sve što traži od mene. Prošlo je sedam mjeseci i upravo sam kupio svoju prvu kuću i uštedio dovoljno novca da pošaljem svoje blizance na fakultet. Bio sam slomljen i beskućnik i nikad ne bih zamislio da imam dom tako brzo. Hvala DR Alaba. Zamolite ga za pomoć i uz njegovo dopuštenje ostavljam njegov direktni kontakt broj WhatsApp/Viber: +1(425) 477-2744 ILI Email: dralaba3000@gmail.com

Lara
Lara
1 godina ranije

Kako je ova zena zla…Bog neka joj je u pomoci…toliko mrznje, ceo zivot je gledala samo da napakosti njegovoj cestitoj porodici…samo zelim da joj se vrati sve ono sto je dosada radila drugima…toliko…samo se razvlaci po medijima i tera cirkus sa samom sobom…fuj..

Selma
Selma
1 godina ranije

Gledajte joj ruzne face…pravi lik iz onih zlobnih serija…samo joj jos bic fali…hahahaa…izigrava tu neku mafijasicu….lujka…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Selma

Našla vreća zakrpu, da je bio bolji od nje, ne bi je ni pogledao pored onakve žene Arapke. Seljak neiživljeni, koji u mladosti nije ništa mogao da “ufati”, pa kad je stekao bogatstvo, postao mangup.

Sandra
Sandra
1 godina ranije

Lulu izgleda trazi novu zrtvu….mnogo se uzvrtela…imali kakav ozenjeni sa troje dece kao kandidat…hahahaa

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Sandra

Mogla je samo neiživljenog Muamera da “smota”.

Lorber
Lorber
1 godina ranije

Koliko ste zlobni, ne znaš ko je gori, žene napaćene ili muškarci koji to i nisu. Moja slika o Sandžaklijama je bila potpuno pogrešna.
Sram da vas bude. Još u sred ramazana.

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Lorber

Nismo zlobni, nego nam je dosta tih lopuza i prevaranata, od politickih stranaka do Islamske zajednice. Sve lopov do lopova.
Narod je ocajan, ne postoje vise moralna nacela, narod je podeljen i kroz partije i kroz islamsku zajednicu, a oni lopovi sve tako hoce da bude, onda svaki svoje ovce uvede u tor i zabrani blejanje.
Krivica dijaspore je ogromna, jer 30 godina varaju nemacke Institucije, neplacajuci porez i taj Haram novac daju tim sandzackim sahibijama, i vidi se da nije posteno zaradjen, jer veliki belaj donosi sa sobom, te smrti iz nepoznatih razloga, te se familije rasturaju i kavgu zamecu medju bracom po ocu, te se konacno i partije rasturaju, SPP se raspada, osniva Muratovic sa svojim simpatizerima, jos se nezna ko ce mu se pridruziti od njegovih saboraca.
Vidis, nismo zlobni, nego dozivljavamo Bozju kaznu, imamo skole, univerzitete, dzamije, a nikad jadniji, stvaramo sebi neke Idole od obicnih smrtnika, puna usta vere, a nigde ničega po veri.
Vidis nismo zlobni, nego jadni, šaka duša podeljenih u nekoliko zbunjenih stada, i svako za sebe misli da je njegovo stado najbolje i spaseno.
Tek, poneki retki se drmnu iz toga očaja i odmah ispadnu zlobni…. ma jok Sandzak nikad nije bio zloban, nego je oharamljen.

Kćerke palestinke budite tolerantne
Kćerke palestinke budite tolerantne
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Nemam drugog izbora nego da, skinem kapu., kao uvek,.briljantno, prefinjeno,kazano.svakog dana sve više mislim da je ovaj portal u svojoj praiskonskoj sidbini predodredjen da sara iskaže svoju briljntnu,istinoljubivu misao…nizašta drugo…

sara
sara
1 godina ranije

zahvaljujem

Lorber
Lorber
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Pa 30g vas pljačkaju Rasim i Suljo, kriminal na najvisem nivou i vi ćutite. Sad drvlje i kamenje na čoveka čija se dela vide a to što je uradio za Bošnjake je nemerljivo. Naravno da se SPP raspada kad je useo Usame na čelo na lični zahtev iako priča da su ga predložili. Niko ga nije predložio, to se zna u stranci. Onda otera Tandira i Admira. Ove izbore su dobili na Muftijin obraz ali sledeće, videćemo.

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Lorber

Sta je uradio za narod, napravio je imperiju Zukorlic oko cije podele ce da padaju glave, ni godina nije prosla brat za brata nece da zna. Je li to uspeh?
Je li uspeh, celu svoju rodbinu uvaliti na kasu Islamske zajednice? Oko 50 uposlenih u islamskoj zajednici su Zukorlici i njihova rodbina.
Je li uspeh da svaki Zukorlic ili njihov rodjak ima po 5 funkcija ili radnih mesta, i kasira 5 plata?
Bilo je to veliko iskusenje, na koje mali ljudi padaju, jer veliki ljudi znaju da se ophode prema iskusenjima.

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Zasto nas Usame laze da su ga jednoglasno predlozili za vodju stranke?
Laž posle laži, laž na laž

Lorber
Lorber
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Vlasnik svega je IZ tako da nemaju oko čega da padaju glave. Da je hteo mogao je na svoje ime, zar ne? Prva žena ima stan, duga kuću, svako ima svoj posao tako da ne verujem da ce padati glave.
Što se uposlenih tiče, pa bio je praktičan. Jel bi ti, da možeš pozapošljavala svoju ili moju familiju? Da je imao izbora, sigurno bi odabrao stručnog pre nego rođaka ali nije imao. Otud svako koga je on edukovao i osposobio mora da obnaša više funkcija. A uostalom, i Poslanik je to prakticirao, stavljao je na funkcije svoje ljude od poverenja jer im zna dušu, mentalitet i stepen lojalnosti.

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Lorber

Nije on bio praktican, on je bio pohlepan za sebe i svoju familiju, i nesmeš jednog takvog šarlatana da porediš sa Poslanikom, jer Poslanik se nije isticao sa bogatstvom u svom narodu, kao zukorlic, i Poslanika nije nasledio Ali, a zukorlica jeste Usame.

Denisa
Denisa
1 godina ranije

Porodica Zukorlic nece da znaju ni za nju a i za njenu decu,jer znajuci ko ih vaspitava ,bice tu svega.Pogledaj joj kcerku ,kolika je a jos uvek ne nosi hidzab.To je njena skola,naucice ih majka svasta po nesto

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Po tebi ko ne nosi hidžab, šta je?

Denisa
Denisa
1 godina ranije

Ne kazem uopsteno,ali ako je Muftijina kcerka treba tako da se i ponasa ,zna se i kako

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Kojeg muftije, pa on odavno nije muftija a ponajmanje efendija-hodža, i to što je bio bio je iz koristi, da nije imalo para nebi nikad bio muftija.

Denisa
Denisa
1 godina ranije

Pa tako ga Lulu oslovljava ,ona ga zove moj Muftija ,a i svi ostali

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Možeš ti da ga zoveš i “evlijah”, i vanzemaljac, ali on je bio pohlepni jadni čovek koji je bio retorički obdaren i pismen, što mu se ne može poreći, zbog toga je i zaludeo mnoge pa su mu davali para koliko zine, a on to obilato koristio. Al’ dobro, da nije budala, kako bi pametni uživali.

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Aha, da stavi Hidzab, zavrsi Medresu, i onda studira Likovnu Akademiju, gde slika gole muskarce i zene, kao Usamina sestra Nedzda. Bravooo

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Tako nekako.

Denisa
Denisa
1 godina ranije
Odgovor za  sara

Umejina sva deca su za primer,kao i ona…ona je pravo olicenje jedne mudre i dostojanstvene zene.Ja joj se divim,a i svi oni koji je znaju kazu da je jedna divna osoba

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

I ona i njena sestra su primer žena muslimanki, i ako je on mogao pored takve žene, da “zijeva” za drugom, onda se vidi kakav je on bio kvalitet čoveka i verskog lica.

Lorber
Lorber
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Ako su je 18g trpeli, komunicirali sa njom, uvažavali je a sad prekinuli to samo znači da su licemeri.

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
55
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker