Džamija u Makedoniji ponijela ime “Muftija Muamer Zukorlić”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Džamija koja je nalazi u mjestu Ljubin u Skoplju (Sjeverna Makedonija) od danas nosi ime: Džamija: “Muftija Muamer Zukorlić”. Ova odluka donesena je uz saglasnost Muftijine porodice, kao i saglasnost članova odbora džamije.

Najavljeno da će uskoro biti postavljena i mermerna poloča sa novim imenom džamije.

Obavještenje džemata Ljubin prenosimo u cijelosti.

“Dugo vremena kao odbor džamijski, bili smo u potrazi, razgledavali razne prijedloge i sugestije, počevši od: Ashaba, uleme, šehida itd. O tome, koje bi ime nosila naša džamija.

Odredbom Allaha Uzvišenog, na Ahiret je preselio, najbolji sin bošnjaka iz Sandžaka. Muftija Muamer Zukorlić, čovjek koji je svojim životom i djelom, mnogo doprinjeo u širenju i očuvanju Allahove vjere. Kada bi nabrojali sve ono što je on uradio za svojih 51 godinu života, zasigurno bolje bi nam bilo knjigu početi pisati.

Uz saglasnost Muftijine porodice, kao i saglasnost članova odbora naše džamije, džamija koja se nalazi u selu Ljubinu, selo koje se nalazi u Skoplju (Sjeverna Makedonija), od danas će nositi ime:

Džamija: “Muftija Muamer Zukorlić”

Ako Bog da, uskoro ćemo skrojiti i obelježlja mermerna, koja će biti postavljena na našoj džamiji.

Muftija, molimo Uzvišenog Allaha, da ti podari Džennetska prostranstva, podari ti Džennetul Firdeus. Zaista si zaslužio da se tvoje ime spominje, i budeš uzor i primjer budućim generacijama u borbi za svoju vjeru.”

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex