Čanak: Da se Dritan 1995. našao u Srebrenici, premještali bi ga u pet različitih masovnih grobnica

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premještali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine.

Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.

Prema istraživanju, više od 70 posto građana Srbije ne znaju da je jedan grad četiri godine bio pod opsadom.

“U Srebrenicu idem da bih sa sobom bio u miru, da ne prihvatim biti na strani onih koji su bili dio toga i koji danas negiraju genocid.

Ono što me užasnulo u Srebrenici jeste nepoštovanje premijera Crne Gore, Dritana Abazovića. Imam neraščišćene račune sa njim još od 5. septembra prošle godine, jer je diretkno odgovoran za nasilje koje se dogodilo na Cetinju. Tada su pripadnici sigurnosti zasuli građane Cetinja suzavcima, a on je rekao da je ponosan. Također, Temeljni ugovor, koji tako silno nastoji da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom, znači da se imovina Crnogorske pravoslavne crkve pripisuje na Crkvu Srbije. To bi dalje značilo da se u svim manastirima ili drugim objektima mogu sakrivati ratni zločinci i crnogorske vlasti tu ne mogu da uđu. Zamislite da na prostoru jedne NATO članice možete da držite ruske agente i da ih niko ne dira”, tvrdi Čanak.

“To se sve nastavlja muralima ratnih zločinaca u Srbiji i Hrvatskoj. Danas je parastos Draži Mihailoviću širom crkvi u regionu. Govorimo o ljudima koji su sa okupatorom krivi za ubistva hiljade i hiljade Bošnjaka, Hrvata, Srba. Vučić i svaki drugi predsjednik Srbije treba da dolazi svake godine 11. jula u Srebrenicu i da svake godine bude kamenovan sve dok jednom ne prestane, a prestat će kada se vidi iskrena namjera”, ističe Čanak.

Navodi kako ne vidi svrhu priznavanja genocida, kazavši da je to činjenica i da se tu nema šta priznavati.

“Kako može Draža Mihailović da bude vođa antifašističkog pokreta. Kako može da se čitava antifašistička borba svede na to da su zli komunisti poslije rata obili srpsku inteligenciju. Sve je to dio šire priče. Srpski nacionalisti su ti koji se vode time da će čitav narod biti genocidan ako se prizna genocid. Zašto to govore?!

Ako je to bio genocid, onda su oni počinili genocid i onda oni plaše one koji ne razumiju, govoreći da ćemo svi biti kolektivno krivi. Nikada nećemo biti pravi ako ne otresemo smeća koje nam se nalijepilo na cipelama, tog krvavog smeća Radovana Karadžića, Ratka Mladića i ostalog šljama. Mladić je pobjegao kao zadnje pseto kad je došao đavo po svoje, ostavio zemlju za koju je govorio da će sve učinit, godinama se skrivao, stotine Srba je zbog njega patilo pod sankcijama i na kraju su ga usranog iznijeli tamo gdje se krio. To heroj? To je smeće. Ako imaš prijatelje van Srbije, onda nisi Srbin”, kazao je Čanak.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
5 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Onaj koji misli
Onaj koji misli
2 mjeseci ranije

Bas tako, Abazovic se ponasa sizofrenicno, priznao je Genozid u Srebrenici da bi na Dan Obelezavanja Dana Genozida on sto sve negira I formulise relativizira ovaj minstruozni dogadjaj. Vrlo podnuko od stane Abazovica, takve izjave vode zaboravu zlocina, a zaborav vodi u ponavljanje zlocina. Da su svi kao Vi gos. Canak, nebi bili gde smo na dnu dugovinom, morlanom, ne bi staki dan slusali ratnohuskacku Politiku srpske vlade, vec bi priznali pocinjen Genozid I trazimo oprost da bi na ovim prostorima jednom za svagda mir zavladao. Nazalost ne srlja se sve vise

Ivka
Ivka
Odgovor za  Onaj koji misli
2 mjeseci ranije

NEMA tu nikakvog ” genocida”! Ratni zločin JESTE bio,i valja pokažnjavati počinioce ( ne mislim pri tom na Ratka Mladića) .Uostalom,što je sa pokoljima koje su muslidže počinile oko Bratunca,Skelani i Kravica???Čula sam da su ubijali i pse i mačke nas Srbalja?!

Onaj koji misli
Onaj koji misli
Odgovor za  Ivka
2 mjeseci ranije

Joe jedna koja negira sto je doakzano I utrdjeno, jos jedna koja je kod ociju slepa, kod usiju guha, a mozak isparan zalosno

Ivka
Ivka
2 mjeseci ranije

Čanak,ta slugeranjska gica – prasica,KENJA kao slončina.Ali dobro,za te nečasne radnje ,radnje potkazivanja,tužakanja i opanjkavanja vlastita naroda je i plaćen.

Onaj koji misli
Onaj koji misli
Odgovor za  Ivka
2 mjeseci ranije

Ti samo jos jedna nacionalsitkinja jedna od 60%Srba, Canak je pametan I vrlo relan covek Koji voli svoj srpski narod ali priznaje zlocine nad Bosnjacima koji su pocinjeni od strane srpskog naroda

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker