DEVET ZVERSKIH UDARACA U GLAVU – Ovo je ključni dokaz da je pevačica iz Borče ubijena iz STRASTI I LJUBOMORE

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pevačica Jelena Krsmanović ubijena je krvnički sa devet udaraca oštrim predmetom, što ukazuje na to da je ubijena iz strasti, a najverovatnije iz ljubomore.

Podsetimo, Sudsko veće Višeg suda u Beogradu danas je osudilo Zorana Marjanovića na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za svirepo ubistvo supruge Jelene.

“Blic” je još u septembru 2017. godine imao uvid u fotografije s obdukcije na kojima se vide smrtonosne povrede ubijene pevačice Jelene Krsmanović, ali zbog uznemiravajućeg sadržaja i pijeteta prema porodici nastradale pevačice fotografije nismo objavili.

Užasne, snažne povrede jasno ukazuju na to da je Jelena ubijena iz strasti – ubica ju je napao s leđa, udarajući je oštrim predmetom (šrafcigerom ili čekićem), najviše po sredini i desnoj strani glave. Nije se zaustavio kada je pala, već ju je udarao i dalje. Lice nesrećne žene bilo je netaknuto, dok je potiljak u potpunosti bio unakažen, s otvorenim ubodnim ranama.

Kako je za “Blic” rekao advokat Toma Fila, na osnovu dosadašnjih podataka o ubistvu pevačice Jelene, lako se može zaključiti da se radi o ubistvu iz strasti.

– Čim je više udaraca na jednoj osobi, uvek je ubistvo iz strasti, i tu nema izuzetaka. Jer kada je plaćeni ubica u pitanju ili kada neko nekog ubije da bi ga opljačkao, takva osoba ne bi udarila žrtvu toliko puta i unakazila je – ističe Fila.

Kako naglašava, kada se radi o ubistvu Jelene Krsmanović, u pitanju je definitivno neka strast – mržnja, ljubomora, muž i žena, i tu je, kako kaže, primenjivana sila.

– Obično takva ubistva prati i samoubistvo. Mi imamo 80 odsto slučajeva gde odmah sledi samoubistvo, a u slučajevima kao ovaj, gde se to ne desi, onda je teško doći do rezultata – pojašnjava on.

Zlatko Nikolić, kriminolog, takođe smatra da je ubistvo Jelene Krsmanović zločin iz strasti.

– Pečat koje nosi to ubistvo, kako je opisano, ukazuje na to da je takvo ubistvo, sa više od tri udarca, uglavnom izazvano velikom količinom mržnje i osećajem ugroženosti onoga ko to delo čini – rekao je za “Blic” kriminolog Nikolić.

To što se ubica nije zaustavio kada ju je usmrtio, već je nastavio da je udara takođe objašnjava njegovu strukturu ličnosti.

– Sa devet udaraca ne ubija čopor nego pojedinac, a ubistvo iz strasti čini pojedinac, povređeni, kako on sebe naziva, i sveti se na takav način da zadaje toliko udaraca – naglašava Nikolić.

Milan Kostić, klinički i forenzički psiholog, kaže za “Blic” da je uverenje koje je u srži ubistva iz strasti prožeto emocijama o naročitom značenju i značaju partnerske veze.

– Akteri su najčešće pre tragičnog čina bili ljubavni partneri. Kao dominantan motiv najčešće izvire ljubomora, jedna basnoslovno složena strast koja se iskazuje (a ne skriva) u ponašanju i u kojoj po pravilu ne učestvuju drugi akteri, pa ni oni iz porodice – pojašnjava on.

Kostić dodaje da se u ljubomoru upliće mnogo šta, ali se dva obeležja najviše ističu.

– Prvo je bolno osećanje uvređenog samoljublja. Drugo je poražavajuća slutnja gubitka svojine nad onim što je najdragocenije. Stoga se ljubomorne osobe, na primer, zbog tobožnjeg neverstva osećaju poniženo i omalovaženo. U okrilju tog motiva nastaje žudnja za osvetom – zaključuje Kostić.

Profil ubice – Destruktivni narcis

Kako za “Blic” priča kriminolog Zlatko Nikolić, ovde više nije reč o običnom ubistvu u kojem se krivac povlači nakon što je nekoga ubio.

– U ovakvim slučajevima, kada ubica nije izvršio samoubistvo odmah ili u prva dva dana posle ubistva, imate tog narcisoidnog destruktivca kojem ubistvo sada više nije izduvavanje balona zbog neuzvraćene ljubavi nego je i osveta. On zato planira i tu reakciju i tu osvetu, praveći izlaznu strategiju – objašnjava Nikolić.

Prema njegovim rečima, ubistva iz strasti se ne dešavaju tek tako. U takvim slučajevima mora da postoji neka veza, intima, bliskost, pa čak i velika ljubav.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker