ČETIRI DRŽAVE POVUKLE PRIZNANJE NEZAVISNOSTI KOSOVA: Srbija pokrenula veliku diplomatsku akciju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković obratio se javnosti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Selaković je najavio da će Beograd pokrenuti veliku diplomatsku akciju koja ima za cilj povlačenje priznanja Kosova od strane više zemalja.

– Četiri države već su povukle priznanje nezavisnosti Kosova – rekao je Selaković i dodao:

– Radom naših službi došli smo do informacija da najmanje dve velike države u ovom trenutku rade na logističkoj podršci Prištini u njihovoj kampanji za dobijanje novih priznanja, a ja sam predao predsedniku Vučiću diplomatske note četiri države koje su povukle priznanje Kosova.

Savet za nacionalnu bezbednost ovlastio je predsednika Vučića da u trenutku kada to bude smatrao za potrebno i širu javnost obavesti o kojim državama je reč. Ovim gestom želimo da damo šansu državama članicama Saveta Evrope da u junu mesecu ne pokrenu postupak prijema Kosova u Savet Evrope. Nastavićemo da se žestoko borimo i radimo na otpriznavanju, kazao je Selaković nakon sednice i dodao:

– Vlada SAD je jasno stavila do znanja da Vašingtonski sporazum poštuju. Priština je pokazala da ne poštuje sporazum, datu reč… Priština je jasno pokazala da nema nameru da do bilo kakvog rešenja dolazi putem dijaloga. Došli smo do informacija da dve velike države pružaju podršku Prištini – kazao je Selaković i dodao da su pred nama “burni i važni dani”.

– Predsednik Vučić očekuje posetu Mišela, slede nam veoma važni pregovori koji se tiču cene gasa – kazao je Selaković.

Na nama je da ne uđemo u mržnju

Sednica je zakazana posle odluke Prištine da podnese zvanični zahtev za članstvo Kosova u Savet Evrope.

– Na nama je da ne uđemo u mržnju i psihozu sukoba, ali da na odgovoran, racionalan i ozbiljan način pružimo snažan odgovor – kazao je Vučić u četvrtak, kada je najavio sednicu Saveta, a zbog zahteva za ulazak u SE kojim su privremene prištinske vlasti srušile još jedan sporazum koji su potpisale, a to je Vašingtonski sporazum.

Prema rečima predsednika, u narednim nedeljama zvaničnici Srbije daće sve od sebe da pokažu da mogu da se bore i čuvaju svoju zemlju.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
9 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
8 mjeseci ranije

hahahaha,
ova vrsta pozorištva je na nivou animiranog filma, i pokazuje samo jednu stvar!, da ste duboko očajni i koliko ste neozbiljna zemlja.
Da li zaista mislite da sudbina države Kosovo zavisi od nekih propalih afričkih zemalja, gde svakih 6 meseci imamo državni udar? Ako zaista verujete u ovo, onda ste gluplji nego što mislimo! Da li vaši građani znaju da je više od polovine ovih papira tzv verbalne note žigosano su u hotelskim sobama, markice koje švercuju koruptirani službenici ministarstva?
da li građani znaju da polovinu ovih sredstava za kupovinu ovih funkcionera uzimaju vaši ministri? i koliko vam košta ova besznačajnost i glupost?
Da li znate da Kosova 5 pare ne daje, niti mari za ovo takozvana otpriznanja?
Znate li da je u međunarodnom pravu i u pravu uopšte da otpriznanje ne postoji?? to je nešto u pravnom smislu nonsens, obična besmislenost! ali ono što međunarodno pravo priznaje su verbalne ocene priznanja, kojih u slučaju Kosova su 118.
Ali šta čete dobiti za to? najverovatno Kosovske sankcije na srbijansku robu, ne verujem da ćemo opet uvoditi takse nego moguče opšta zabranjivanje i otpriznanje svake pravne i političke vaših dokumenata! i to na duge staze! i ono najvažnije neče menjati sudbinu države Kosova, niti njenu funksionalnost, sposobnost za bilateralne sporazume ili više, niti članstva u Evropski Savet, uskoro, verujem u 2023, u Natoa do 2025, u EU zajedno sa ostalim, i na kraju u UN kada če na to doči vreme.

Nemooo tu da mi onaaaa...
Nemooo tu da mi onaaaa...
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Dardan

Të lumt goja Dardan!

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Dardan

Slep si ime srpskog antičkog plemena Dardanaca. Ne vidiš dalje od nosa a da nije tako video bi da se pax amerikana raspada,. A evro/azija koja se gradi oko osovine Kine i Rusije nezaustavljivo raste i melje sve pred sobom. Evropa ako pregura septembar 2022 u ovom sastavu biće uspeh veliki za njih. A vi ste propali svakako, evo i pod američkom dominacijom ste u halu do guše. Jedino vama ne ukidaju vize ko da ste šugavi. A ako Amerika pukne a hoće, znate šta vam sledi… Provukli ste se i 1918 i 1945 više nećete

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije

Sta ti majke te znas za tebe I srbe svijet postoji od kako srbi postoje I zavrsit ces se kad srba vise ne Bude iamlo. Iliri su ovde na ovim prostoroma bili i ostalo domoroci, to sto su divlji slaveni nomadai dosli ovde na teritpriju irlira to je srpska istorija po starom dobrom obijacju izbacila. No tema je da je Kosovo ne zavisna drzava I to ce ostati. A vi srbi zivite u svojoj istini koja je daleko od realiteta

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

Iliri su proto Sloveni, Ilirik ili Troja ili Ilij kod nas danas dan ima srpskih imena Ilija/Ilinka, Trojan/Trojanka. Jedino mi imamo narodne pejsme koje pamte taj period od “U cara Trojanka kozije uši” Car Diokletijan i đače samouče” Car govedar Galerije i njegova kći… I tako dalje. Arnauti su samo divlja plemena sa kavkaza koja pomešana sa Srbima i raznim drugim narodima od Tatara, Čerkeza, Roma, Aškalija itd čine današnje Albance.

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije

Nije tacno opet iznosis ne istine iliri su narod, srbi su bili nomadi niko od vas srba nema nista Sa ilirima, to su vase izmisljotne u Koje samo vi srbi veruje te I niko vise, mi Bosnjaci imamo I alnaske krvi ma sto sam ja ponosna

Bell
Bell
8 mjeseci ranije

Ha ha ha ovo ti dodje bajo kao vasar kod Guce zivahno i veselo u satoru punom dima i muzike, gde nas strpitizete salecu… Da li narod obicni veruje u ove tzv drzavne lazi. Reci ako smes sta ti je prije par dana Scholz rekao u lice, citiram”Ja kao Deutsch kanzelar zajedno sa (verbietet) drzavama Amerika, England, Frankreich, Kanada i ostalim priznaju drzavu Kosovo. E tak bajo reci istinu.

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije

Sanjaj I dalje Kosovo je u rukama Nase brace Albanaca, I hvala bogu ja su se oslobodili vaseg ropstva, bili gradjani drugog Reda na kraju ste ih 90 God proslog vijeka I poubijali da bi sakrli Vasa zlo dela dovozili te njihova mtva tijela u batajnicu kod beograda, njihove cerke silovali, decu ubijali. Sad su svoji na svome. Jedino smo Mi bosnjaci sandzaka vase sluge I gradjani drugog Reda zahvaljujuci nasim poltronima, mariontea I vazalima Usame Zukorlic tu prednjaci za njim ide Rasim a MI jadnici zivimo diskriminirani na svakom mesu I svakog Dana

Hahaaa
Hahaaa
8 mjeseci ranije

I vaš vođa Putin i braća Rusi su priznali nezavisnost Kosova, koga briga za te druge banana države koje treba da otpriznaju nezavisnost Kosova a kojima ni imena neznate da izgovorite u javnost. I na kraju bliži se dan kada će i Srbija zvanično priznati nezavisnost Republike Kosovo kao što je priznala nezavisnost i drugih bivših jugoslovenskih republika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
9
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker