Đerlek: Do sredine septembra delta soj pokazati punu snagu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa danas održana „iz preventivnih razloga, i da epidemiološka sitacija trenutno nije zabrinjavajuća“.

Đerlek je rekao za RTS da u vakcinaciji „nismo zakasnili ali da smo propustili priliku“, kao i da „moramo povećati broj vakcinisanih u grupi od 18 do 30 godina gde je svega 17 odsto vakinisanih“, a koji su najčešće podložni infekciji delta sojem.

Prema njegovim rečima „čim su verifikovana dva slučaja delta soja i čim rastu brojevi novozaraženih“ može se očekivati da će „do sredine septembra delta soj pokazati punu snagu“ u Srbiji, i da je „poenta da na vreme regujemo i da smanjimo štetu koja će se najverovatnije desiti“.

Đerlek je rekao i da je tačno da je zdravstvenim radnicima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa naloženo da nakon povratka sa odmora moraju o svom trošku da urade PCR test, pre povratka na posao.

„Ministarstvo zdravlja želi da pokaže da zdravstveni radnici budu ti koji će da promovišu javno zdravlje“, rekao je Đerlek i dodao da „nažalost“ ima zdravstvenih radnika koji nisu hteli da se vakcinišu.

On je dodao da će, što se tiče treće doze vakcine protiv korona virusa, „država biti vrlo obazriva“, da će preporuka o tome biti doneta 1. avgusta, ali da to ne znači da će se eventualno vakcinisati od tog datuma.

Prema poslednjim podacima, bar jednu vakcinu protiv korona virusa primilo je 49 odsto punoletnih građana Srbije. (Beta)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker