Aida Ćorović – Aćif Efendija je proterivao srpske porodice iz Novog Pazara, nacisti su nacisti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon što je P.M. iz Novog Pazara pokušao sinoć da uništi tablu Aćif Efendije u Novom Pazaru, zbog čega je ubrzo uhapšen, oglasila se i aktivistkinja Aida Ćorović koja je poručila da su nacisti nacisti, ma koje da su nacionalnosti, i da su za nju oni svi isti.

Muškarac P. M. pokušao je sinoć oko 22 sata da uništi tablu Aćif efendije u Ulici 28. novembra u Novom Pazaru, a potom se potukao sa grupom mladića. Ubrzo je reagovala policija koja je privela nasilnika koji je pokušao da uništi tablu.

Aktivistkinja Aida Ćorović, koja je nedavno bacila jaja na mural Ratka Mladića u Njegošovoj ulici u Beogradu, zbog čega je bila privedena, poručuje za naš portal da su nacisti nacisti, ma koje nacionalnosti da su.

„Nacisti su nacisti, ma koje da su nacionalnosti, za mene su svi isti. Selektivnost i pristrasnost prema ‘herojima’ iz sopstvenih redova nas neće daleko odvesti.

Bošnjacima samo može da služi na sramotu da su za svog heroja prigrlili čoveka koji ih jeste odbranio od četnickog pokolja, ali, bio je kolaboracionista nacističke vlasti, proterivao srpske porodice iz Novog Pazara (imamo još živih svedoka), potkazivao jevrejske porodice, od kojih su mnogi ubijeni na Starom sajmištu.

Za njegova zlodela, suđeno mu je nakon Drugog svetskog rata i ubijen je kao izdajnik. Licemerje će nam glave doći, a sram bilo svakoga ko podržava nasilje! Niste ništa bolji od dripaca koji podržavaju Mladića i ovim činom gubite pravo da ukazujete na zločine drugih, jer niste u stanju da vidite zločince u sopstvenim redovima“, poručila je Aida Ćorović. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
2 godina ranije

Nešto oko ove izjave g. Čorovic.
Tokom Drugog svetskog rata bombardovanje Drezdena je bilo britansko-američko vojna akcija na grada Drezdena. U četiri napada između 13. i 15. februara 1945. godine, 722 teška bombardera Britanskog Kraljevskog vazduhoplovstva (RAF) i 527 američkih vazduhoplovnih snaga bacili su više od 3.900 tona visokoeksplozivnih bombi i zapaljivih uređaja na grad. Bombardovanje i vatrena oluja koja je usledila uništila je više od 1.600 hektara (6,5 km2) centra grada. Procenjuje se da je ubijeno 22.700 do 25.000 ljudi. Nemački izvori govore o 200 hiljade. Posle toga Usledila su još tri vazdušna udara dva 2. marta na meti gradske železničke stanice i jedan manji napad 17. aprila na industrijska područja.
Bombardovanje Drezdena ostaje kontroverzno i predmet je tekuće debate istoričara i naučnika u vezi sa moralnim i vojnim opravdanjima tog događaja. Kritičari bombardovanja tvrde da je Drezden bio kulturno obeležje, umanjujući njegov strateški značaj, i tvrde da su napadi bili neselektivno bombardovanje područja i da nisu proporcionalni vojnoj dobiti. Tih isti su tvrdili da bombardiranje Drezdena predstavlja ratni zločin.
U Sjedinjenim Državama tokom Drugog svetskog rata, oko 120.000 ljudi japanskog porekla, od kojih je većina živela na obali Pacifika, nasilno je premešteno i zatvoreno u koncentracione logore u zapadnoj unutrašnjosti zemlje. Otprilike dve trećine interniranih bili su državljani Sjedinjenih Država. Ove akcije je naredio predsednik Frenklin D. Ruzvelt ubrzo nakon napada Imperijalnog Japana na Perl Harbor.
Tokom 1980-ix predsednik Džimi Karter je otvorio istragu kako bi utvrdio da li je vlada opravdala odluku da se Japanci stave u koncentracione logore. On je imenovao Komisiju za ratno preseljenje i interniranje civila da istraži logore. Godine 1983. u izveštaju Komisije jo konstatirano da interniranje je bilo proizvod rasizma. Godine 1988., predsednik Ronald Regan je potpisao Zakon o građanskim slobodama iz 1988. kojim se zvanično izvinio za interniranje u ime vlade SAD i odobrio isplatu. Zakon je priznao da su vladine akcije zasnovane na „rasnim predrasudama, ratnoj histeriji i neuspehu političkog rukovodstva.
Ali da li neko sa zdravom razumon proglase Winstona Churchila i Franklina Ruzvelta za zlocince???? Ne niko sa zdravom razumom. Zašto? Jer postoji konsensuz gde se smatra da je iniciranje čina agresije nepravedno i daje grupi pravedan povod da se brani. samoodbrana od fizičke agresije je navodno jedini dovoljan razlog za opravdan razlog. Odlučnim delovanjem protiv agresije šalje se moćna poruka da će se nacija braniti oružanom silom; stoga prevencija može da obezbedi odvraćanje i mirniji svet. Pojednostavljam, onaj ko vodi pravedan odbrambeni rat, u odbranu ljudske slobode i dostojanstva protiv zločinačke agresije i za zaštitu prava naroda, ne može biti zločinac. Tokom rata se mogu praviti greške, ali vođenje pravedne namere u cilju slobodnog i civilizovanog društva čini vas pravednim i poštovanim vođom. to ne znači da treba ćutati o greškama koje su se desile, ali istovremeno ne obezvređuje istorijsku ulogu dotičnog vođe.
da se smatra da jedan lokalan lider kao Acif Blyta, kao pristalica nacizma !!! u okolnostima Drugog svetskog rata i pod nacističkom okupacijom !!! za mene to znači da ne razumete vremenski kontekst, izazove vremena, i mogučnosti delovanja. u jednom provincijskom i nerazvijenom regionu Balkana političke ideologije poput liberalne, fašističke ili komunističke bile besmislene i neshvatljive. da još dodajem, izjednačinje moguće greške koje su se dogodile tokom Drugog svetskog rata na području Sandžaka koji je bio na rubu egzistencije i sa njima je čekao sudbinu zapadnog sandžaka, sa onima s kraja dvadesetog veka, dobro planirane, organizovane i sprovedene, i presudeno kao genocid, tada kada je ljudsko društvo več bilo u drugačijem ljudskom i kulturnom razvoju, pričamo krajem XX veka, i to odmah posle pada komunizma i početka procesa demokratizacije širom Evrope, daje mi do znanja da ste Vi aktivista sa osrednjim veštinama razumevanja i razmišljanja, Vi ste u stvari samo provincijski pseudokosmopolita koji pokušava da dokaže da niste antisrpski posle protivljanje Mladičevoj Murali, ali ste u isto vreme pali pod uticaj mentalnog diskursa srpskog fašizma, tek što imate potrebe da njima nešto potvrdjujete.

Ćulah
Ćulah
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Skidam kapu. vrhunski objašnjeno

Afrim
Afrim
2 godina ranije

Albanski nacisti su u stvari rodoljubi

Diaspora
Diaspora
2 godina ranije

To je kriv Vucic on je prvi pomenuo Acim Efenfiju koji je umro u vremenu kad mi nismo ni bili rodzeni, nemoguce ga je uporediti sa Mladicem koji je u nasem vremenu zlocinac Pokusava tako narod da zavadi sramota i zalost za jednog presednika drzave.Ali uvek je bilo zavadi pa vladaj.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex